Adtok a cicáitoknak olcsóbb dobozos cicakajákat?
Soha, semmilyen körülmények között. Konyhai hulladékkal azonos, az meg legalább ingyen van.
A prémium tápok csak első ránézésre drágák, sokkal kevesebbet kell belőlük etetni, nincs szükség kiegészítésre, kisebb eséllyel lesz beteg a macska és még sorolhatnám.
Nagy részük víz, és alig látott húst és tele van mindenféle adalékkal és ízfokozókkal. A macska húsevő állat!
Ha szeretnéd, hogy szép hosszú élete legyen, akkor prémiumokat adj neki. Nem kerül sokkal többe, és kevesebb is elég!
Persze, ez sem jelenti azt, hogy soha nem lesz semmi baja, de sokkal nagyobb rá az esélye, mint azokkal, amiket leírtál.
Ezt neked kell eldöntened. Én nem adnék neki, csak ha pl béna voltam, nem figyeltem, elfogyott és muszáj leszaladnom a legközelebbi boltba, és nem találok jobbat.
Egyszer, egyszer belefér.
De kb úgy tudom elképzelni, mintha mondjuk egész életemben kész kajákon, és mekis hamburgeren, sült krumplin élnék. Finom, de káros.
Pont ma néztem meg az összetételüket jó párnak. A dobozos az konzerves vagy száraz táp/dobozos? Szóval én a "nedves" kaják összetételét szemlélgettem. Tényleg vicc, hogy a legolcsóbbtól a legdrágábbig 3,...-4,... % húst tartalmaznak. Valahol viszont azt olvastam, hogy ezek jobb tápanyag összetételűek, mint bármelyik száraz. Komolyan ember legyen a talpán, aki megtudja mondani, hogy mi a legjobb.
Az egyik ismerősöm eteti a macsekját csak olcsó konzerves kajával, 5 éves a macska és teljesen egészséges.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!