Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Szerintetek jogosan hisztériázik?

Szerintetek jogosan hisztériázik?

Figyelt kérdés

Apósom és anyósom elváltak. 2 évig ott éltünk egy városban anyóssal, majd apósom kihívott magához minket külföldre. Így jelenleg anyósék 6 óra kocsiútra laknak, az én szüleim 9 óra útra. Jelenleg 2x tudunk hazalátogatni Magyarországra nyáron 1 hétre, és karácsonykor 10 napra. Nyáron anyósékhoz beugrottunk 2 napra, aztán tovább mentünk az én szüleimhez, most karácsonykor is úgy terveztük, hogy odafelé beugrunk 2 napra, visszafelé 2 napra (azért így, mert a férjemnek lejár a személyie). Nyáron még nem szóltak semmit, de most, mikor közöltük a terveinket, akkor elkezdett hisztériázni, hogy bezzeg ő megint csak pár napig unokázhat, a szüleimhez meg csaknem odaköltözünk. Azt tudni kell, hogy mikor anyósékkal egy városban éltünk, felénk se néztek, volt olyan, hogy 3 hónapig nem láttuk, az én szüleim meg havonta 1x lekocsikáztak 3 órát.

Azért is elkezdett hisztériázni, hogy kiraktam facebookra egy képet apósom új feleségével, hogy "drága anyósommal". Merthogy én biztos utálom őt, és, hogy ő nem is az anyósom, hogy tehetek vele ilyet, ég a pofája a többi rokon előtt.

Jó tényleg utálom, de hát most mit csodálkozik?

A férjem egyébként szarul érzi magát, mert valahol igaza van anyósnak, hogy keveset járunk hozzájuk, de ő is úgy van vele, hogy ha ő nem volt ránk kíváncsi mikor ott laktunk tőle 10 percre, akkor miért a szüleimtől vegyem el az időt, mikor ők folyton jöttek, segítettek mindenben a baba körül, anyósom meg egy tányér levest nem hozott, csak elvárta, hogy ugráljam körbe szülés után 1 héttel, meg főzzek neki kávét, meg stb...

2019. nov. 13. 18:02
1 2 3 4
 21/34 anonim ***** válasza:
36%
Te vagy a hisztis. Anyóst meg direkt bosszantod. Lehet jóban lenni az após új párjával, kell is. De kiposztolni képet vele, hogy drága anyósommal, ez görénység, tapintatlanság. Direkt csináltad. A férjed anyja az anyósod. Nem kell őt szeretni ha nem akarod, és látogatni sem. Akkor menjen hozzá csak a férjed a gyerekkel. Az meg hogy nincs pluszban 10 ezer ft...no komment.
2019. nov. 14. 05:13
 22/34 anonim ***** válasza:
40%
Ha mindig így viselkedtél vele, okkal nem ment hozzátok. Neked hogy esne ha a férjed nyomna le olyan hisztit mint most te, hogy nem akar anyádékhoz menni és t se mehetsz mert arra nincs pénz?
2019. nov. 14. 05:29
 23/34 A kérdező kommentje:

Most komolyan ti nem tudtok szöveget értelmezni?

Nem azért hisztizett anyós, mert egyáltalán nem megyünk hozzájuk, hanem azért hisztizett be, mert pár nappal több ideig maradunk a szüleimnél, mint náluk.

De annak ellenére, hogy utálom anyósomat, ígyis megoldottam, hogy senki se érezze elhanyagolva magát, ugyanis a szentestét anyósomnál töltöttük volna, a szilvesztert pedig a szüleimnél.

És igen, a férjem is amellett áll, hogy azokkal töltsünk több időt, akikre mindig számíthattunk, és nem azokkal akik akkor se voltak hajlandóak meglátogatni, mikor konkrétan 10 percre laktak tőlünk.

Soha nem tiltották se az unokáját, se a fiát tőle, amikor ott laktunk ugyanabba a városba is bármikor jöhetett volna, a férjem is bármikor mehetett volna a gyerekkel, de miután 3 hónapig nem is keresett minket már a férjem is úgy volt vele, hogy minek teperjen, ha őt ennyire nem érdekli?

És még én vagyok a szar szemét, amiért ezek után egyáltalán nem akarok menni, hogy csinálja a balhét a gyerek előtt is. De megbeszéltük a férjemmel, hogy adunk neki egy esélyt, megyünk szenrestére a megbeszéltek szerint, és ha neki áll balhézni, akkor tovább állunk.

Az meg hogy én apósom új feleségét tartom az anyósomnak, szerintem senkinek nincs köze hozzá, de még anyósomnak se. Ő csinálta magának ezt, hogy az egész családja eltávolodott tőle, és igen, apósom új felesége sokkal inkább viselkedik anyóshoz méltóan, mint anyósom. És itt most nem csak szimplán arra kell gondolni, hogy jobb kapcsolatban vagyok vele, hanem arra, hogy vele van kapcsolatom, és a gyereknek is. Anyósom, az első 1 évben 2x látta az unokáját, úgy, hogy 10 percre laktak, apósom új felesége 5x-6x úgy, hogy 6 órára lakik. És mióta ide költöztünk is hetente látogat minket, bármikor vigyáz a gyerekre ha el kell mennem orvoshoz, amíg ott laktunk anyós mellett, orvoshoz is úgy jártam, hogy a férjem szabadnapjába fájt.

2019. nov. 14. 06:41
 24/34 anonim ***** válasza:
58%
Anyosok kozt mindig megy e rivalizalas. Regen megelegedett azzal, hogy kozel laktatok, most mivel tavol vagytok hianyoztok neki. Hivd el oket (foleg akkor ha biztosan tudod, hogy nem mennek) hozzatok, 9 ora kocsiutra. Ha megis mennenek, szives elnezesedet kerem :(
2019. nov. 14. 09:01
 25/34 anonim ***** válasza:
83%

"Nem azért hisztizett anyós, mert egyáltalán nem megyünk hozzájuk, hanem azért hisztizett be, mert pár nappal több ideig maradunk a szüleimnél, mint náluk."

Nem, anyósnak az a baja, hogy azt a rövidebb időt is kettészaggatod, mert te azt úgy találtad ki, hogy jó. Gondolom egyik nap érkeztek, másik nap már mentek is tovább. Ez nem rokonlátogatás. Ha egyben töltenétek el ott a négy napot, anyós máris kevesebbet hisztizne, mert nála is töltenétek rendesen időt.

A személyi meg kifogás, most azért, hogy azt elintézd, hazafelé simán be lehet ugrani, nem kell ezzel darabokra cincálni az anyósnál töltött időt.

Az elején ott lesztek 4 napot, utána mehetsz a szüleidhez, hazafele meg anyóst kihagyjátok, csak a személyit intézitek. Ennyi.

Meglásd, máris sokkal boldogabb lesz ő is, nem fogja ennyit gyártani a feszkót.

2019. nov. 14. 09:40
 26/34 A kérdező kommentje:

A nyári látogatásnál is volt dolgunk ott visszafelé, akkor azért nem szólt hozzánk 2 hónapig, mert ott voltunk a városban és be sem ugrottunk. Azért gondoltam úgy, hogy most akkor így csinálom, mert így visszafelé is be tudunk ugrani anyósomék hoz, a férjemnek meg nem 9 órát kell le vezetni egybe, csak 6ot, majd 2 nap múlva már csak 3at. A férjem is jobban örült ennek, mert nehéz azért 9 órát egyben levezetni. És egyébként 2 teljes napot maradunk, hétfő reggelre odaérünk, férjem alszik, én és a gyerek alszunk a kocsiba, szóval attól még nyugodtan tud unokázni, mert a férjem alszik, 23-24et ott töltjük, és valamikor 25.én délután 4-5 felé indulunk tovább. Szóval még többet is maradunk, mint 2 nap, majdnem az egész karácsonyt náluk töltjük. Én azt hittem ennek örülni fog, ehelyett hisztériázik.

Visszafelé is úgy terveztük, hogy elsején reggelnelindulunk, odaérünk kB délre és majd csak 3.án este indulunk vissza. Szóval ott is 2 és fél napot leszünk velük.

2019. nov. 14. 10:08
 27/34 anonim ***** válasza:
0%

Nalunk is anyos aki sajnaltatja magat,feltekeny a szüleimre.

Van h eljönnek egy hosszuhetvegere,van egy kis tavolsag köztünk

a sogoromek is nem messze laknak.

Ezeket a napokat a sogoromeknal töltik,ferjemtöl elvarjak h maszkaljon az ö.Ritkan amikor a sogornak elege van belölük atpasszolja hozzank öket.Akkor hirtelen milyen jol vagyunk meg milyen jo nalunk.

Ha elutazunk hozzajuk es szüleimhez.Van h többet vagyunk a szüleimnel.Mi is azert mert ott jobban erezzük magunkat.

A ferjem is nyugodt,nem kell az anyja erzelmi zsarolasat hallgatnia.

Persze ö is papakol h miert az en szüleimnel vagyunk többet.

Hat azert mert egoista önzö nö.Aki azt hiszi körülötte forog a vilag.

Ha valami nem ugy van ahogy elkepzelte jön a sajnaltatassal.

De engem es a kissebbik fiat leszarja,pedig minden bajban ott voltunk.

A sogorom az aki huzta mindenre a szajat.

Megis a sogorom segget nyaljak allandoan.

Szoval leszarom h fer v sem.

A nagyobbik fia a kedvence,ö a mindenseg a tökeletes.

Az en ferjem meg akkor jo ha a masik nemet mond valamire

akkor egyböl tudja a kissebbik fia telefonszamat.

Felölem picsogtam,elmegyünk mi is 2 napra hozzajuk

3-4 napot meg a szüleimnel vagyunk.

Ennek megvan az oka.

Es ezermillio oka ami evek alatt összegyült

ezert nem ertem miert a kerdezö a rossz

par sorbol nem latunk bele milyen valojaban az anyosa

lehet tultolja de lehet ha ismernetek a teljes hattersztorit lehet azt mondanatok h ti le se szarnatok,el se mennetek hozza.

Mar regen rossz ha egy anyos hisztizik,es erzelmileg zsarolja a felnött fiat h ö legyen a központban.

Ezert sem kell engedni neki.Maradjatok annyiban ahogy eddig voltatok.

Ha nektek igy a jo akkor az a jo.

Ne hagyjatok h zsaroljon titeket.A fia biztos tudja milyen ezert is van ez a rendszer.

2 napot kibirtok nala,aztan menjetek tovabb.

Ö is mehetne hozzatok ha annyira akarna!

De gondolom kifogasokkal jön miert nem megy

2019. nov. 14. 10:26
 28/34 anonim ***** válasza:
28%
Jujj de jó, van még egy új az oldalon, aki azzal indít, hogy verses mese formájában idezúdítja élete minden bánatát. És persze feltétel nélkül elhisz mindent, egyetért és együttérez. Szuper.
2019. nov. 14. 10:37
 29/34 A kérdező kommentje:

Hát az én anyósom is hasonló.

Próbáltam alkalmazkodni hozzá, próbáltam a kedvében járni, úgy csinálni, hogy minnél kevesebb konfliktus legyen.

Az esküvőnkön hiába mondtam neki, hogy szűk körben tartjuk, nekem is csak a szüleim jönnek, ő elkezdett hisztériázni, hogy akkor el se jön, ha nem hívhatja meg a barátnőit. Nem jött el.

Nehéz szülésem volt, majdnem ott maradtunk mindketten, a kórházba nem jött be, és miután hazaértünk 1 hétre rá került elő, és azzal indított, hogy igazán főzhetnék neki kávét. Az én anyukám, amint meghallotta mi van velünk az éjszaka közepén kocsiba ült és bejött a kórházba,és addig maradt amíg mi azt nem mondtuk, hogy mostmár megleszünk.

Az unokáját nem köszöntötte fel az első szülinapján, azzal indokolta, hogy úgyse fogja fel még a születésnapot.

A gyerek ketesztelőjére szintén nem jött el, mert ő vidékre utazott nyaralni.

Igazából semmilyen fontos eseményre nem jött el, a saját hibájából, amikor szükségünk lett volna rá, akkor bunkó is volt, és most még hisztériázik azon, hogy így oldottuk meg a karácsonyt. Nem érzem jogosnak a kiakadását, örülni kéne annak, hogy egyáltalán megyünk azok után, hogy semmibe veszi a fia gyerekét.

2019. nov. 14. 11:07
 30/34 anonim ***** válasza:
18%

Ne foglalkozz itt senivel

Egyet tanulj meg ez a kategoria nem arra valo h segitsenek...

Többet ne irj ide ne magyarázkodj mert mégjobban a nyakadnak ugranak...

Hallgass a szivedre,beszeld meg a paroddal a dolgokat.

A ti eletetek a ti döntesetek.Felnött emberek vagytok,a ti nyugalmatok a legfontosabb mert ha ezen ragodsz ramegy a hazassagod aminek a pici issza meg a levet

Nem er senki annyit.

Szerintem jogosan döntöttek,ha ez mind igaz

En biztos h örökre megszüntetnem vele a kapcsolatot,

az unokajat lathatna de soha nem hagynam ra.

Sose kernek töle segitseget igy nem is kellene azt ereznem h tartozunk neki

2019. nov. 14. 11:28
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!