Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Elvihetem a kutyát a párom...

Elvihetem a kutyát a párom beleegyezése nélkül? Fontos és SOS lenne.

Figyelt kérdés
Sajnos nem hagy nekem más választást, majom szeretettel szereti azt a kutyát és a gyerekeket, többi kutyát elhanyagolja.Sokat beszéltem már vele, mindig ígér,de nem változik.1,3 éves gyermekeink vannak mostmár arra sem képpes, hogy óvodába vigye a nagyot mert ők versenyre gyakorolnak a kutyával. A kicsihez is folyamatosan mást hív, hogy vigyázzon rá. Ebből már elegem van.

2017. márc. 8. 06:32
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/185 anonim ***** válasza:
80%
én arra reagálnék, hogy ennél rosszabb nem lehet: de. kiderül az egész és otthagy a 2 gyerekkel végleg. beszéljétek meg a dolgot, csináljatok időrendet, de szerintem ezzel a lépéssel az egész családnak több kárt okozol mint hasznot.
2017. márc. 8. 15:16
 42/185 A kérdező kommentje:
Már döntottem.Amúgy nem hagyna itt. Nincs hova mennie.
2017. márc. 8. 15:21
 43/185 anonim válasza:
84%
És szerinted, ha ennyire fontos neki a kutya/kutyázás akkor mit fog reagálni, hogy "elpusztult" a kedvence? Hónapokig gyászol, aztán hoz újat. Arról nem beszélve ha lebuksz, hidd el megoldja és ott fog hagyni.
2017. márc. 8. 15:32
 44/185 anonim ***** válasza:
79%
"Nincs hova mennie" gratula... még zsarol(hat)od is...
2017. márc. 8. 15:48
 45/185 A kérdező kommentje:
Nem zsarolni, ha menni akar egy kutya miatt menjen. De gyerek nélkül, minden nélkül ahogy jött. De mint írtam ezen kívül nincs más gond a kapcsolatunkban. Ezért nem számítunk!!!
2017. márc. 8. 15:53
 46/185 anonim válasza:
80%
Most akkor majd lesz :D
2017. márc. 8. 15:57
 47/185 A kérdező kommentje:

Mondom ennél csak jobb lehet :)

Ha akar másik kutyát akkor elmegy dolgozni és vesz.

Ha emiatt szakítani akar akkor szakít.

Ez így nem élet.

Azért majd pár hónap múlva leírom mi lett.

2017. márc. 8. 16:25
 48/185 anonim ***** válasza:
87%

Én megértem, hogy ki vagy, de itt nem a kutya a probléma, ahogy már mások is írták ezt.

Ha egy kicsit is szereted a párod és a kutyát, akkor nem teszel ilyesmit velük.

Gondolj bele az ő helyzetükbe egy kicsit.

A kutyával foglalkoznak rendesen, mozgatják, örömet szereznek neki, stb. Erre te elszakítod a gazdájától, akit szeret, és elviszed egy számára teljesen ismeretlen helyre, ahol talán kutyába se veszik majd. Vagy legalább is ilyen jó élete sosem lesz mint a mostani gazdival. Az új helyén, idegenek közt, akik valószínűleg alig foglalkoznak majd vele, a kutya szépen lassan becsavarodik, viselkedési problémái lesznek, netán megharap valakit, és máris altatják. És kész, ennyit élt. Mindezt azért, mert fenekestül felforgatod az életét, a gazdáját nem látja többet, és nem tudja megszokni az új gazdáját, ha az nem foglalkozik vele olyan napi szintű rendszerességgel, ahogy azt a kutya már korábban megszokta és el is várja.

A párod szempontjából is rettentő etikátlan a dolog. Én személy szerinte beledöglenék, ha a távollétemben eltűnne/valaki eltüntetné a kutyámat. És az most nem vigasz számára, hogy elütötték vagy új helyre került. Nincs vele a legjobb barátja és csak ez számít. Az pedig elég sunyi dolog, hogy ha már így elbánsz vele és a kutyával is, akkor meg be se ismered a történteket, hanem még át is vernéd és hazudnál neki egy életen át, csak hogy fedezd magad és fenntartsd a boldog kapcsolat illúzióját. Mögötte viszont ott fog lebegni a szomorú és kegyetlen valóság, ami egy egész életen át kísérteni fog. Legalább is, egy ilyen tett után minden jóérzésű embernek lelkifurdalása lenne. Illetve, aki jóérzésű az eleve el sem követne ilyesmit.

A megoldás az, ha leülsz vele és megbeszélitek a dolgot. Ha nem értetek szót, akkor inkább tényleg váljatok el. (Azt amúgy nem is értem hogy miért baj ha mást hív a gyerekhez...)

Ez a hobbija, az élete már, és inkább támogatnod kellene ebben, segíteni őt hogy boldog lehessen. Nem pedig aljas módon kihúzni a talajt a lába alól. És tönkretenni a kutya életét is. A saját érdekeid miatt...

2017. márc. 8. 17:44
 49/185 A kérdező kommentje:

50-es már bocs, de gondolom nincs gyereked!

Leírtál egy kisregényt a kutya lelkibékéjéről és a két gyermek????

Vagy az kit érdekel ők mennyire sérülnek ha az anyjuk egész nap azt a kutyát majmolja, ahelyett, hogy vele lenne?

2017. márc. 8. 18:05
 50/185 anonim ***** válasza:
76%

* a majmolás szó egész mást jelent, mint amire használod

egyébként meg, ha kutya kategóriába írod ki a kérdést, akkor a válaszok nyilván a kutya érdekében íródnak majd

és igen, tényleg nagyon sajnálom a kutyát, hogy miért ő sínyli meg azt hogy nem jó a ti kapcsolatotok

ő aztán igazán nem tehet róla

attól még a gyerekeket is sajnálom

hogy ilyen szüleik vannak

de abban biztos vagyok hogy hiába tünteted el a kutyát, a gyerekeidnek ettől nem lesz jobb, eztán se

2017. márc. 8. 18:16
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!