Hogy mondjam meg anyósnak, hogy elég nekem náluk egy hét?
Vendégségben vagyok náluk, és mindig nagyon kedvesen marasztal. Ellentmondást nem tűrően. Ezalatt azt értem, hogy a "naaa maradj még egy hetet"-re egyszerűen nem tudok mit mondani. Azt mondtam, vasárnap lesz az anyák napja, szeretnék hazamenni felköszönteni anyukámat. Szerinte ez bőven elég telefonon, biztos meg fogja érteni, ha inkább maradok egy hetet, és egyszerűen csak akkor hallgatott el, amikor azt mondtam, hogy oké, beszélek az otthoniakkal telefonon. Komolyan nem tűr ellenkezést, brutálisan kedvesen csinálja, de egy nagy áthatolhatatlan fal a nő.
Tudom tök apró probléma, másnak ezerszer nagyobbak vannak, de mégis mit mondjak neki? Nem akarok náluk maradni egy hétnél többet. Haza kell mennem gondozni az állataimat (jelenleg anyám gondozza őket, és kedves tőle, de nem pakolnám rá ezt a terhet), és jön az anyák napja is. Ezenkívül náluk nem igazán szeretek élni, mert simán más az életstílusunk (más ételeket eszünk, más a bioritmusunk, mások a mindennapi elfoglaltságaink, a takarítási szokásaink (ők kicsit igénytelenek) stb. Simán csak otthonosabban érzem magam otthon. Na ezt mégis hogy mondjam meg? Az állatgondozás és az anyák napja mint kifogás nem működik.
Mivel nagyon kedves emberről van szó, egy pillanatig nem akarom megbántani azzal, hogy "na mama én így gondolom, az lesz amit mondok", azt akarom, hogy megértse.
Te meg gyenge jellem vagy. Miért hagyod, hogy anyósod döntse el, hogy te, mint felnőtt nő, hogyan köszönöd fel édesanyádat? Édesanyád véleménye miért kevésbé fontos, mint anyósodé?
Szegény anyukád...
Tehát most nem is laktok együtt a férjeddel, csak ha elmész anyósodhoz? Vagy együtt jöttök-mentek a szüleitek háza között?
Ha mindketten dolgoztok, tehát van jövedelmetek, akkor helyesebb lett volna az albérletben maradni. A házasság számomra azt jelenti, hogy együtt akarunk lakni, éspedig kettesben, nem csak a munkába járás kényszere miatt.
Szerintem a kérdező és a párja nem házasok.
Ha ez łgy van, neked nincs anyósod, a párodnak van édesanyja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!