Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlotok?

Milyen kutyafajtát ajánlotok?

Figyelt kérdés

Szeretnék egy kutyust venni,amiben a szüleim is támogatnak. Olyan kellene ami sportos mert agilitezny szeretnék vele, de ha kell akkor védjen meg. Nem az első kutyám lenne, mert már van egy keverék kutyusom. Járnánk kutyaoviba és kutyasuliba is , ahogyan a keverék kutyámmal mind a mai napig. És nagyon okos kutyus. A kutyusom mellé kellene társnak. Meg a mostani kutyusom kistermetű, és szeretnék egy nagyobbacska kutyust. De olyat ami a fennt leírtaknak megfelel. És ne legyen beteges fajta.

15 éves vagyok és lány.

ELŐRE IS KÖSZI!!!

2010. jún. 24. 20:44
1 2 3 4 5 6
 41/52 anonim ***** válasza:
border collie
2010. júl. 4. 22:57
 42/52 anonim ***** válasza:
100%

Hmm.. hogy miért nem írja senk ia dobermannt.

Mert szerintem az a legmegfelelőbb neked.

Rettentő okos és könnyen taníthatod, a kiállása erőt sugároz amin nem lepődök meg mert iszonyatnyi erő van benne. A gazdájához hüséges mint egy akita. És elnemtudod lehet hogy képzelni de agility király.

Ha ez hihetetlen nézz róla vidiket:

http://www.youtube.com/watch?v=PA68cZ-f4KY&feature=related

és még egy csomó van.

Dogdancingezni is tud és elhiheted hogy megvéd. Már a külseje is elrententő neméghogy az ereje.

2010. júl. 5. 10:20
 43/52 anonim ***** válasza:

igazából nem értem mit írsz, mi az hogy megvédeni? Csak úgy magától? Mert ez hülyeség, bármilyen fajtát válassz, ne légy biztos benn, hogy meg is fog védeni. ez egyedfüggő...lsd. az én egyik kutyám (német juhászkutya), ha valamitől megijed, összehúzza magát és mögém bújik :D engem használ pajzsnak :D Pedig ezt a fajtát is milyen sokan ajánlották.

Vagy csak elrettenteni a beszólókat? Vagy képezni szeretnéd, őrző-védő kutyának (komolyan)? Vagy házőrzőnek? Mert ha csak nem a 8. kerületben laksz, nem hinném hogy szükséged lenne egy 15 éves lánynak "fegyverre"...

én írtam a magyar vizslát, és még mindig azt mondom, hogy házat őrizni tud (tehát jelzőkutyának jó), arra hogy elijesszen valakit, meg tudod tanítani (Ugass! parancsszó és egy kis vicsorgás sem árt :D)

Komolyabban meg...hááát. az őrző-védőzés hobbinak nagyon jó...de ha valakire rá akarod uszítani a kutyádat, csak te jössz ki belőle rosszul (csak olvass utána)...

Szóval látod nem értem mit akarsz...

És igen a vizsla tökéletes egy gyerek mellé. Mint már írtam kicsit lökött :D de egy gyereknek miért is kellene komoly kutya...rövid szőrű, szóval könnyű ápolni, közepes testű, és nagyon agilis ja és egészséges fajta.

És a hozzászólásokra még néhány reakció...de hát ez csak az én véleményem.

1. dobermann : a legtöbb rövid ideig él, örülhet valaki ha a 7. életévét betölti a kutya, következetes nevelést igényel, általában egygazdás és állandóan a gazdi nyakán akar lógni.

2. foxterrier: túl sokat ás (bár a legtöbb terrier ilyen), izeg-mozog :D fékezhetetlen

3. rottweiler: következetes nevelést igényel, nagyon könnyen a gazdi fejére nő, és az agility nem az ő világa

több fajtára nem emlékszem, vagy ami első hozzászólásom előtt volt, azokra már reagáltam...

2010. júl. 5. 13:58
 44/52 A kérdező kommentje:
Azt értettem az alatt, hogy megvédene, hogy ha valaki esetleg rám támadna.
2010. júl. 5. 20:03
 45/52 A kérdező kommentje:
Amúgy egy Magyar vizslát be lehet tanítani csibészelésre?
2010. júl. 5. 20:04
 46/52 anonim ***** válasza:
A Goldendoddle nem keverék?és a Golden retriever még meg is véd.Én azt ajánlom.
2010. júl. 6. 12:31
 47/52 A kérdező kommentje:
De a Golden retriever barátságos kutya.
2010. júl. 6. 17:30
 48/52 anonim ***** válasza:

hát igen...valahogy sejtettem hogy ezt fogod írni (csibészelés)

Akkor más fajtát kell mondanom, mert a magyar vizsla erre nem jó...jelzőkutyának jó, de erre nem

Malinois: hasonló tulajdonságokkal bír mint a német juhászkutya, de egészségesebb nála, a diszplázia kisebb mértékben érinti. szintén rövidszőrű, bár kicsit több a mozgásigénye mint a jucinak, de nagyon jó őrző-védő munkára...

2010. júl. 7. 14:24
 49/52 A kérdező kommentje:
A Malinois rokonai a Tervueren és Groenandael is jó őrző-védő kutya?
2010. júl. 7. 22:28
 50/52 anonim ***** válasza:
Láttam agilitybe a minap am staff-t.
2010. júl. 7. 23:15
1 2 3 4 5 6

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!