Miért tartják úgy ezen a fórumon a legtöbben, hogy belterületi parkokban (ami nem kijelölt kutyafuttató) lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni? Linkelem a jogszabályi hivatkozást!
semmi baj majd úgy jársz mint a keménygyerek aki úgy érezte semmit se és a társam élete és elütheti mert nem szereti a kutyákat
szerencsére időben el tudtam húzni a pórázzal mert ugye egyirányú utcába fordítottan közlekedni lakott területen 100 al természetes (20 méterre iskola)
nem csináltam belőle problémát, felelős gazdi vagyok és összeszedem a kakit, most össze is gyűjtöttem szépen becsomózva a tárolóba egy hobokba érlelve
mikor félig volt átfestettem a keménygyerek autóját a karosszériától az ablakokig tél kellős közepén
csak gondold el milyen élmény lehetett az odafagyott fél hónapos kutyapakkot levakarni? képzeld azóta a féket is ismeri vááááóóóóóó
hogy a kérdésre is válaszoljak
igen tudom hogy nem szabad, igen nem érdekel hogy nem szabad
amint lesz alternatíva átértékelem a helyzetet
addig meghagyom az iszapnak az 5 méterszer 3 méteres ketrecet, 1X bementem oda kb fél méter múlva nyüszített mert hasig merült az iszapba és nem tudott magától kijönni
ALTERNATÍVA!!! ha holnap jogszabályba írják nem vehetsz levegőt mindenkit lelősz mert nem szabad lélegezni?
"Szóval azt gondolod hogy megmondhatod a felelős állattartóknak a frankót mert meleg vagy (nem normális) és udvaron tartod szerencsétlen macskáid. Hát grat :D"
Melyik jogszabály is tiltja az udvaron történő macskatartást? Linkeld légyszi! Egyébként télen sem fagyoskodnak, mert a különálló épületben lévő gázkazánhoz be tudnak menni az udvarról, mert van macskaajtó.
"ha holnap jogszabályba írják nem vehetsz levegőt mindenkit lelősz mert nem szabad lélegezni?"
Olyan jogszabályt nem "írhatnak", mivel az ellentétes lenne az Alaptörvényben megfogalmazott élethez való joggal.
kedves kérdező
azt szokás mondani "aki a kutyákat szereti rossz ember nem lehet" igaz fordítva nem szokás emlegetni "aki a kutyákat nem szereti rossz ember" de azért elég jellemző
milyen lelki betegségben szenvedsz hogy a póráz így felzaklat? fóbiád esetleg? vagy trauma mert téged nem kötöttek ki gyerekkorodba napi 24 órát?
15. § (1) Az állatokat úgy kell tartani, hogy ne veszélyeztethessék más állatok - kivéve a ragadozó állatok táplálására szánt élő egyedek -, illetve az ember biztonságát.
Tehát máris jogszabályt sértettél azzal, hogy a macskáid kint csatangolnak, ezzel veszélyeztetve az ember biztonságát, sőt, egészségét! A macskád belekakil, belepisil a homokozóba, amiben a kisgyerek játszik és máris kész a baj. Vagy kiszalad az útra, jön egy kocsi, a sofőr elrántja a kormányt, felborul a kocsi, meghal. Másnak ezt miért is kéne eltűrnie? Erre kb ugyan annyi, sőt, több esély van, mint arra hogy egy pórázról elengedett kutya bárkit is megtámadjon.
"Tehát máris jogszabályt sértettél azzal, hogy a macskáid kint csatangolnak, ezzel veszélyeztetve az ember biztonságát, sőt, egészségét! A macskád belekakil, belepisil a homokozóba, amiben a kisgyerek játszik és máris kész a baj. Vagy kiszalad az útra, jön egy kocsi, a sofőr elrántja a kormányt, felborul a kocsi, meghal. Másnak ezt miért is kéne eltűrnie? Erre kb ugyan annyi, sőt, több esély van, mint arra hogy egy pórázról elengedett kutya bárkit is megtámadjon."
Tévedsz, mert 2,5 méter magas vasbeton kerítéssel van körbevéve a telkünk, amelyen még a macskák sem tudnak átmászni. Tehát a macskáink nem csatangolnak közterületen és csak a saját telkünkön, kakilnak, pisilnek, és mivel a vasbeton kerítésen nem tudnak átmászni, így a homokozós és az autós példád sem állja meg a helyét. Mi tényleg minden jogszabályt betartunk!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!