Miért tartják úgy ezen a fórumon a legtöbben, hogy belterületi parkokban (ami nem kijelölt kutyafuttató) lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni? Linkelem a jogszabályi hivatkozást!
"Ettől függetlenül sem várható el az, hogy a gazdik ne engedjék szabadon a kutyájukat a parkokban."
És miért nem? A "gazdik" törvényen felüli állampolgárok?
"És miért nem? A "gazdik" törvényen felüli állampolgárok?"
Szar dolog mi? Te kb. semmit nem tudsz rajta valtoztatni, persze feljelentgethetsz, meg verheted a klaviaturat, hogy igy a jogszabaly meg ugy a torveny, de ha mas aldasos hatasa nincs is a jelenlegi allpotoknak az orzagban, csak anyi, hogy ezzel fognak az utolsok kozott foglalkozni. Te eheted a kefet, en meg setaltaom a kutyam, mert semmi nem fog valtozni. Eljen a balkan!
"MERT A KUTYÁKNAK IS VANNAK IGÉNYEIK. Amit pórázon nem tudnak kielégíteni, sem egy mocskos kis kifutóban, vili? Felfogod végre?"
Hiába kiabálsz, ez is csak azt bizonyítja, hogy Te is tudod, hogy nincs igazad. Azoknak az EMBEREKNEK az igényeivel mi van, akik úgy szeretnének sétálni a KÖZTERÜLETEN, hogy ne legyenek veszélyeztetve azzal, hogy póráz nélkül sétáltatott kutyák megtámadják őket? Mert nem csak a behívható kutyákat sétáltatják ám póráz nélkül, sok a felelőtlen kutyatartó, és ahogy egy korábbi hozzászólásomban írtam, sok behívható kutya is támad, ha egy emberen félelmet érez. És szerintem még nem tartunk ott, hogy a kutyák igényei előrébb valók lennének, mint az emberek igényei. De tudom, erre is meglesz a válaszod: sétáljak én máshol, csak tudod, a jogszabály engem igazol.
Hosszú évek óta napi szinten legalább egy órát mászkálunk a kutyával Csillaghegynél a Duna-parton, póráz nélkül. Részemről egyetlen konfliktusom volt, amikor a kutyám egy pillanatra megszagolt egy földön ülő embert, aki ezt nehezményezte. Megjegyzem jogosan, én magam is azt várom el a kutyától, hogy ne csináljon ilyet, nem is igen csinál, ettől függetlenül kicsit túlzás ezen felháborodni, de természetesen elnézést kértem. Na, ez az igen súlyos konfliktusunk volt az elmúlt x évben, miközben sok-sok ezer emberrel találkoztunk.
Kutyákkal se nagyon volt semmi, egy kezemen meg tudnám számolni, hányszor találkoztunk komolyabban agresszív kutyával abból a mittudomén egy-kétszázból, ami szembe jött, abból se lett semmi komoly. Többségükkel sokszor találkoztunk már, barátkoznak a kutyák és gazdáik is.
Olyat életemben nem láttam, hogy embert bármilyen szinten megtámadott volna kutya. Igazából semmiféle komolyabb konfliktust nem láttam. Kutyák közöttiről _hallottam_ egy-kettőről.
Itt a kutyák fele póráz nélkül mászkál és ebből semmiféle gond nem származik, kulturáltan élnek egymás mellett kutyások és kutyátlanok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!