Miért vannak itt ilyen rosszindulatúak?
Úgy vettem észre,hogy itt sok nagy kutyatudós lenézi a nem tökéletes fajtakutyákat, akinek nincs törzskönyve vagy keverékek! Ha már nem olyan,mint egy díjnyertes kutya akkor egyből csak egy kis sz.ros hobbykutya akit nem lehet szeretni!
Annyi sok okos van itt, de mégsem szeretik a kutyákat!
Szia, én csak a kérdésre válaszolok, nem szeretek vitázni, tapazstalatom szerint ezen az oldalon ez eredménytelen szokott lenni.
Én személy szerint nem nézem le a nem tökéletes tk-es kutyákat, sem a keverékeket.
Az embert nézem le aki szaporít, almot akar lehozni,de már a fedeztetéskor nem tudja mi hol, mikor...ebből lejön a tudatlansága és nyilván akkor a szűrendő betegségekről se tud többet.
Szintén ilyenek miatt vannak tele a menhelyek, mert almot csinál a cuki keverékével amivel amúgy nincs baj, de a gazda ne szaporítsa már tovább a gazdátlan ebeket amíg így tele vannak a menhelyek!
A sheltied egyébként szép, nemtudom minek rágódsz mások véleményén, szereted a kutyádat akkor meg mi számít még?
A spánielnél pedig nem az volt a lényeg hogy volt e tk, meg 60ért vetted. A törzskönyvhöz csak két kiállítási eredmény kell, neked kellett volna utánanézned hogy az adott alomnál a szülők, kiskutyák hogyan voltak szűrve, oltva, féregtelenítve. 1 hét után elpusztult, nyilván oka volt ennek.
Kérek mindenkit,azért ne misztifikáljuk a tenyésztőket!
Dolgoztam pl.egy családnál,molosszus fajta kutyák voltak,padlófűtéses-csempézett kennelek,zárt láncú tévén nézik a kutyákat,halomban a méregdrága táp,Magyarországra nem adnak el kutyát és nem állítanak itt ki,azt sem tudják,hogyan játsszák meg magukat.Területen patikatisztaság,2 gondozó stb.DE:a kutyák a kennelbe zárva élik le az életüket dögunalomban,napi max.fél óra kiengedéssel,illetve az aktuális külföldi kiállításra cipelik őket.Császárral ellenek a szukák,a kölykeiket rögtön elveszik és keverék dajkakutyával neveltetik fel,nehogy a nagy testű szuka agyonnyomja a kb.500 ezer ft értékben eladó kölyköt.
Ez élet egy kutyának?Nüansznyi apróság,hogy a gondozókat is elfelejtik kifizetni.Addig dolgozik náluk valaki,míg nem jár az első fizetés,előtte való nap elküldik.Ismerős figyelmeztetett erre,nem hittem el,én is így jártam.
A tenyésztők egy jó részénél így élnek a kutyák.
Mestertenyésztőkről még:van olyan ismerősöm(aranykoszorús),akinél több beteg kutya született,főleg veseelégtelenséggel,volt olyan alom,ahol egy sem érte meg a 3 éves kort.Ugyanezzel a vérvonallal dolgozik most is,azt állítja,hogy az akkor etetett táptól betegedtek meg a kutyák.A kölyköket méregdrágán adja.
Van aztán olyan(ismerek párat),aki befogadott kutyákat törzskönyveztet le kamu ősökkel,kiállítja és be is fedezteti őket.
Az ilyet hívják úgy,hogy luxus-szaporító,és a mindenféle koszorús mestertenyésztők között is jópárat találni.
Egyébként én marha a Vateráról vettem árverésen kutyát szaporítótól,most 2 éves,imádjuk,de már vagy 3 kutya árát ráköltöttük a dokira az öröklött betegségei miatt.
csatlakozom az előttem szólóhoz. persze sokaknak nem mindegy hogy tenyésztő vagy szaporító. De mindkét helyen vannak gondok,van hogy a tenyésztőnél több a gond van hogy a szaporítónál. Nem lehet minden kutya tökéletes. Van tenyésztő ismerősöm aki nem folyamat elleti a kutyáit, igaz hogy plusz pénzért adja a tk-t,chipet,regisztrálva lesz az állat orvosnál, de a kutyához szerződést is ad. 6hetesen már oda adja a kiskutyákat,2 éve csinálja és még senki nem panaszkodott rá,sőt sokan örülnek hogy fajtiszta tk-s kutyát tud venni,lehet hogy olcsóbban,de tisztában vannak az esetlegesen felmerülő gondokkal. ÉS lehet írni hogy ha nincs pénze ne vegyen kutyát, ez is egy vélemény. De ha az illető szaporítótól veszi,hát vegye. Attól még lehet hogy jó,egészséges kutyát vesz és szeretni fogja,eteti(nem a 100 ft-os táppal, költ rá. Csak épp mikor vette nem volt több pénze vagy más oka volt hogy szaporítótól vette. Nem azt mondom hogy a szaporító oldalán állok,de vannak köztük normálisabbak is,akik nem sorra gyártják a kiskutyákat,és foglalkoznak is velük.
Van tenyésztő(mert minden szempontból annak nevezhető) akit azért mondanak szaporítónak mert az átlag árnál kevesebbért adja a kutyáit. Vagyis akkor az ár alapján is ki lehet kiáltani valakit tenyésztőnek vagy szaporítónak???szép...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!