Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Miért vannak itt ilyen rosszin...

Miért vannak itt ilyen rosszindulatúak?

Figyelt kérdés

Úgy vettem észre,hogy itt sok nagy kutyatudós lenézi a nem tökéletes fajtakutyákat, akinek nincs törzskönyve vagy keverékek! Ha már nem olyan,mint egy díjnyertes kutya akkor egyből csak egy kis sz.ros hobbykutya akit nem lehet szeretni!

Annyi sok okos van itt, de mégsem szeretik a kutyákat!

2010. márc. 29. 19:09
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯
 101/117 anonim ***** válasza:
0%

21.58-asnek:3 konkrét tapasztalatot írtam le,mindárom esetben mindenféle plecsnis,ilyen-olyan koszorús mestertenyésztőkről van szó,nem csak egyszerű,mezei tenyésztőkről.A masztiffosok pl.elismert fajtaszakértők,az adott szakosztály vezetőségi tagjai.

20 éve dolgozom állatgondozóként,megfordultam pár tenyészetben,akár reggelig mesélhetnék a nagy,csodálatos mestertenyésztőkről.

Ha érdekel,mesélek még.Hangsúlyozom,elit(nek mondott) kennelekről van szó,mindenféle elismeréssel,nem egyszerű tenyésztőkről.

2010. márc. 30. 23:58
 102/117 anonim ***** válasza:
77%

De engem nem érdekel semmiféle elitség. Aki bárhogyan is rosszat tesz a kutyának az nem tenyésztő. Ilyen egyszerű. Az csak a te korlátoltságod hogyha van plecsnije meg vezető akkor az tenyésztő és mivel rossz akkor lehet szídni az Igazi tenyésztőket is!

Az én kedvenc 3 fajtámban vagy 2 tucat kennelt végignéztem mindegyikben de mindenhol hozzáértéssel és szeretetben tartják a kutyákat! Igaz nem is divatfajta és 400ezerbe kerül egyik sem... :)

2010. márc. 31. 00:07
 103/117 anonim ***** válasza:
68%

23:58

Igen igazad van a mester tenyésztők a sza.ok, hogy egy életen át végig kísérik a kutyájuk sorsát és "kínozzák" őket a már bizonyítottan sza. kiállításokkal, és egészségtelenül jó minőségű kaját etetnek velük, meg szeretik őket, és még gondozzák is. Hát az ilyennek minek kutya? Bezzeg azok a hasznos szaporítók, úgy tesznek mindent ahogy az a nagy könyvben meg van írva, fent tartják áldozatos munkájukkal a fajta jellemzőit, és mindig a lehető legjobban járnak el, mert ellentétben a tenyésztőkkel ők nem emberek, mert tévedhetetlenek. Ráadásul elkötelezettségükből adódóan aprópénzért. Aki nem vette le irónia volt, de gondolom ti maximálisan így látjátok. Hát ehhez csak gratulálni tudok.

2010. márc. 31. 00:11
 104/117 anonim ***** válasza:
75%
Nos sokan nem látnak a dolgok mögé.Vannak rendes,normális tenyésztők,de egyre ritkábbak.Ne hurrogjuk le azt aki rosszat mer írni a tenyésztőkről,hisz mi van ha igazat ír? Persze nem kell rögtön általánosítani hogy akkor minden tenyésztő ilyen,de sajnos egyre többen süllyednek...A másik,van aki sokat vár egy kiskutyára de egyszerűen kevés van belőlük és nem tudja tenyésztőtől megvenni,mert pl. kevés a kölyök és rögtön elkapkodják,vagy nincs is tenyésztő. Erre lehet válasz hogy akkor válasszon másik fajtát,de ha egyszer megvan hogy mit szeretne miért tegyen le róla? Nem hiszem hogy bárki is szívesen lemondana a hőn áhított kedvencéről
2010. márc. 31. 00:18
 105/117 anonim ***** válasza:
100%
Van aki éveket vár a kiskutyára. És a legtöbb fajtából nem csak egy kennel van az országban. Aki képes vérni egy törzskönyves kiskutyára az nem fog szaporítóhoz menni azért mert nincs. Amúgy meg a kiskutyákat nem kapkodják el hanem még a fedeztetés előtt lefoglalják szóval az ő kiskutyáját senki nem fogja elvinni.
2010. márc. 31. 00:20
 106/117 anonim ***** válasza:
23%
00:18-as vagyok. 4 évig vártam a kutyámra,mert kevés a kennel és mikor végre akadt egy kutyus épp olyan helyzetben voltam hogy nem tudtam kifizetni a vételárat,ami nem csekély összeg. Utána 2 évet vártam majd letettem róla,mert a legtöbb helyen hosszú a névsor előjegyzés terén.Szóval olyan hogy elkapkodják igenis van!!És ne írjátok hogy csak velem fordult elő,mert több esetről is olvastam,és nem csak itt. Én is egy "mocskos szaporítótól vettem" meg a kutyámat és nem bántam meg.Már jó ideje megvan és nem volt semmi gond az egészségével.Arról nem is beszélve hogy akitől vettem mennyit költött rájuk és gondozta őket eladás előtt. Szaporító ugyan,de különb mint némely tenyésztő.
2010. márc. 31. 00:29
 107/117 anonim ***** válasza:
100%
*összesen 4 évet vártam
2010. márc. 31. 00:30
 108/117 anonim ***** válasza:
100%
Ezért kell a kutyára gyűjteni és nem csak várni hogy megszülessen mert most épp van rá pénzed. Félre kell rakni. Az hogy a kutyádnak nincs semmi baja, nem jelent semmit, nem látsz bele. Nem látsz bele a testvéreibe... Az a másik fajta szaporító aki szereti a kutyáit de nem ért hozzá. És a fajtában elég nagy kárt okoz így. Ha meg még ért is hozzá akkor miért nem regisztrál tenyésztőnek hogy javítsa az átlagot?
2010. márc. 31. 00:33
 109/117 anonim ***** válasza:
68%
utolsónak.meg se fordult a kis buksidban hogy gyűjtöttem,de akadt valami ami miatt kellett a pénz és ezért nem tudtam kiadni százezreket?
2010. márc. 31. 00:36
 110/117 anonim ***** válasza:
82%
De megfordult, csak magamból indultam, úgy gondoltam akkor felelősségteljesen lemondasz a kutyáról hogyha nem tudod megfelelő helyről beszerezni és nincs a menhelyen sem. :) Én így tettem. 3 kedvenc fajtám van, egyik sem valami drága és extra fajta de egyáltalán nem vagyok benne biztos hogy mindegyikhez lesz-e szerencsém az otthonomban.... :) Ha neked csak az az egy fajta felel meg amit így elkapkodnak az pech. Én akkor is inkább lemondék róla minthogy szaporítótól vegyem.
2010. márc. 31. 00:40
❮❮ ... 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!