Így elengedhetem?
esetleg suliba is viheted a kutyust.
Nem tudom, ott hogy vannak a szabályok de itt az ember megkérdezi, hogy bemehet a kutyával a futtatóba, ha van ott egy másik is. Mert nem lehet tudni, hogy az hogyan reagál. Nekem is staffim van(kan) és ha ivartalanítva van a kutya akkor jól ki jön vele, de ha nincsen akkor a kanoknak neki megy, a nőstényeket nem bántja. Ha bizonytalan más kutyákkal szemben, szerintem ne engedjed el.
nehéz ügy, ha legközelebb jönnének be, szólj rájuk, hogy így nem jöhetnek be. Hol laktok? csak mert fenn van a neten, hogy melyik kerületre milyen szabályok érvényesek. És agresszív kutyával futtatóba csak szájkosárral szabad bevinni. De ezek a törvények eltérnek. Ha nem veszi komolyan akkor jegyzőhöz is lehet fordulni. Én is azt tettem itt a házban egy néninek a kutyája miatt, agresszív volt, de még emberre is és kiraktam a papírt a törvényekről. Semmi nem változott, ugyan úgy póráz nélkül volt a kutya. Elmentem a jegyzőhöz és kapott egy felszólítást (kivizsgálták a dolgot) és a kutyát agresszívnak mondták. Persze ez nem a kutya hibája. Azóta pórázon van legalább a kutya.
De én nem engedném el a kutyámat póráz nélkül.
Első voltam
5-ös ezt most komolyan gondolod, hogy a tacskó itt a probléma, hogy ő a hibás? :D Mert nem hagyja magát szó nélkül péppé verni?
Kérdező, először is nyugodj le, másodszor meg arra tanítsd meg a kutyádat, hogy ha baj van, TE intézkedsz.
A lényeg, hogy mindig TE irányíts, legyen szó labdázásról, új kutyák üdvözléséről vagy két kutya összezörrenéséről. Ha tudod kontrollálni és mindenféléről letiltani, akkor nagy baj nem lehet :)
Kutyák közt előfordulnak összezörrenések, netán bunyó, de a normális gazdák rögtön közbelépnek, intézkednek és nem egymást szidják, hanem fegyelmezik a kutyáikat aztán kész. Nekem is verekedett már össze a kutyám stafforddal, boxerrel és jagd terrierrel és máig jóban vagyunk a gazdikkal, ott helyben lefegyelmeztük a kutyákat aztán ment tovább a bandázás. Eddig egyedül egy bulldogosnak szóltam be, amikor rátámadt a kutyája az enyémre,de annak is azért, mert állt és bámult, mint egy darab szerencsétlenség ahelyett, hogy segített volna.
Hát akkor ne hagyd, hogy a másik utána menjen.
Ha a tiédet zaklatja egy másik kutya, akkor bizony tegyél rendet. Ne csak tiltsd a tiédet, hanem éreztesd vele, hogy TE intézkedsz. Ha kell, védd be a saját kutyádat, állj elé, küldd el a másikat vagy kérd meg a másik gazdát, hogy hívja el a kutyáját.
Az már más kérdés, hogy mekkora a futtató? Van rá mód, hogy messzebb menjetek egy-egy kutyától vagy csak egy kis terület van bekerítve? Mert ha nagy a futtató, akkor ez megoldható annyival, hogy ha nem tetszik a társaság az egyik felén a futtatónak akkor átvonultok páran a másikba és akkor kimennie se kell senkinek.
Ha egy kutya bizonytalan, de nem agresszív a többivel, pont hogy SOK, SZABAD találkozás kell más JÓL NEVELT, nyugodt kutyákkal, hogy a tied megtanulja a kutya-kommunikáció alapjait.
Kutyasulit ajánlok, ahol szabadon is engedik a kutyákat, valamint elmagyarázzák NEKED, hogy mi folyik a kutyák közt
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!