Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amelyik kutyának nincs tkja...

Amelyik kutyának nincs tkja szerintetek az keverék?

Figyelt kérdés
csak mert azért mert van egy német juhászkutyám , akinek a szüleinek volt törzskönyve de neki nincs. akkor ö nem is német juhászkutya csak keverék? azért kérdezem mert mióta megvan már több mint 100 ember biztos leállított az utcán és tett rá megjegyzést hogy milyen szép és milyen jó a kiállása , hol vettem stb... illetve állatorvos is mondta hogy hozza a fajta jelleget. Ha legközelebb valakivel erről beszélek akkor tettesem magam hülyének és vesszek vele össze hogy ez nem is német juhászkutya? illetve lehet hogy nem is kutya hanem farkas?
2015. febr. 4. 21:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/101 sippara ***** válasza:
85%

Az van, hogy még mindig te állítasz valamit, amit NEM TUDSZ bizonyítani (az, hogy a Jóskapista aszonta', hogy a Bodrinak a kölyke, nem bizonyíték, én is hazudok neked bármit szemrebbenés nélkül). Az, hogy az utca embere, vagy épp az állatorvos mit állít, megint csak irreleváns, mert egyikük sem küllembíró, ráadásul mindannyian (az utca embere és a dokik is) olyan oltári baromságokat tudnak állítani fajtatisztaság kérdésében, hogy az csodálatos.

Viszont valahogy én inkább mondanám a kutyámra, hogy fajta jellegű keverék, mint azt, hogy szartam az egészségére, idegeire, származására, csak épp ez vót óccsón családon belül ;)

2015. febr. 4. 23:37
 32/101 sippara ***** válasza:
85%
A "keverékséget" pedig nem kell bizonyítani, egyszerűen felteszed magadnak a kérdést: van a kutyámnak törzskönyve? Ha a válasz nem, akkor bizony hivatalosan keverék.
2015. febr. 4. 23:38
 33/101 anonim ***** válasza:
100%

Én is ismerek tk-es, jó helyről származó kutyát, aki beteg, és ismerek szapis kutyát aki teljesen egészséges. Mindig vannak kivétlek. De ezerszer több beteg, rossz idegrendszerű szapis kutyát tudnák mutatni, mint tk-eset!

És igen, a kutyád keverék, mert semmivel sem tudod bizonyítani, hogy azok a szülők, akiket a szaporító mondott! Egyébként valószínűleg legalább az apa nem az, akit te hiszel. Én nem is értem, hogy te és a hozzád hasonló emberek miért hisznek el mindent a szapiknak a kutya felmenőiről... De ez olyan, mintha azt mondod, hogy te svájci vagy, de ha nincs állampolgárságod, hivatalosan nem vagy az! Viszont lenne egy kérdésem. Vettél egy keverék kutyát, támogattál egy mocskos szaporítót, nem érdekelt, hogy a kutyád mit örököl, honnan van, akkor most miért is akarsz mindenáron normális gazdának mutatkozni? Te ezek alapján tipikusan a "fajtiszta kutya kell olcsón" kategóriás gazda vagy.

2015. febr. 4. 23:40
 34/101 anonim ***** válasza:
53%
#33 Én nem szeretem ezt az állandó ócsárlást, ami itt folyamatosan megy. Az emberek többsége se nem rossz szándékkal, se nem fillérbaszásból vesz kutyát szaporítóktól, a legfőbb ok az, hogy egyszerűen hülyék a témához és nem tudják, mit kockáztatnak, nem tudják, hogy miért is ne kéne. Épp ezért a felvilágosítás jogos és hasznos itt és máshol is, de ez az állandó anyázás egyszerűen visszataszító.
2015. febr. 4. 23:47
 35/101 A kérdező kommentje:
31,33 onnantól kezdve nem érdekel a válaszaitok hogy nem tiszteltettek meg azzal hogy elolvassátok az enyémet. de az nyugtasson bennetek hogy rendkívül kevesen vagytok akik így vélekedtek :) ha vissza olvasnátok ahogy írtok ... mint akik utálják a kutyákat... vagy mint akik nagyképűen mutatják hogy értenek a kutyákhoz, de nem ... még nem döntöttem el melyik.
2015. febr. 4. 23:49
 36/101 sippara ***** válasza:
88%
Megnyugtatlak, elolvastam az összes hozzászólást, amiben magyaráztad a bizonyítványod :) Sajnos pontosan tudom, milyen kevés a normálisan gondolkodó kutyás az országban (csak körül kell nézni a gyepiken, menhelyeken, utcákon), és az is abszolút nyilvánvaló volt a hozzászólásaidból, hogy te is a népesebb csoportot gazdagítod. Arról viszont biztosíthatlak, hogy nem utálom a kutyákat, a felelőtlen, nagypofájú embereket utálom, de nagyon :)
2015. febr. 4. 23:56
 37/101 anonim ***** válasza:
70%

Én nem anyáztam, nem tudom, hogy milyen szövegértelmezési képességekkel rendelkezel, ha ilyet olvastál.

És a mai korban mikor mindennek utána lehet nézni igenis hatalmas ostobaság szaporítótól venni kutyát! A tudatlanságot ne hozzuk már fel, mert az csak annyit jelent, hogy még arra se vette a fáradtságot, hogy utána nézzen a minimális dolgoknak! Számomra ott kezdődik a jó gazda, ha menhelyről vagy tenyésztőtől van kutyája. Az pedig, hogy valaki ennyire nem hajlandó elfogadni a HIVATALOS tényt, hogy bizony a keverék kutya az keverék kutya, az már azért mutat valamit a kedves kérdezőről. Márpedig a tk nélküli kutya keverék. És félreértés ne essék, semmi bajom a mix kutyákkal, nekem is volt nem egy mentvényem, de az ilyen gazdák annál inkább idegesítenek, akik még fel is vágnak azzal, hogy szapis kutyájuk van...

2015. febr. 4. 23:57
 38/101 anonim ***** válasza:
56%
#37 Anyázáson ezeket a bicskanyitogató stílusú ócsárló megjegyzéseket értem, hogy ez vagy meg az vagy. OK, ez a keverék dolog tényleg egy baromság, de ettől még szeretheti és lehet jó gazdája a kutyájának. A tudatlanság nem mentség semmire, csak nem egy kategória a rossz szándékkal, erről van szó. Engem határozottan idegesít, hogy sokan itt mindenféle szar szemét embernek elmondják itt azokat, akik szaporítótól vettek kutyát.
2015. febr. 5. 00:04
 39/101 A kérdező kommentje:
sippara lényeg hogy te vagy a kutyáknak a császár a megváltó másnak kutyája se legyen mert nálad nem lesz jobb gazdája senki egy kutyának se :) de magyarázd be magadnak hogy valamiben jó vagy meg a kutyák szeretnek :)
2015. febr. 5. 00:08
 40/101 sippara ***** válasza:
90%
#38, szerinted aki akkor nem néz utána az abszolút alapoknak sem, amikor 15 évre(!!!) társat választ, az utána mennyire lesz felelős gazda? Szerinted száz tudatlanul szaporítótól vásárolt kutyából hány él normálisan, és hány láncon, neveletlenül, össze-vissza szaporodva, esetleg utcán? Tenyésztőtől, menhelyről vásárolt/hozott kutyák között vajon milyen ugyanez az arány?
2015. febr. 5. 00:14
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!