Meg fog változni a macskám?
Figyelt kérdés
Van egy 7 hónapos macskám, 1,5 hónapja volt ivartalanítva. Az utcáról fogadtam be még pár hetes korában. Nagyon aranyos és bújós volt. Utána elkezdett bunkó lenni. Ami azt jelenti, hogyha csak meg mertem fogni már egyből fújt, morgott, karmolt. Azt hittem ivartalanítás után jobb lesz. Így is volt kb. 2 hétig. Őnagysága befekszik az ágy közepére, és ha arrébb merem rakni már egyből fúj, morog, karmol. Konkrétan csak létezik hozzá sem lehet nyúlni. De amikor kaja kell neki tud bújni, dörgölőzni. Sajnálom ezt mondani, de egy érdek kis rohadéknak tartom, és amennyire szerettem az elején annyira kezd elegem lenni a hálátlan viselkedéséből. Nyilván tudom hogy nem kutya és nem lehet egész nap nyúzni, de azért csak tudja már ki az aki enni ad neki, juti falatot, aki befogadta. Akkor ne fújjon karmoljon szerintem. Valakinek valami ötlet, javaslat?jan. 7. 12:38
11/11 anonim válasza:
Tini korszak, kis idő múlva tényleg kinövi. Nekem a macskám tini kora előtt mindig kiskiflibe aludtunk, azóta nem igazán lett bújós. De minden este az ágyamban alszik a lábamnál és van amikor a fejem mellé fekszik. Egyébként mindent is meglehet vele csinálni cicaszemüveget adok rá, jelmezeket és különböző szavak jelentését is tudja. A macskák ilyenek, nem szeretnek egyedül lenni, de nyúzva se szeretnek lenni. Legjobb leülni és várni ahogy egyre közelebb ül hozzád. Pont mint a Kishercegben. Egyszer-kétszer rászólsz, hogy nem és egy idő után max akkor csinálja, ha nagyon elemében van! (legalábbis nálunk bevállt, a konyha a tiltott hely és ritkán megy be, de idén lesz 6 éves és pici kora óta velem van)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!