Kezdőoldal » Családi kapcsolatok » Anyós, após » Mit tennétek a helyemben?...

Mit tennétek a helyemben? Kinek kellene alkalmazkodnia?

Figyelt kérdés

Nyilván minden család más, így az én és a férjem családja is sokban különbözik. Ami a legjobban zavar kb. a kezdetek óta, az az ajándékozás. Az én családomban még amikor kicsi gyerekek voltunk akkor voltak nagyobb ajándékok, de akkor is inkább karácsonykor. Szülinapra torta, meg egy kis valami, névnapra pedig csoki. Mi így nőttünk fel, teljesen természetes és nem is vártunk többet. Azonban a férjem családjában kb azon versenyeznek, hogy ki költ többet a másikra... Névnapra 10.000-es értékű ajándékot kapok, és már mondtam is, hogy nekem egyáltalán semmi nem kell, névnapra szülinapra kb már csak tőlük kapok valamit - pedig egyáltalán nem kellene, férjemmel sem ajándékozunk egymásnak, ő sem erőltet egyáltalán semmi ilyet. Viszont nekem nincsen 10.000 forintom mindenkinek a névnapjára meg 20.000-em a szülinapjára, az egész családnak... a karácsonyi bevásárlás kb 80%-a is erre a családra megy el, pedig igyekszem semmi feleslegeset venni... Az a baj, hogy így meg azt érzem, hogy biztos engem néznek bunkónak meg tapintatlannak, hogy névnapra csak bonbont kapnak, de hát egyszerűen én így szoktam meg, ilyen nevelést kaptam, és én sem várok el többet. Ti mit tennétek a helyemben?

Most egyébként babát várok, és attól félek, hogy teljesen el fogják kényeztetni - bár inkább a nagyszülők kényeztessék, mint hogy mi próbáljuk megvenni a szeretetét -, és csokival is teletömik majd...

Egyébként a sógorom/sógornőm is ilyen 100.000 forint értékben vesznek a szüleiknek ajándékot, nekem meg adott 20.000 forintot egy sörhöz csomagolva... Én ezt már tényleg nem értem, hogy miért kell, és rohadtul szarul éreztem magam, hogy miért kéne nekem pénz a sógoromtól karácsonyra?!

2019. okt. 23. 19:51
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Nálunk mondjuk pont az ellentétje van. A párom anyja szokott írni karácsonykor egy sms-t hogy boldog karácsonyt és annyi. Régebben ajándékoztam őket, de ők sose viszonozták így már én se adok semmit.

"7 éve nem értették meg, hogy nekem nem számít a pénz és az ajándék"

Mert azt hiszik csak úgy mondod.

Szerintem még egyszer mondd el nekik, hogy te nem akarsz ajándékozgatni, nyugodtan hagyjanak ki téged a dologból, nekik se kell venniük neked semmi értékeset.

Nem akarsz, és nem tudsz ennyit rászánni. Ez után pedig tényleg ne is vegyél semmit, és amit adnak, ne fogadd el.

Meg fognak haragúdni, de majd idővel túllépnek rajta. Nem tudod kivédeni a sértődést.

Következő körnél ha vesznek is valamit, akkor biztos nem ilyen értékes dolgokat.

2019. okt. 24. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!