Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Meg fog változni a macskám?

Meg fog változni a macskám?

Figyelt kérdés
Van egy 7 hónapos macskám, 1,5 hónapja volt ivartalanítva. Az utcáról fogadtam be még pár hetes korában. Nagyon aranyos és bújós volt. Utána elkezdett bunkó lenni. Ami azt jelenti, hogyha csak meg mertem fogni már egyből fújt, morgott, karmolt. Azt hittem ivartalanítás után jobb lesz. Így is volt kb. 2 hétig. Őnagysága befekszik az ágy közepére, és ha arrébb merem rakni már egyből fúj, morog, karmol. Konkrétan csak létezik hozzá sem lehet nyúlni. De amikor kaja kell neki tud bújni, dörgölőzni. Sajnálom ezt mondani, de egy érdek kis rohadéknak tartom, és amennyire szerettem az elején annyira kezd elegem lenni a hálátlan viselkedéséből. Nyilván tudom hogy nem kutya és nem lehet egész nap nyúzni, de azért csak tudja már ki az aki enni ad neki, juti falatot, aki befogadta. Akkor ne fújjon karmoljon szerintem. Valakinek valami ötlet, javaslat?

tegnap 12:38
 1/9 anonim ***** válasza:
85%
Kamaszodik, majd kinövi.
tegnap 12:41
 2/9 anonim ***** válasza:
24%
Le kell ülni vele és megbeszélni.
tegnap 12:54
 3/9 anonim ***** válasza:
84%
Most kamaszodik, ilyenkor sok cica meghülyül - tesztelgetik a határokat, plusz náluk is ilyen hormonális felborulás van.
tegnap 12:56
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

"Őnagysága befekszik az ágy közepére, és ha arrébb merem rakni már egyből fúj, morog, karmol."

Hát ne akarj az ő helyére feküdni 🤣🤣🤣 Hogy képzeled. A legbölcsebb akkor lennél, ha lecuccolnál az ágy mellé egy matracra, és max. az alutasakos csörgetésével zavarnád meg a nyugalmát🤣🤣🤣

Viccet félretéve: neveld meg. Rögtön az első fújásnál-karmolásnál kellett volna egy nagy NEM-et ráreccsenni, hamar megtanulta volna, hogy eddig van és nincs tovább. Még most is megteheted. Rászólsz hangosan, ő meg duzzogjon, majd abbahagyja.

Valószínűleg az a baj, hogy korán szakadt el az anyjától, így elmaradt a szocializáció. (Az anyamacska is odacsap a kölyköknek, ha nagyon eldurvulnak.)

És egy kicsit legyél tekintettel arra is, hogy neki is van egy személyisége. Lehet, hogy ő sose lesz ölbecica - amit megálmodtál -, akkor őt így kell elfogadni.

tegnap 13:11
 5/9 anonim válasza:
100%

Mint ahogy az előttem szólók is mondták: ne add be a derekad.

Nem fog megtámadni vagy elharapni a torkodat, de dacos lesz. Ha most határozott leszel és húzol egy határt számára akkor ez ideiglenes lesz, ha nem, akkor hozzászokik. Megtanulja hogyha akar valamit akkor azt el tudja érni ilyen viselkedéssel.

Úgyhogy az én tanácsom, hogy szerezz be egy öntöző flakont, még a permetező variációja is jó, de a sugárban lövő az igazi. Amikor dacol akkor egy kicsit adj neki belőle.

Kellemetlenek a karcolások meg a fujtatások, de macskák számára ez semmi extra, ők így kommunikálnak. Túl lesztek rajta, megszelídül ő majd csak egy kicsit vissza kell fujtatni rá;)

tegnap 13:27
 6/9 anonim ***** válasza:
100%
Pár hetesen fogadtad be, gyanítom túlságosan is szeretgetted folyton, amit a macskák nem kedvelnek. Kamasz, most formálódik, komolyodik, felnőtté válik, kell neki a magánszféra. Ugyanakkor nevelni is kell, mindennemű ilyen megnyilvánulást le kell reagálnod, nem szabad ráhagynod.
tegnap 13:44
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Igen, az sajnos nem tesz jót, ha korán elszakad a családjától - ezért adják a tenyésztől általában 12 hetesen a cicát-kutyát, mert az anyukája és a testvérei megtanítják, hogy kell szépen viselkedni.

A viselkedése változhat, most kamasz, most teszteli a határokat. Ne hagyd magad, erélyesen szólj rá (fizikailag ne fegyelmezd) és ha jól viselkedik, azt jutalmazd.

tegnap 13:51
 8/9 anonim válasza:
100%
2 éves koráig ilyen lesz. Most t-rex korszakban van.
tegnap 14:48
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Az enyém ugyan nem volt ilyen fújós-morgós, de nem volt sose ölbecica. Most 2 évesen elkezdett az lenni
tegnap 15:15

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!