Milyen kutyafajtát ajánlotok?
fajtatisztát szeretnék..
-könnyen tanítható legyen, szeressen tanulni, gyorsan megértse a parancsokat
-szeresse mozogni, futni aktív legyen
-egygazdás legyen
-kiállításra agilitizni vagy frizbizni szeretnék vele
-18-25 kg-os legyen :D
köszi szépen előre is
(én a border colliera vagy a holland juhászkutyára gondoltam :O)
Alapvetően minden kutya egygazdás, hiszen annak engedelmeskedik a legjobban, akit falkavezérnek tekint. Egy családban lehet, hogy mondjuk élnek öten, de ha te vagy legfelül, akkor neked engedelmeskedik a legjobban.
A border collie, a holland juhászkutya tényleg jó ötlet. Én még mondanám a malinoist és mondjuk az ausztrál juhászkutyát.
A holland juhászkutya szerintem jó lenne neked. A border, labrador és ehhez hasonló divatos kutyák akiket felsoroltak itt, NEM egygazdásak, és nem igaz hogy a legtöbb kutya egygazdás, mert nem az. Itt nem arról van hogy csak neked fogadjon szót, mert ahhoz valóban gyakorolni kell hogy szót fogadjon neked a kutya (mert már akkor is félreérthet ha nem a megszokott hangsúllyal mondod a parancsot), és minden kutyát meg lehet tanítani rá hogy csak neked fogadjon szót. Az egygazdás azt jelenti, hogy a kutya önszántából, fiatal korától lesz*r mindenki mást, és a gazda az ő istene. Mióta beszélünk már erről, hogy még mindig nem érti senki? :) És azt ugye nem akarjátok mondani hogy egy labrador vagy ehhez hasonló fajta majd kibírja hogy ne szeretgesse meg mindenki. Persze kivételek mindig vannak...
Szóval szerintem a holland juhász nagyon jó kutya, csak tisztában vagy vele hogy ilyen kutya szerintem nincs is az országban és nagyon dréga lehet? De ausztrál juhász, malinois nem tetszik? Nekem elsőre ez a kettő jutott eszembe. Valószínűleg majd fel kell adnod leginkább a mérethet kapcsolatos elvárásaidból (mert gondolom a többi szempont fontosabb).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!