Több generációs együtt élésnél kinek kell alkalmazkodnia?
A ház nem több generációs. A fiatalok elköltöztek, majd az egyik lány teherbe esett és visszakönyörögték magukat a férjével.
A babára hivatkozva most egy csomó szabályt kitaláltak. Pl hogy csak biokaját vegyenek a nagyszülők, húst is csak piacról, boltból ne. Este ne nézzenek tv-t, ne beszélgessenek, napközben is amikor a baba alszik néma csend legyen.
Ritkábban jöjjön a többi gyerek (4 gyerekük van a szülőknek), mert zavarják őket.
Ezek jogos kérések? Ti mit gondoltok?
(nem rólam van szó, egy ismerős családról)
A fiatal párnak kéne alkalmazkodni.
A fiatal pár vegyen magának kaját és főzzenek magukra, ne a szülőktől várják el, hogy etessék. A néma csend baromira nem jó a gyereknek sem és én sem szeretném ha néma csendben kéne lenne a saját házamban. Annyi lehet jogos kérés, hogy pl. nagypapa nem akkor álljon neki a ház előtt füvet nyírni, amikor a baba alszik.
És a fiatal párnak meg köze nincsen hozzá, hogy a szüleik saját házába ki jöhessen és ki ne.
Szóval szerintem nem jogos kérések.
Szülőké a ház, ők dolgoztak meg érte. Majd ha a fiatal pár ugyan ezt megteremti akkor ott dirigálhat.
Én biztos nem vennék semmi kaját, oldják meg ha olyant akarnak aztán kész.
A gyerekemet meg már rég kiosztottam volna, hogy tudja hol a helye.
itt nem a fiatalabbon van a hangsúly,hanem azon,hogy ők könyörögték vissza magukat.
szóval:örülniük kéne,hogy van hol lakni..!
persze 1-2 kérés még belefér,de azért ez túlzás.
pláne,az,hogy megszabja,hogy milyen kaját vegyenek
Egyetértek az előzőkkel, a fiataloknak annyi kérés lehet, ahogy írták, hogy pl.nagypapa ne alvásidőben nyírja a füvet. De ahhoz nincs közük, hogy a többi gyerek ritkábban jöjjön.
Biomaminak meg lehet lenni, de akkor vegyék is meg a gyereküknek a szülők, nem a nagyszülőkkel kell fizettetni.
Ebben az esetben a fiataloknak, mert ők vannak ott szívességből.
De amúgy miért a fiataloknak kellene alkalmazkodni??? Szerintem ez a hozzáállás teszi tönkre a több generációs együttéléseket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!