Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elengedhetem a kutyámat? Nem...

Elengedhetem a kutyámat? Nem fog eltűnni, elszökni?

Figyelt kérdés
10 hónapos nagytestű nagyon barátságos kutyám van, de nem merjük elengedi sétánál. Első félelmünk, hogy elszalad és nem látjuk többé, olyan helyen nem engednék el ahol emberek vannak, mert utánuk szaladna barátkozni. Viszont réten félek, hogy elszalad valami nyuszi után stb. Mivel még nem nagyon volt elengedve, ezért nem tudom vissza jönne-e? Ha kutyákkal vagyunk elengedem játszani, nincs gond. A kutyasuliban is szépen visszajön, sőt ha elfárad akkor odajön és leül mögém. Vajon nem tűnne el ha elengednénk sétánál? A múltkor elengedtem csak pár percre, majd megkötöttem és újra elengedtem, nem volt gond.De valahogy mégis félek, hogy elszalad és nem látom többé. Alaptalan? Valaki van hasonló helyzetben?
2013. máj. 5. 08:19
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
41%
Nézd, amíg nem vagy 100%-ig biztos a kutyád megbízhatóságában, addig helyesen teszed, hogy nem engeded el.
2013. máj. 5. 09:10
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Bocsi de nonszensz, hogy a majdnem egy éves kutya rabként él, mert féltek. Ha nagyon félsz, max. tegyél rá egy hosszú pórázt eleinte, az nyugalmat ad. Tessék őt elengedni.
2013. máj. 5. 09:12
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
És attól lesz a kutya megbízhatóbb, ha megkerülik az esetleges problémákat? Érdekes.
2013. máj. 5. 09:14
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Ha inkább nem engeditek el, akkor sosem fogja megtanulni, ráadásul így ne is várjátok el hogy megtanulja. Hosszú pórázon (8-10méter, ez lehet egy sima kötél is) gyakoroljátok a behívást, vagy pedig egy elkerített biztonságos helyen, és ott is jöhetnek folyamatosa az ingerek, pl más kutya, emberek (ismerősök), akikkel meg lehetne tanulni, hogy nem rohan oda mindenkihez.
2013. máj. 5. 09:38
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Én is sokáig hasonló cipöben jártam, mikor flexin jöttek velem és hivtam őket mindig visszajöttek mégsem mertem őket jó ideig elengedni, aztán bártorságot vettem és velem volt egyik barátnőm is, ha véletlen gond lesz segitsen, de nem volt gond, elengedtem őket, Legjobb döntésem volt, mert mindig viszajönnek, azt az örömöt meg nagyon jó látni, ahogy rohangálnak fűben meg fürdenek a tóban. Azóta mindig úgy megyek velük sétálni, hogy elvannak engedve.

Ha nagyon félsz, akkor próbáld meg úgy, hogy először 10 m-es kötéllel viszed csak ki és engeded el, de ha jó a kapcsolatod a kutyáddal, biztosan nem fog elmenni.:)

2013. máj. 5. 10:51
 6/11 anonim ***** válasza:
42%
Csakis akkor engedd el ha 100% ban megbízol benne, mert ha másképp elengeded megérzi és elszalad...
2013. máj. 5. 11:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Tudom tudom lerágott csont, de kérlek, ha a mezőn engeded el, vagy erdős területen légy tekintettel arra, hogy a kutya semmiképp se menjen el tőled több tíz métereket, főleg ne kergessen vadat sem, mert mindig akad egy hátsó szándékú ember (most akár egy vadászra is gondolhatok aki gyakran jogosan, de sokszor jogtalanul) lelőheti a kutyát a vad védelme érdekében. Nem tüzet akarok szítani, csak legyünk figyelemmel erre is.

Jó sétáltatást!

2013. máj. 5. 15:33
 8/11 anonim ***** válasza:

Keress egy olyan helyet, ami viszonylag könnyen bevédhető, tehát ha jó helyre állsz, akkor el tudod kapni a kutyát.

Nekem például egy tó partja volt, ahol a feljáró közelében álltam, ő meg fürdött meg játszott egy másik kutyával. Legyen rajta mindig a cédulája a nevével és a telefonszámoddal

2013. máj. 5. 19:21
 9/11 A kérdező kommentje:

Hát hosszú pórázba belegabalyodik, de szoktuk használni. Azt hiszem keressünk majd olyan helyett és néha néha elengedjük mint a múltkor és lassan megszokja majd. :)

Köszi a válaszokat!

2013. máj. 6. 18:14
 10/11 anonim válasza:
mindig legyen nálad jutalom falat - nekem a virsli karikák jöttek be legjobban. az elején többször hívd be, és minden behívásnál dícsérd meg és adj neki belőle. később már elég lesz ritkábban adni a behívásokhoz falatot. 5éves a kutyám , a mai napig viszek magammal pár falatot, igaz már csak néhányszor kap , de bármikor visszajön.
2013. máj. 6. 19:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!