Milyen kutyafajtát ajánlotok?
Szeretnék egy kutyust venni,amiben a szüleim is támogatnak. Olyan kellene ami sportos mert agilitezny szeretnék vele, de ha kell akkor védjen meg. Nem az első kutyám lenne, mert már van egy keverék kutyusom. Járnánk kutyaoviba és kutyasuliba is , ahogyan a keverék kutyámmal mind a mai napig. És nagyon okos kutyus. A kutyusom mellé kellene társnak. Meg a mostani kutyusom kistermetű, és szeretnék egy nagyobbacska kutyust. De olyat ami a fennt leírtaknak megfelel. És ne legyen beteges fajta.
15 éves vagyok és lány.
ELŐRE IS KÖSZI!!!

Szia!
Ha hatéves a keverék kistermetű kutyusod, akkor megegyezünk ^^
Nekem ugyanez lenne...
Én a border collie-n gondolkodtam, aztán jött a staffordshire terrier, boxer, németjuhász, boston terrier,mopsz. Nemtudtam eldönteni,milyen legyen -.-
Én a border colliet ajánlom, mert nagyon jó agilityző, én is arra akartam. Amúgy, minden kutya megvéd...ha szeret! Nekem a kistermetű (border collie-palota pincsi keverék,pincsire jobban emlékeztet^^) nekiugrott anyámnak,mert mérges volt rám.
A staffordshire terrier is jó agilityre, viszont nehezebb csontozatú, és furán ugrik neki az akadályoknak.Én Pöcköt agilityzni használtam, de szegénykémnek már tönkrement a lába, szal nyugdíjas,de azért néha még agilityzek vele,a napi séta kivételével.
Furcsa az ugrásuk a staffiknak,mert nem őgy ugranak, mint a border ,hanem a mellkasukkal előre. és így nem mindig tudják átugrani, meg nagyon bele tudnak lendülni, ls van mikor leveri ,mert től nagy volt a lendület.
Szóval sztem maradjon a border...

Bordert nem.
De belga juhász vagy mudi kitűnő választás lenne ezekhez az igényekhez. :)

Nekem így hirtelen a pumi, mudi, puli ugrottak be :)
Aussie, corgie, weimari és magyar vizslák, szetterek, belga juhász

Minek még egy, kell a fajtatiszta?
Az én tanácsom hogy inkább szeresd jobban, foglalkozz még többet a keverékkel.
Amúgy itt csupa divatkutyát ajánlanak majd, a border collie most a legnagyobb divat, pedig nagyon nem való sok embernek sajnos, akinek mégis ajánlják.

Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!