Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Miért lett fura a macskám...

Miért lett fura a macskám ivartalanítás után?

Figyelt kérdés
Van egy fiatal macskám. Kb 1 éves lehet. Ma volt ivartalanításon. Előtte nagyon szeretett enni, mászkálni az udvaron és játszani. A konzerv kaja szisszenésére egyből ugrott és mindig kérte ha éhes volt. Mióta felébredt és teljesen magához tért azóta másabb a viselkedése. Enni se evett sokat mint korábban. Dorombolni dorombol, de gyanúsan gubbaszt, alszik. Lehet én látom bele a rosszat vagy megviselte ez a nap és holnap már jobban lesz. Nem tudom, esetleg valaki tud erre választ? Tapasztalt hasonlót?

tegnap 19:13
 1/6 anonim válasza:
100%
Ma ivartalanitottak. Most komolyan, mit lehet erre irni? Mutet, szar, faj.
tegnap 19:24
 2/6 Katona Dius ***** válasza:
100%
Fájdalmai vannak. Lesznek is még 1-2 napig, bágyadt lesz, nem is lesz nagyon étvágya. Ha a 4. nap is ilyen, akkor beszélj a dokival. Addig teljesen normális, ha szar kedve van.
tegnap 19:26
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Műtét után ne várd már könyörgöm, hogy szuperül érezze magát! Kába és fáj is neki. Még az altató sem ment ki belőle teljesen.
tegnap 19:34
 4/6 anonim ***** válasza:
76%
Jézusmária, te óvodás vagy? Döbbenet! Ilyen szintű érzéketlenséggel, negatív empátiával életemben nem találkoztam! Ne tarts állatot! Te hogy éreznéd magadat ivartalanítás után? Anyádék se mondták?!
tegnap 19:43
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem nagyon értelek. Egyáltalán nem lettél tájékoztatva az állatorvos vagy asszisztens által, vagy legalább utána olvasással, hogy mire számíts, mikor kaphat először enni (szárazat max áztatva kaphat most), inni, mit kell figyelned, mikor van gond? Nőstény vagy kandúr? 24 órás felügyelet kell és jó lenne, ha nem engednéd ki, amíg teljesen fel nem épül.
tegnap 20:08
 6/6 anonim válasza:
100%

Az én kis kandúromat olyan félévesen ivartalanították ki, délután-estefele volt a műtét és egész éjszaka azt a tájékát nyalogatta (felszívodó varrása volt így lehetett neki). Illetve pár napig mi etettük kis műanyag villával, hiszen nagyon kis fáradt, kicsit az egyensúlya sem tökéletes.

Nem tudom milyen dokinál voltál/volt a cicusod, de mikor beviszik/kihozzák tájékoztatást adnak, hogy mit lehet és mit nem, hogy mi történik vele (altatták, leborotválták a szőrt ilyen alapok). Kérlek légy türelemmel a cicusodhoz, nyílván fáj neki, akár "haragudhat" is rád, kedvetlen. Ha nőstény, akkor meg végképp sokkal komplikáltabb és "nehezebb" műtét hiszen nem egy kvázi külső dologról van szó!

Azt tanácsolom olvasgass, hogy mi a teendő, ivartalanítás után ilyen cikkeket, és próbáld meg szeretni a cicádat! Aki szereti az türelmes vele, empatikus és gondoskodó! Ha pedig netán gyermek vagy, remélem szerencsés vagy és soha nem éltél át műtéted, mert utána egy embert is megviseli az altatás, a seb stb. pontosan ugyanúgy mint az állatokat is. Néhány nap megfigyelés után újra a régi lesz! Addig is jobbulást kívánok a cicusodnak!

tegnap 21:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!