Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Egy ritka fajta (kutya,...

Egy ritka fajta (kutya, macska) tenyésztője is veszteséges?

Figyelt kérdés
Ez csak elméleti kérdes! Tegyük fel hogy valaki ritka fajtát tenyészt. Gondolom jó helyről behozni az országba azt sokba kerül. De utána? Ha mondjuk ez a fajta egészséges, semmi extrém nincs benne, akkor utána a tartása nem kerül többe mint az ismeret fajtáké. Viszont az ára sokkal nagyobb. Vagy rosszul gondolom?
2010. aug. 17. 00:20
 1/6 anonim ***** válasza:
77%

whááááá,megint itt vagy te k.öcsög?????

Nem rád értem kérdező,hanem az első válaszadóra!!Szórakozzál a pö.csöddel inkább,ne itt linkelgess megint!!

2010. aug. 17. 00:37
 2/6 Bozsikrisz ***** válasza:
68%

Külföldről behozatni egy ritka fajtát nem olcsó mulatság, simán 300-400 ezer Ft egy kutya ára, de e fölött is lehet.

Oké, hogy itthon elkezded tenyészteni, de szerinted Magyarországon hányan fognak akár 150-200 ezret fizetni egy kutyáért?

Pláne, ha még kezdő és tapasztalatlan vagy a fajtát illetően. Aki megengedheti magának, úgyis külföldről, elismert tenyésztőtől fogja megvenni.

Ha az vagy, akire gondolok, és Neked javasoltam a Papillont és a Brüsszeli griffont, akkor azt nem azért mondtam, mert abból pénzt fogsz fialtatni. Csak ezek olyan fajták, amiket itthon még nem tenyésztenek, és talán lenne rá érdeklődés.

De a magyar viszonylatoknak megfelelő, reális áron.

2010. aug. 17. 08:22
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

A ritka fajták ára inkább 400ezer felett van,mint alatta.

Magyarországon már 100ezret se szeretnek kiadni egy kutyáért,nemhogy annál többet.

Mivel ritka fajta itthon nem érdemes kiállításra hordani,mert valószínű egyedül lesz a fajtában,nincs konkurrencia.

Tehját külföldre kell vele menni,az meg per kiállítást olyan 100ezer körül van,nevezeési díjjal,szállással stb..

Ha veszel egy kant és szukát is,akkor is kisci az esélye,kb.semmmi,hogy geno és fenotípus alapján pont össszepasszolnak,ethát ki kell fizetni egy külföldi fedezőkant,ami kb. annyi 1 fedeztetés,mint maga a kutya.

Tehát nem,nem éri meg.

Ráadásulha ilyen ritka fajtát hozol be,akkor a kölyköknél,amelyiket hobbi célra viszik,azt úgy kell eleadni ,hogy kb.7 hónapos koráig ivarrtalaníttatja a gazda,ezt szerződésben kell leírni,mert ha nem,akkor mindenféle törzskönyv nélküli,szar minőségű,de ugyanolyan fajtájú kutyára ráteszik,ha kan,ha pedig szuka,akkor elletni kezdik,mert az mekkora biznisz.

Ha pedig egy kutyát ivartalanítási kötelezettséggel adsz el,akkor már megint kevesebb a jelentkező.

De ezt muszáj a vérvonal és fajta érdekében,különben szaporítókhoz kerülnek kölykök.

2010. aug. 17. 08:34
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
A ritka fajtákat nem nagyon ismerik itthon és így nem is tudja majd eladni, tehát igen, mert külföldre kell vinnie gazdát keresni majd.
2010. aug. 17. 08:57
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Arról nem beszélve, hogy óriási felelősség egy ritka fajtát behozni, és tenyészteni, és nagyon profinak kell lenned, mert különben elárasztod az országot a kutyáiddal, ami egyenes út a beltenyészethez, és baromi nehéz lesz frissíteni a vérvonalat.

Gondolj bele, azt nem lehet, hogy veszel két szukát meg egy kant (ez így mondjuk 1,5 millió szállítással együtt), és utána adott fajtán belül minden kutya az ő leszármazottjuk lesz.

2010. aug. 17. 09:47
 6/6 A kérdező kommentje:
Mondtam hogy ez egy elméleti kérdés. Akkor miért kell úgy beszélni mintha én akarnék ilyet csinálni? Nekem van kedvenc fajtám és nem kell érte külföldre mennem. És papillonos, én még nem írtam másik kérdést.
2010. aug. 17. 11:50

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!