Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amelyik kutyának nincs tkja...

Amelyik kutyának nincs tkja szerintetek az keverék?

Figyelt kérdés
csak mert azért mert van egy német juhászkutyám , akinek a szüleinek volt törzskönyve de neki nincs. akkor ö nem is német juhászkutya csak keverék? azért kérdezem mert mióta megvan már több mint 100 ember biztos leállított az utcán és tett rá megjegyzést hogy milyen szép és milyen jó a kiállása , hol vettem stb... illetve állatorvos is mondta hogy hozza a fajta jelleget. Ha legközelebb valakivel erről beszélek akkor tettesem magam hülyének és vesszek vele össze hogy ez nem is német juhászkutya? illetve lehet hogy nem is kutya hanem farkas?
2015. febr. 4. 21:40
 51/101 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, az átlagember azon képességéről, hogy felismerjék a kutyafajtákat:

Nekem keverék kutyám van (csau és németjuhász). Az utcán főleg huskynak, skótjuhásznak nézik, vagy a kedvencem volt a 'barna szamojéd'(ami ugye nincs is). Namost, jelenjen meg a lelki szemeid előtt ez a három fajta, és mondd azt, hogy igen, ezek tényleg hasonlítanak és még egy küllembíró is összekeveri őket. Na ugye, hogy nem. Az már csak hab a tortán, hogy a kutyám egyikre sem hasonlít.

De az is szép szokott lenni, mikor váltig állítják nekem, hogy ez a kutya nem lehet keverék, mert olyan szép (mintha csak ronda keverékek lennének), de hogy milyen fajta, arról fingjuk sincs. De nekik kölyök kell tőle, mert olyan szééééééép...

2015. febr. 5. 08:11
 52/101 anonim ***** válasza:
Hivatalosan keverék, de ,hogy te minek tartod az a te dolgod. Tőlem mondhatod akár Törzskönyves díjnyertes Németjuhásznak is. Úgy is hazugság lenne mindkettő, az is ha azt mondanád, hogy fajtatiszta németjuhász.
2015. febr. 5. 08:47
 53/101 anonim ***** válasza:
minden törzskönyves fajtatiszta kutya utódja, fajtatiszta. Ha nem igy lenne, akkor azok a kutyák is keveréknek minősülnének, akik tenyészetben születtek, de pl. nem elfogadott szinváltozat, igy hivatalosan nem kaphatnak származási lapot. Az meg, hogy a szülők, valóban azok-e, akik, ez egyedül azon múlik, hogy maga az ember mennyire becsületes. Sok törzskönyves kutyánál is lehetne DNS-t csináltatni, lehet lennének meglepő eredmények. Pl. a napokban láttam egy friss tk- t a neten, ahol az apa 19 éves.
2015. febr. 5. 09:13
 54/101 anonim ***** válasza:
53%

"a napokban láttam egy friss tk- t a neten, ahol az apa 19 éves."

És akkor mi van? Akár 29 éves is lehetne.

2015. febr. 5. 09:14
 55/101 anonim ***** válasza:
90%

Létezik egy olyan dolog, hogy mesterséges megtermékenyítés. Kutyák esetében még nem annyira elterjedt, de létezik és megoldható.

2015. febr. 5. 09:20
 56/101 anonim ***** válasza:
Jó esély van rá, hogy van benne keverék.
2015. febr. 5. 10:12
 57/101 bollocks ***** válasza:
100%
Az én menhelyi shar pei keverékemet (talán nj van még benne) a szomszéd rendszeresen pitbullnak nevezi. Attól még nem lesz az, ha a fene fenét eszik is.
2015. febr. 5. 10:26
 58/101 anonim ***** válasza:
Fajta jellegű keverék.
2015. febr. 5. 11:50
 59/101 anonim ***** válasza:
Fajtajellegű keverék, mert nincs törzskönyve, ami bizonyítja a fajtatisztaságot. Ha neked nincs személyi igazolványod, te sem tudod bizonyítani, hogy magyar/német/angol/orosz stb vagy.
2015. febr. 5. 12:06
 60/101 anonim ***** válasza:
100%

Tudok egy fedezést, ahol majd most születnek a kölykök és 18 éves az apa.:) Létezik olyan, hogy fagyasztott spermás mesterséges megtermékenyités... Legalább, ha beleakarunk kötni valamibe, akkor nézzünk utána, hogy helytálló e.

A kérdező problémáját meg én sem értem. Meg azt sem, hogy ez a hepaj evvel a témával kapcsolatban mire volt jó. De a lényeg, hogy ő érti.:D

2015. febr. 5. 12:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!