Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Adtok a cicáitoknak olcsóbb...

Adtok a cicáitoknak olcsóbb dobozos cicakajákat?

Figyelt kérdés
Aldis, Pennys, Lidl-s cicakajákra gondolok.
2013. febr. 19. 17:10
1 2 3
 21/25 anonim ***** válasza:

Akkor helyesbítenék. Tudom, hogy az öt éves macsek még igencsak fiatalkának tekinthető, ha azt vesszük, hogy kb. 20 évig élnek (ez is egy teljesen átlag lehet azoknál a cicáknál, akiket gondoznak és ivartalanítottak, de maradjunk ennyiben). Azt csak azért írtam, mert nekem nincs tapasztalatom abban, hogyha olcsóbb nedves eledellel etetem, akkor mi a következménye. Amúgy egyetértek azzal a hozzászólóval, hogy van olyan, aki tök egészségtelenül táplálkozik mégis "egészséges".

És a másik, megtaláltam amiről írtam de az oldalt is idelinkelem [link] (ezt is itt találtam), hátha... mert érdekes (annyira eltérően etetik emberek az állatkájukat, mégis szerintem mindegyik táborban vannak egészséges, boldog cicák)

"Megdöbbentő, hogy a száraztápoknak átlagosan alacsonyabb a fehérje- és zsírtartalma, mint a nedves tápoké, és kivétel nélkül sok szénhidrátot tartalmaznak. Nem szabad elfelejteni, hogy a szénhidrát tartalom mindig alacsonyabb, mint a benne lévő növényi rész, mert a rost tartalom nem szerepel benne és a gabona félék tartalmaznak még a szénhidrátok mellett proteinokat és zsírokat is. A növényi részek aránya, amely általában a kukorica, a száraztápokban legalább az 50%-át adja , de lehet akár 80% -a is. Így az összes száraztáp nagyon eltér az optimális egér értékeitől, miközben a legtöbb nedves táp nagyon közeli értékeket mutat, még a diszkont márkák is."

2013. febr. 20. 19:00
 22/25 anonim ***** válasza:
35%

Száraztápból: Royal Canin, iams, orijen.

Nedvesből nagyon sokféle: Animoda, Acana, Bozita, Almo Nature, Evanger's, Schesir , néha kapnak Miamort, és kis kerek dobozos Sheba-t mert imádják.

Royal Canin száraztáp:

Arachidon sav (%)

0.08

Nyershamu (%)

7.2

Rost (%)

6.3

Étkezési rostok (%)

13.5

EPA+DHA (%)

0.2

Zsír (%)

15.0

Linolénsav (%)

3.41

Számított metabolizálható energia NRC 85 (kcal/kg)

3497.5

Mért metabolizálható energia (kcal/kg)

3714.0

Nedvesség (%)

8.0

Nitrogénmentes kivonat (NFE) (%)

33.5

Omega-3 (%)

0.56

Omega-6 (%)

3.62

Fehérje (%)

30.0

Keményítő (%)

26.3

Egyéb tápanyagok

Mennyiség

Arginin (%)

1.57

DL-metionin (%)

1.06

L-lizin (%)

1.39

Lutein (mg/kg)

5.0

Metionin + Cisztin (%)

1.54

Taurin (mg/kg)

1900.0

Vitaminok

Mennyiség

Biotin (mg/kg)

3.9

Kolin (mg/kg)

2500.0

Folsav (mg/kg)

15.8

A-Vitamin (UI/kg)

26000.0

B1-Vitamin (Tiamin) (mg/kg)

13.0

Vitamin B12 Cyanocobalamin (mg/kg)

0.13

B2-Vitamin (Riboflavin) (mg/kg)

46.6

B3-Vitamin (Niacin) (mg/kg)

147.7

B5-Vitamin (Pantoténsav) (mg/kg)

57.1

B6-Vitamin (Pyridoxin) (mg/kg)

49.1

C-Vitamin (mg/kg)

300.0

D3-Vitamin (UI/kg)

700.0

E-Vitamin (mg/kg)

600.0

Ásványi anyagok

Mennyiség

Klór (%)

0.88

Réz (mg/kg)

15.0

Jód (mg/kg)

4.3

Vas (mg/kg)

186.0

Magnézium (%)

0.06

Mangán (mg/kg)

61.0

Kálium (%)

0.6

Szelén (mg/kg)

0.29

Nátrium (%)

0.6

Cink (mg/kg)

177.0

Ezek után meg lehet nézni a többit (whiskas és a ma "divatos" eledeleket, mi van benne.

Én inkább a fent leírtakat választom. Legalább az esélyt megadom neki. Ennyi.

2013. febr. 20. 21:29
 23/25 anonim ***** válasza:
100%

Persze, van aki meg egész életében dohányozott, mos 80 éves, és még nem volt rákja.

Genetika? Mázli?

Csak sajnos nem tudjuk mi van kódolva a DNS-ünk-ben.

2013. febr. 20. 21:32
 24/25 Maxitabi ***** válasza:

Az internetről lehet rendelni jó minőségű macskatápokat.Minél nagyobb kiszerelés, annál olcsóbb. Azonban az elején érdemes próbára csak kisebb mennyiséget beszerezni.

Száraztáp: orijen,acana, applaws, Taste of the wild,natural & delicious, porta 21,leonardo,brit ...

Konzerv: applaws,grau,porta 21,landfleisch, mac's, leonardo, schesir,terra felis, almo nature(kiegészítő)

Jó még az aldiban a shah konzerv 60% hússal,semmi cukor, semmi gabona, színezék, ízfokozó benne!!!

2013. febr. 20. 22:59
 25/25 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm mindenkinek!
2013. febr. 21. 10:25
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!