Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Milyen kutyafajtát ajánlotok...

Milyen kutyafajtát ajánlotok egy 15 éves lánynak?

Figyelt kérdés
Szeretnék vele sportolni (agility, dog dancing, flyball) és kirándulni, de legyen jó házőrző is. Tenyésztőtől vennem, törzskönyvvel. Szerintetek melyik kutyafajta való nekem?
2010. aug. 1. 15:23
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
100%
A belga juhászkutyák közül valamelyiket ajánlanám, leginkább a malinoist. Jó agility és őrző-védő kutyák.
2010. aug. 1. 15:25
 2/20 Nikcsu007 válasza:
55%
Én a Golden Retrivert ajánlanám. Nekem ilyen kutyám van, 100%-ig megbízható, igazi társ. imádja a vizet, sportot, de házőrzőnek nem hinném, hogy jó lenne. bár attól függ, milyennek neveli az ember.
2010. aug. 1. 15:34
 3/20 anonim ***** válasza:
75%
Nagy vagy kicsi legyen? Panelban vagy kertes házban lenne tartva? Milyen legyen a temperamentuma? Hosszú vagy rövidszőrü legyen?
2010. aug. 1. 15:35
 4/20 anonim ***** válasza:
28%
Szerintem nem való neked semmilyen kutya, mert még a körülményeidet sem tudod rendesen leírni.
2010. aug. 1. 15:38
 5/20 anonim ***** válasza:
45%
Golden Retriever, nagyon aranyos :)
2010. aug. 1. 15:40
 6/20 Allison ***** válasza:
Mudi, pumi, német juhász, belga juhászok, kelpie, aussie, esetleg dobermann stb.
2010. aug. 1. 15:42
 7/20 A kérdező kommentje:

15:38 honnan veszed?

Amúgy kertes házban lenne tartva, szőre mindegy, hogy milyen hosszú. Legyen könnyen tanítható. Ne legyen az a nagyon lusta, de ne legyen olyan hiperaktív mint egy Border Collie.

2010. aug. 1. 16:14
 8/20 doggy11 ***** válasza:
55%

a Golden Retriver nem házőrzésre való.Inkább kiállítási kutya vagy egy igazá barát:).Agility,Dog Dancing,Flyball-ra alkalmas kutya,a Border Collie.De az Aussie őrző-védőre is.(Ausztrál Juhászkutya)

Sajnos ez a kettő (agility) őrző-védő nem nagyon fér össze.Berni Pásztor nem való Agilityre de őrző-védőre annál inkább.

Ha van még valami elképzelésed,szín ügyileg az inteligenciával kapcsolatban,írj nyugodtan az e-mailomra:

dogforever11@citromail.hu

2010. aug. 1. 17:12
 9/20 Allison ***** válasza:
Miért ne férne össze a kettő? Én nem egy kutyát ismerek aki agilityzik és őv-zik is. Persze nem professzionális szinten mindkettőt de nem is mondta a kérdező hogy egyszerre akar mindben profi lenni!
2010. aug. 1. 17:33
 10/20 A kérdező kommentje:
Na és a Dobermann? Szerintetek egy 15 éves lány elbírna vele?
2010. aug. 1. 17:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!