Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért tartják úgy ezen a...

Miért tartják úgy ezen a fórumon a legtöbben, hogy belterületi parkokban (ami nem kijelölt kutyafuttató) lehet póráz nélkül kutyát sétáltatni? Linkelem a jogszabályi hivatkozást!

Figyelt kérdés

[link]

17.§ (1)

41/2010. (II. 26.) Korm. rendelet

2017. márc. 21. 11:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 41/81 anonim ***** válasza:
78%

#39: Igen szamtalanszor le lett irva, hogy mi kutyasok teszunk rad es a szabalyaidra. Mit nem lehet ezen megerteni? Mi a jogszabaly felett allunk es ennyi. Nem kell tul ragozni, fogadd el semmi nem valtozik, na megyek en is megfuttatom a kutyam poraz nelkul, szerencsere nalunk kedvelik a kornyenek a kutyakat esze agaban sincs senkinek feljelenteni senkit :)

Neked meg sok sikert az akaratod ervenyesitesehez, sokaig fog tartani.

2017. márc. 21. 20:09
 42/81 A kérdező kommentje:

"Mi a jogszabaly felett allunk es ennyi. Nem kell tul ragozni, fogadd el semmi nem valtozik..."

Most még így van, de előbb-utóbb ez is változni fog, mert egyre több embernek elege van a már-már tűrhetetlen kutyahelyzetből. Így volt ez a dohányzással is. Egy-két évtizeddel ezelőtt még teljesen természetes volt, hogy zárt légtérben, közintézményekben, buszmegállókban is nyugodtan lehetett dohányozni, ma már ezekre is jóval szigorúbb szabályozás vonatkozik. Remélhetőleg, ez a kutyaimádat is lecsengő ágban lesz hamarosan, és a jogalkotókra a büntetési tételeket illetően nem lesz hatással a kutyalobbi.

2017. márc. 21. 20:30
 43/81 anonim ***** válasza:
80%

Biztosan lecseng majd, igaz laza 3-6 ezer eve elnek velunk es teszi konnyebbe a mindennapjaink.

No kar beled az ido es a szo, mennyi olvasgassad a jogszabalyaid, legyel boldog, hala a jo egnek egyenlore semmi nem valtozik, te szivsz mi kutyasok meg vidaman setaltajuk kedvenceinket.

2017. márc. 21. 20:41
 44/81 A kérdező kommentje:

"Biztosan lecseng majd, igaz laza 3-6 ezer eve elnek velunk es teszi konnyebbe a mindennapjaink."

A laza 3-6 ezer évről annyit, hogy ez a kutyamizéria hazánkban csak a rendszerváltás után kezdődött és csúcsosodott ki, a Kádár-rendszerben elvétve akadt olyan, aki tömblakásban kutyát tartott, így nem voltak a parkokban póráz nélkül sétáltatott kutyák és természetesen kutyaürülék sem. Ez pedig csak 30 éve volt, nem pedig háromezer. Nézz csak vissza régi felvételeket, gyönyörű parkjaink voltak abban az időben, amelyeket nem sajátítottak ki jogellenesen a kutyatartók.

És igen, valóban sokat foglalkozom jogszabályokkal, igaz konkrétan nem ezekkel, mivel ha tudni akarod, 2 diplomás szakközgazdász vagyok, így azért képben vagyok néhány dologgal.

2017. márc. 21. 20:48
 45/81 anonim ***** válasza:
66%
Ket diplomas elettelen se.ggfej vagy. Ha ennyire a jogszabalyokba vagy szerelmes, akkor nezegesd, hogy milyen buntetes jar nemi eroszakert, csaladon beluli eroszakert. Foglalkozz azzal es allj ki masok mellett, ennek legalabb haszna is lenne a tarsadalomra nezve, nem ugy mint ennek az idiota rinyalasodnak. Ne itt rinyalj hanem szolj akkor a kutyatartoknak, hogyha meglatjak dicso szemelyedet legyenek kedvesek lefogni a kutyajukat, nehogy egyik veletlenul ne adj isten megszagoljon.
2017. márc. 21. 21:02
 46/81 bollocks ***** válasza:
84%

"Most még így van, de előbb-utóbb ez is változni fog, mert egyre több embernek elege van a már-már tűrhetetlen kutyahelyzetből. Így volt ez a dohányzással is."

Hát kérdező, ha ebben bízol, van egy rossz hírem: a felelősségteljes állattartás elterjedésével csak egyre elfogadottabb lesz a kutyások jelenléte mindenütt, ennek előjeleit már most is tapasztalhatod, ha szétnézel a budapesti vendéglátóipari egységek, bevásárlóközpontok között. Ahova 10 éve még elképzelhetetlen lett volna kutyával elmenni, ott ma már hozzák is a vizestálat a négylábúaknak, amint megjelennek.

2017. márc. 21. 21:10
 47/81 A kérdező kommentje:

"Ne itt rinyalj hanem szolj akkor a kutyatartoknak, hogyha meglatjak dicso szemelyedet legyenek kedvesek lefogni a kutyajukat, nehogy egyik veletlenul ne adj isten megszagoljon."

Azt már többször megtettem, hogy szóltam a póráz nélkül sétáltató kutyatartóknak, hogy a linkelt kormányrendeletben foglaltakat megsértik. Elképzelheted, milyen reakciók voltak. Olyan is akadt, aki elővette a táskájából a pórázt és mutatta, hogy de ott van nála a póráz. Erre én mondtam, hogy azzal aztán nem vagyok kisegítve, ha a táskájában van. Ráadásul ebben az esetben konkrétan felém is rohant a nagytestű kutya, a gazdájának úgy kellett rákiabálni, hogy forduljon vissza. Ez akár halálos kimenetelű kutyatámadás is lehetett volna. A legtöbb esetben, azzal rendezik le a kutyások, hogy "dehát nem bánt, hagy szaladgáljon egy kicsit". Annyit sikerült elérnem a helyi önkormányzat közterület-felügyeleténél, hogy gyakrabban látok azóta közterület felügyelőket járőrözni azon a patakpartos, parkos területen, amerre én is járok és jeleztem, hogy sokan póráz nélkül sétáltatják a kutyákat és a kutyaürüléket sem szedik fel. Konkrétan a jegyzőnek írtam ebben az ügyben hivatalos levelet, lehet hogy ez segített.

2017. márc. 21. 21:11
 48/81 anonim ***** válasza:
79%
Kíváncsi vagyok mikor küldenek el végre a pitsába az állandó baxogatásod miatt xD
2017. márc. 21. 21:14
 49/81 anonim ***** válasza:
76%

"Azoknak az EMBEREKNEK az igényeivel mi van, akik úgy szeretnének sétálni a KÖZTERÜLETEN, hogy ne legyenek veszélyeztetve azzal, hogy póráz nélkül sétáltatott kutyák megtámadják őket?"

Hjajaj, neked fogalmad nincs arról mi a veszélyeztetés. Menj át az autós kategóriába aztán ott pattogj. Kicsit életveszélyesebb amikor a zebra közepén vagy, de még 60-nal átmegy előtted az autó. Vagy amikor előznél, a másik meg akkor tapos bele a gázba, nehogy beférj. Na az veszélyeztetés. Azoknak osszad a két diplomás eszed. Ja hogy ahhoz már nincs akkora tököd... :) Az autónak nincs igénye arra, hogy városban 60-70-nel menjen, mégis szinte mindenki annyival közlekedik.

2017. márc. 21. 21:21
 50/81 bollocks ***** válasza:
83%

"Ez akár halálos kimenetelű kutyatámadás is lehetett volna."

Igen, mint ahogy a te beszólásod is elfajulhatott volna hirtelen felindulásból elkövetett emberöléssé. Erre mondják, hogyha nagyanyámnak töke volna, ő lenne a nagyapám.

2017. márc. 21. 21:23
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!