Szerintetek jogosan hisztériázik?
Apósom és anyósom elváltak. 2 évig ott éltünk egy városban anyóssal, majd apósom kihívott magához minket külföldre. Így jelenleg anyósék 6 óra kocsiútra laknak, az én szüleim 9 óra útra. Jelenleg 2x tudunk hazalátogatni Magyarországra nyáron 1 hétre, és karácsonykor 10 napra. Nyáron anyósékhoz beugrottunk 2 napra, aztán tovább mentünk az én szüleimhez, most karácsonykor is úgy terveztük, hogy odafelé beugrunk 2 napra, visszafelé 2 napra (azért így, mert a férjemnek lejár a személyie). Nyáron még nem szóltak semmit, de most, mikor közöltük a terveinket, akkor elkezdett hisztériázni, hogy bezzeg ő megint csak pár napig unokázhat, a szüleimhez meg csaknem odaköltözünk. Azt tudni kell, hogy mikor anyósékkal egy városban éltünk, felénk se néztek, volt olyan, hogy 3 hónapig nem láttuk, az én szüleim meg havonta 1x lekocsikáztak 3 órát.
Azért is elkezdett hisztériázni, hogy kiraktam facebookra egy képet apósom új feleségével, hogy "drága anyósommal". Merthogy én biztos utálom őt, és, hogy ő nem is az anyósom, hogy tehetek vele ilyet, ég a pofája a többi rokon előtt.
Jó tényleg utálom, de hát most mit csodálkozik?
A férjem egyébként szarul érzi magát, mert valahol igaza van anyósnak, hogy keveset járunk hozzájuk, de ő is úgy van vele, hogy ha ő nem volt ránk kíváncsi mikor ott laktunk tőle 10 percre, akkor miért a szüleimtől vegyem el az időt, mikor ők folyton jöttek, segítettek mindenben a baba körül, anyósom meg egy tányér levest nem hozott, csak elvárta, hogy ugráljam körbe szülés után 1 héttel, meg főzzek neki kávét, meg stb...
Nincs arra most +10.000 ftunk, hogy anyós miatt, én külön menjek. Azért kell szétosztanunk a 4 napot, mert be kell adni a lejárt személyit, és visszafelé be kell menni az újért. És ezt csak anyósomék városában tudjuk intézni, mert ott van a férjem lakcíme.
Egyébként meg a férjem nem töketlen, mint írtam ő is haragszik az anyjára, amiért 2 évig tojt a fejünkre mikor ott laktunk tőle 10 percre, most meg hisztériázik, hogy azoknál töltünk több napot akik még külföldre is képesek voltak eljönni hozzánk, csak mert anyósom pl erre se volt hajlandó.
14- es hülyesèget ne irjàl
Nekem is otthon van az állandó lakcimem 8 éve,tartozkodási helyem
viszont külföldön.
Ha kimész külföldre betegbiztositonak szolni màrmint az otthoninak,és egyèb intèzkedéseket kell tenni ès Tàdàmm!nincs tobb milkos buntetes!
Ha külföldön fizeted a betegbiztositàsod otthon nem verhetik le rajtad...
Ismerosomnek jott egy level otthonrol h az elmult 5 evben nem fizetett biztositast,mire kiderult valami gubi akadt a rendszerben.
5 evre 280 000 errel akartak megnyulni,szoval nem több milko.
Bement a külföldi biztositojahoz ök adnak egy E 104-es nyomtatvanyt es rendben van a dolog.
Kerdezö,hiba volt ideirnod,nyugodtam nézd vissza a kèrdeseket a kategoriaban.
Mindig a kerdezö a szemét dög,a hisztériás irigy liba,
Itt mindenkivel aranybol van az anyosa😀
Kezdem irigyelni öket
En teljesen megertelek,nem kell törödni az anyossal.
Csak fetekeny!
Ha eddig le se tojta a fiat unokajat akkor ne is haborogjon most
Feltekeny a szüleidre ennyi a problemaja.
Es igen sokan azthiszik aranybol van külföldön minden.
Sokan kijönnek aztan sirva futnak haza👍😀
Kemeny melo de sok sok ev utan megjön a gyümölcse
mi is sporolunk ezerrel,nem penzt verni jöttem ki h bmwkkel mehessek haza hogy megjött a helyi gyerek
hanem sporolni es tanulni,Tanulok tanfolyamot csinalok
h par ev mulva könnyen legyen elhelyezkednem
es ne alja munkat kelljen vegeznem de meg igy id megeri
Személyit bárhol csináltathat, nem kell a lakcíméhez igazodni.
Ha leadja a régi személyijét, akkor kipostázzák az újat (arra a címre ahova kéri)
Múlt hónapban intéztem, nem a lakóhelyem szerinti járási hivatalban (tartózkodási helyem nincs) és 1 héten belül kipostázták.
Ha akar vészhelyzeti telefonszámo(ka)t is rögzíttetni, akkor szóljon, mert nem mindenhol kérdezik meg külön, hogy akar-e.
#14 Tilos 2 helyen biztositást fizetni. Ott kell fizetni, ahol életvitelszerűen tartózkodik. A másikat meg fel kell függeszteni. Ha 2 helyen fizet, megbírságolhatják, de az is max. 100-200e Ft. Jó lenne ha nem írnál hülyeséget.
Attól hogy vki külföldön él, nem kell megszüntetni a magyar lakcímet. Sőt, be se kell jelenteni, ha nem akarja.
Személyit bárhol lehet csináltatni. Sőt haza se kell menni, a konzulátuson keresztül is elitézheted, ahogy az útlevelet is.
Anyós hisztije részben jogos. Neked nem kell találkozni vele, de a fiát és az unokákat nem tilthatod el tőle. Ha utálod, örüj neki hogy nem akar hozzátok utazni, és hogy csak pár napot kell kibírni vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!