Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a tenyésztésből nem lehet...

Ha a tenyésztésből nem lehet megélni és ez legtöbbször veszteséges akkor miért van annyi tenyésztő?

Figyelt kérdés
Azt olvastam ez csak egyféle hobbi és aki rendes körülmények közt tenyészt, tkv, szűrések, szemle, stb akkor nem jön neki haszon csak kb annyi amennyibe ezek belekerültek vagy még annyi se. De akkor hogy hogy ilyen sok tenyésztő van ilyen sok kennel van? Ilyen sok MEOE tag van? Azt olvastam 10-15000 MEOE tag van. Ez nem mind tenyésztő ugye? Minket érdekel a dolog de még csak most tájékozódunk ezekről a dolgokról.
2010. júl. 5. 07:07
1 2 3 4 5
 31/47 anonim ***** válasza:
69%

Tudod kérdező nem azért fontos a papír mert ilyen gonoszak vagyunk. Aki fajtatiszta kutyát akar annak sokszor célja van vele. És hiába jó hleyen van egy kutya, ha nincs hozzá papír akkor mehetsz a francba mert kb semmit nem kezhetsz a kutyával azon kívül hogy otthon simogatod meg dobálod neki a labdát, és nem mindenki erre vágyik.

Az meg nem a jó tenyésztők baja hogy vannak rosszt tenyésztők és akinek fontos a papír annak legyen esze megitélni ki a jó.

2010. júl. 8. 15:56
 32/47 anonim ***** válasza:
53%

Vagyis inkább az a baj hogy te mindenkit tenyésztőnek nézel aki úgy hívja magát és ad tk-t. Pedig ez nem így van ehhez több kell. Az aki rosszul bánik a kutyáival ugyanúgy szaporító és kész.

Az egészség meg nem látszólag fontos. A kutyába nem látsz bele. És valamit csinálás alatt nem kiállítást értettem mert szinte az összes sportban is korlátozva vagy ha tk a kutyádnak.

2010. júl. 8. 16:00
 33/47 anonim ***** válasza:
0%

Szaporított kutyákból lettek a törzskönyvezett kutyák ősei is!Ezen kár vitázni anno semmiféle szűrések nem voltak!Csak a régi tenyésztők "megszabadultak " a beteg kutyáktól!Amúgy pénz beszél kutya ugat;)

Egy törzskönyv kb 10-15 a piacon..és viheti is a kutyáját kiállítani,hogy azért eredményei is legyenek!Ki az ki utána jár?Senki:S

Azok a szaporítók akik testvért fedeznek testvérrel vagy anyát apjával stb stb ezeket agyon kéne verni!Mert ebből lesznek a beteg kutyák!Valamilyen szinten azért jobb egy törzskönyves kutya mert az "akció" előtt meglehet nézni vane rokonság!Nyilván ez se 100%-os Mert ugye a vérfertőzés sose jó!

Ördögi kör ez!De azt elítélem h a kutya azért kerül 100-200e Ft-ba mert az anyja meg nagyanyja szépségversenyen volt:S:S

Ez nagyon gáz!

Vannak csúnya emberek mégis ér annyit a gyerekük mint a szép szülőké!

Hülye hasonlat de igaz!

Vannak rendesebb szaporítók is akik azért odafigyelnek a dolgokra!ÉS NORMÁLIS RENDEZETT körülmények közt nevelik a kicsiket!Miért adnák ők ingyen a kutyákat akikre költöttek!?A betegség bármelyik kutyába lappanghat!

Én nem törzskönyvezett kutyát vettem de imádom szeretem és 10éves!Eddig még baja se volt!ÉS rengeteg hasonló példát tudok!!!!!!!Ahol én lakok nem igazán adnának egy kutyáéért 100ezret vagy egy zsák tápért 17ezret!Nem is nagyon van senkinek tk-es kutyája !Viszont sok a fajtatiszta!ÉS a legtöbb helyen megélik a kutyák a 12-14évet!!Meg régen szerintetek foglalkoztak ennyit a törzskönyvekkel mikor háborúk voltak és örültek hogy éltek vagy ettek?

A kutya az kutya!Ha fajtatiszta ha törzskönyves ha beteg ha idegbajos!

Más szabályok kellenének illetve nem 100ezres kutyák!

De kinek mire van pénze...ennyi

2010. júl. 8. 16:12
 34/47 anonim ***** válasza:
0%
ma 15:56 Miért baj ha egyesek csak egy hű barátot szeretnének akit otthon simogatnak és gondoznak?Jobb bazári majmot csinálni a kutyából?
2010. júl. 8. 16:14
 35/47 anonim ***** válasza:
69%
Ha nekem el kell fogadni hogy valaki semmit nem csinál a kutyájával akkor te is fogadd el azt aki együtt dolgozik a kutyájával, élesíti az agyát és nem pedig majmot csinál belőle! Az ilyen kutyának ezerszer érdekesebb élete van. Én is mondhatom ezt. Te is fogadd el akkor azt aki más és ne szóld le. És nem baj ha valaki semmit nem akar csinálni csak ahhoz egyrészt nem kötelező tk-skutyát venni másrészt elég nagy rész igenis akar valamit csinálni a kutyával.
2010. júl. 8. 16:30
 36/47 anonim ***** válasza:
0%

Én csak válaszoltam,nem én kezdtem.Attól mert nem hordom kiállításokra a kutyámat hidd el elég eseménydús élete van!És jó értelemben!Valamint okos is nem hiába hordtam annyi ideig kutya suliba!De azt hiszem a kutya suli az minden kutyának megfelel nem kell oda Tk meg semmi!

De nem sportolok a kutyámmal hisz kicsi...yorkie de mindent tud amit tudnia kell!

2010. júl. 8. 17:03
 37/47 anonim ***** válasza:
53%
Már bocs de kiállításon meg kutyaiskolán kívül ezer dolog van. Sportolni meg yorkival is lehet és nem túl nagy dicsőség hogy ezt én mondom meg neked mikor neked kéne többet tudni róla. És attól még hogy te nem sportolsz, még sok más ember teheti.
2010. júl. 8. 18:00
 38/47 A kérdező kommentje:
Jaj na épp ezt nem akartam hogy vita legyen vagy valaki azt gondolja provokálni szeretném a népet. Nem ez volt a célom nem akarok senkit leszólni, kioktatni, stb. Engem érdekel ez a téma és szeretnék erről többet megtudni, ki hogy látja a dolgokat és mért.
2010. júl. 8. 18:49
 39/47 A kérdező kommentje:

És nem baj ha valaki semmit nem akar csinálni csak ahhoz egyrészt nem kötelező tk-skutyát venni másrészt elég nagy rész igenis akar valamit csinálni a kutyával. Szóval akkor te is belátod hogy nagyon sokan többek közt ezért nem akarnak tkv-s kutyát venni?

Egyébként akiről írtam szaporító (ha már így hívják, de szerintem inkább tenyésztő vagy a kettő közt valami "képződmény") rendszeresen szűreti a kutyáit (ezt már előbb is leírtam gondolom elkerülte a figyelmed) Tudod eleinte ő is a "jó úton indult el" kiállításokra járt, kéretett le tkv-t stb, de egy idő után beleunt abba a hatalmas nagy kétszínűségbe ami a kiállítások megy, akinek van pénze akármilyen kutyával odamehet mégis díjat kap meg egyből megkapja a tenyészszemlét ha villant egy kis lóvét a bíráknak, stb. Meg időközben rájött, hogy a kutyának sem kell a tkv-s kiskutya, felesleges pénzkidobás, felesleges azt a sok-sok pénzt elkölteni arra hogy felkészítse a kutyát a kiállításra mert úgy se jön vissza az a pénz arról meg inkább ne is beszéljünk hogy milyen rosszul esik az ilyesmi az embernek mikor tudván tudja hogy az ő kutyája sokkal szebb és a standardnak sokkal jobban megfelel mint az a kutya aki azért nyert mert a gazdi pénzes... Inkább úgy döntött neki nincs szüksége erre és inkább lesz szaporító és azóta is egész jól megvannak kiállítás nélkül.

2010. júl. 8. 18:58
 40/47 anonim ***** válasza:
0%

ma 18:00 Drága kiscsillagom! Attól mert nem hordom úgy sportolni a kutyámat el ne hidd hogy nem foglalkozok vele!De gyerek nevelés meg kutya nevelés mellett van ezer dolgom!Engem nem tart el senki és nem unatkozom már hogy ide oda járjak!Mivel (mikor jó idő van) mindig az udvaron van és van kivel játszania az bőven elég neki!Ellabdázik a gyerekkel és velem!És kirándulunk!

úgyh ne kötekedj!

2010. júl. 8. 20:36
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!