Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Ha a tenyésztésből nem lehet...

Ha a tenyésztésből nem lehet megélni és ez legtöbbször veszteséges akkor miért van annyi tenyésztő?

Figyelt kérdés
Azt olvastam ez csak egyféle hobbi és aki rendes körülmények közt tenyészt, tkv, szűrések, szemle, stb akkor nem jön neki haszon csak kb annyi amennyibe ezek belekerültek vagy még annyi se. De akkor hogy hogy ilyen sok tenyésztő van ilyen sok kennel van? Ilyen sok MEOE tag van? Azt olvastam 10-15000 MEOE tag van. Ez nem mind tenyésztő ugye? Minket érdekel a dolog de még csak most tájékozódunk ezekről a dolgokról.
2010. júl. 5. 07:07
1 2 3 4 5
 1/47 anonim ***** válasza:
26%
Amikor vettem a kutyám kicsit elbeszélgetten a tenyésztővel, ő nem csak ebből megélni e mellet még maszekolt. Szerintem van aki azért csinálja mert nagyon szereti az állatokat. De biztos van olyan aki megél belőle, mert vannak eléggé drága fajta állatok és ha a szülei díj nyertes kutyák az még pluszba dob az árán és van olyanok akik ilyeneket keresnek és akár egy egész vagyont ott hagynak egy kölyökért. Aki MEOE tag annak legalább 5 éves tenyésztői tapasztalattal kell rednelkezni szal nyílván tenyésztő az illető.
2010. júl. 5. 07:29
 2/47 A kérdező kommentje:
5 éves tenyésztői tapasztalattal? De hogy tenyészt 5 éven keresztül ha nem tag? Addig mit csinál? Én eddig azt hittem évente befizetnek 6 ezer Ft-ot és máris tagok.
2010. júl. 5. 07:41
 3/47 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy vannak drága kutyák de ha összeszámoljuk az összes kiadást ami ezzel jár és veszünk egy átlagos almot mondjuk 3 kölyköt (a drágább divat fajtáknál kb ennyi szokott lenni alap esetben) akkor ha 100 ezer Ft-ért is adja el darabját akkor sem jön vissza az a pénz ami belefektetett. A szűrések is rettentő drágák csak egy labor vizsgálat 9 ezer Ft (nálunk) máshol sem lehet sokkal olcsóbb sőt. És jön a kérdés, hogy hány olyan ember van aki megvenné a 100 ezet Ft-os kiskutyát ha 3 másik helyen kap ugyanolyan szép kiskutyát (esetleg tkv nélkül vagy tkv-val de nem nyertes szülőktől stb) sokkal olcsóbban mondjuk 35 ezer Ft-ért? Szerintem a többség az olcsóbbat választaná főleg ha meg nézheti a szülőket is és azok jó körülmények közt vannak tartva és látszólag egészségesek, jókedvűek mert a legtöbb ember hobbi kedvencet, játszópajtást keres a családnak nem kiállításra akarja hordani a kutyát. Szóval a tenyésztőkön könnyen rajta maradhatnak a kiskutyák mert az egy dolog, hogy szűrtek meg jó a vérvonaluk meg stb de drágák és szerintem annyiért sem tudja eladni amennyibe neki került. Vagy ez hogy van a gyakorlatban?
2010. júl. 5. 07:50
 4/47 A kérdező kommentje:
Ebből azt akartam kihozni a tkv-s, tenyésztőtől származó kutya nem azért drágább mert annyival jobb hanem azért mert maga a tenyésztés körülményei kerülnek sokba, szemle, felkészítés a versenyre stb. És ezek felesleges pénz kidobások lesznek ha végül nem veszi meg senki a csúcs minőségű kiskutyákat. Az arany középút a felülbélyegzett törzskönyvvel való tenyésztés lehet?
2010. júl. 5. 07:54
 5/47 anonim ***** válasza:
67%
Hú ne haragudj félre olvastam valamit az 5 éves tapasztalostos dolog amit írtam hülyeség. Reggel van még... :S sajnálom.
2010. júl. 5. 07:54
 6/47 A kérdező kommentje:
Semmi gond. Azért kérdeztem vissza mert nekem is furcsa volt mert én nem ezt olvastam.
2010. júl. 5. 08:05
 7/47 anonim ***** válasza:
83%

Sajnos a "tenyésztők" és a kennelek nagy része olyan emberekből áll, akiknek van 1-2 szukájuk és 1 kanjuk és ezekkel hoznakle almokat. Ennek semmi köze a tenyésztéshez. A tenyésztés lényege a megfelelő vérvonalak kiválasztása lenne, a saját vérvonal kialakítása. Ezt nem lehet 2 kutyával csinálni.

A saját vérvonal azt jelenti, hogy a kutyák felmenői is az én tulajdonomban voltak és az alomokból tartok meg szukákat esetleg kant, aki az általam leginkább preferált feltételeknek felel meg és ehhez keresek olyan fedezőkant, aki az esetleges hibákat ellensúlyozza,és a vérvonalat erősíti.Tehát a cél a standartnak, az én interpretációmnak legjobban megfelelő almok "megalkotása"

Mivel a genetika nem egyértelmű, ez próbálkozások sorából áll. Ezt nemlehet 2 kutyával csinálni, hiszen azokkal nem nemesítek semmit a fajtán, csak reprodukálom mindíg ugyanazt. És a kennelek többségében ez folyik. Ez szaporítás és nem tenyésztés.

2010. júl. 5. 08:14
 8/47 A kérdező kommentje:
Értem, szóval az is lehet szaporító aki kiállításra jár meg stb csak tenyésztőnek hívják mert "van papírja" de ettől még szaporító...
2010. júl. 5. 08:24
 9/47 anonim ***** válasza:
30%

Jajjj ilyet ne írj mert lehurrognak hogy menjen menhelyre akinek nincs 100ezre egy kiskutyára!Az igénytelen szaporítókat gyűlölöm akik képesek minden tüzelést kihasználni!!Viszont vannak olyan szaporítók is akik 2évente fedeztetnek és esetleg abból lesznek kiskutyák!Miért ne lehetne?Ez az élet rendje!Nekem egyik kutyám se törzskönyvezett!15éve vettünk egy Rottweilert 2éve halt meg!:( Soha semmilyen baja nem volt!2szer Jó idegrendszere volt egyedül a romákat nem bírta!Nagyon jó házőrző volt:(

Halála után fél évvel vettünk egy másik Rotit ismerősünktől!Eddig egészséges és nagyon okos!A kötelező oltásokon kívül 5havonta visszük állatorvoshoz!Biztos ami biztos alapon+ 3hét múlva ivartalanítjuk!

Van pénzünk de nem vagyunk milliomosok hogy 100ezrekért vegyünk kutyát mikor vannak más kiadásaink is!Persze nyilván aki megteheti költsön a kutyájára mikor megveszi annyi pénzért!

Mindig lesz olyan ember aki szaporítóktól vesz!

És attól mert valaki csak 30-40 ezret ad értük még lehet jó gazdi!Sajnálom a menhelyes kutyákat sőt van egy akit befogadtunk!De ennyi erővel a sok roma gyereket is befogadhatnánk!Ez nem bántás...

A betegségeket embereknél se lehet 100%-an kiszűrni!

2010. júl. 5. 08:56
 10/47 anonim ***** válasza:
0%
Szerintem azért is lehet valaki tenyésztő, mert lehet, hogy sok extra pénzt nem keres vele, de gondolj bele: én nem tenyésztek, de mégis egy halom pénzt kiadok a saját hobbykutyámra havonta, a kozmetikától kezdve a minőségi táp, suli, minden, namármost ha valaki már amúgy is szereti a kutyát és amúgy is tartana, mégiscsak jobban jön ki, ha időnként bejön valamennyi pénz, akkor legalább valamennyi visszajön abból a pénzből, amit amúgy is kiadott volna a kutyákra. Az a gáz, ha más pénzkereseti lehetősége nincs ezen kívül, aztán ott áll 6-8 kutyával, és ha nem jön be egy alom, nem tudja eladni a kiskutyákat, akkor már gondban van, hogy a következő hónapban miből adjon enni annak a 6-8 kutyának.
2010. júl. 5. 09:06
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!