Kezdőoldal » Állatok » Macskák » Lehet, hogy hasmenése van a...

Lehet, hogy hasmenése van a cicának?

Figyelt kérdés
Van egy 8 hónapos kinti cicám, akit néha beengedek a házba, persze csak a nappali egy részére engedem, ahol amúgy is szoktunk cipővel járkálni. Az utóbbi pár napban sokat alszik, kicsit levert de eszik, inni biztos iszik, azt nem szoktam látni annyira nem figyelem, meg néha érdeklik a játékok, néha nem. Kicsit fogyott az utóbbi a pár napban, és kicsit kevesebbet eszik, illetve sokat szellent, és az eléggé büdi, olyan, mint amikor az embernek hasmenése van. Székletét nem látom, mivel ugye kinti. Nem tudom hogy csak én aggódom túl, vagy tényleg nem oké vele valami. Ja meg néha nyávog.. soha nem szokott nyávogni, csendes cica, de most 1 délután alatt többször is. Szerintetek lehet valami baja? Erősen gondolkodok, hogy jövő héten elvigyem állatorvoshoz, de félek csak én reagálom túl és nincs baj. Szerintetek mit tegyek? Pár napja beteg voltam, elkapott egy ilyen lázas, hányingeres, torokfájós cucc.. antibiotikumot szedtem rá. 1-2x volt hasmenésem a végén, de amúgy semmi több. Lehet hogy elkaphatta? Első pár napban csak játszottam vele, és picit simogattam, utána amikor már jobban voltam akkor jobban is simiztem gondolván, hogy úgy se kapja el.

jan. 5. 18:38
 1/9 anonim ***** válasza:
100%

Abból nem lehet baj hidd el ha elviszed orvoshoz.

Tőled biztosan nem kaphatott el semmit.

jan. 5. 18:41
 2/9 A kérdező kommentje:
Amúgy sokat doromból ha simizem.. de eléggé bújós lett.. eddig tudta, hogy meddig mehet a nappaliban, most meg néha fut utánam, és befut a szobába az ágy alá, fürdőszobába..
jan. 5. 18:43
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Nagy esély van arra hogy fázik jelenleg kint ezért is szeretne egy biztonságos meleg helyre menni pihenni.
jan. 5. 18:45
 4/9 A kérdező kommentje:
Kazánházban van a fekhelye, ahova macskaajtón keresztül szokott bemenni. Ott nincs annyira hideg, sőt a kazán mellett kifejezetten meleg van, néha odakuporodik a kazán melletti fekhelyre. Persze, gondolom hogy idebent azért jóval komfortosabban érzi magát :)
jan. 5. 18:47
 5/9 anonim ***** válasza:
100%

A fogyás azért nem szokott jót jelenteni. Egy 8 hónapos cica még erősen növésben van, és télen amúgy is többet esznek, pláne, ha kintiek is. (Fölszednek egy kis zsírpárnát magukra a hideg ellen)

Mit adsz neki enni? Lehet, hogy a kaján (is) célszerű lenne változtatni, ha ilyen sokat pukizik.

Tejet nem kap, ugye?

jan. 5. 19:33
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

Vinnem orvoshoz holnap.

Levert, fogy, kevesebbet eszik. Nem ertem mi a nem egyertelmu neked ezen.

jan. 5. 19:53
 7/9 anonim ***** válasza:
100%
Enyémnek hasonló tünetei voltak, én láttam a hasmenést, mert benti. 2 napot vártunk, nem javult és mivel pont okt. 23., nem volt a saját orvosunk, így elvittük a legközelebbi ügyeletes állatkórházba. Teljes kivizsgálást csináltak, UH.-val.nagylaborral. Kiderült, hogy egy enyhébb hasfal és bélgyulladása volt. Infuziót kapott és gyógyszereket. Vsz. ha várunk, súlyosabbá vált volna.
jan. 5. 21:51
 8/9 A kérdező kommentje:
Elvittem, neki is bélgyulladása van. Igaz, nagyon enyhe, de most már meg fog gyógyulni :)
jan. 8. 19:49
 9/9 anonim ***** válasza:
Jól tetted, jobbulást a cicusnak!
jan. 8. 20:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!