Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amelyik kutyának nincs tkja...

Amelyik kutyának nincs tkja szerintetek az keverék?

Figyelt kérdés
csak mert azért mert van egy német juhászkutyám , akinek a szüleinek volt törzskönyve de neki nincs. akkor ö nem is német juhászkutya csak keverék? azért kérdezem mert mióta megvan már több mint 100 ember biztos leállított az utcán és tett rá megjegyzést hogy milyen szép és milyen jó a kiállása , hol vettem stb... illetve állatorvos is mondta hogy hozza a fajta jelleget. Ha legközelebb valakivel erről beszélek akkor tettesem magam hülyének és vesszek vele össze hogy ez nem is német juhászkutya? illetve lehet hogy nem is kutya hanem farkas?
2015. febr. 4. 21:40
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯
 91/101 anonim ***** válasza:
11%
90 es válaszolótól érkezett ennyi válasz közül a legértelmesebb :) amúgy nekem meg az jön le hogy sok válaszolónak nem kutya az aminek nincs származási lapja.
2015. febr. 5. 16:58
 92/101 anonim ***** válasza:
100%
Gyepmesteri telepen vagyok önkéntes, ahol sétáltatom a kutyákat, és néha tápot is viszek nekik, hirdetem őket, segítek gazdát találni nekik. Ők is ugyanolyan kutyák, de ne nevezzük már fajtatisztának a törzskönyv nélküli kutyákat, és legfőképp, ne szaporítsuk őket!
2015. febr. 5. 17:03
 93/101 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó, akkor rosszul értelmezted. Aki kutyás, az a keverékeket is pont ugyan úgy tiszteli, sőt, több munkához inkább használnak keverék, persze gondosa szelektált kutyákat! A gond itt a szimpla szapikkal, az azokat támogatókkal van, és azokkal, akik nem képesek belátni, hogy mi a különbség aközött, ha tenyésztőtől vagy ha szapitól vesz kutyát.
2015. febr. 5. 17:04
 94/101 anonim ***** válasza:
#91-esnek szólt.
2015. febr. 5. 17:04
 95/101 sippara ***** válasza:
85%
Kedves #91, akkor tanulj meg szöveget értelmezni ;)
2015. febr. 5. 17:09
 96/101 anonim ***** válasza:
Én szapit támogattam megbántam nem tenném. de attól még ne gondold azt hogy mivel szapitól van a kutyán nem szeretem és tovább szaporítanám. Amúgy jó lenne ha életben is terjesztenétek ezt én már teszem had jusson el sok emberhez mert még mindig vannak rengetegen akik onnét vásárolnak kutyát. És nem azért mert olcsó . Legtöbb szapi 35 ért hirdet német juhászkutyát 70 ért meg már lehet tk sat is kapni. Csak azt hiszik ez a normális. De van egy érzésem hogy még pár évszázadig ha nem ezredig fognak többen szapitól vásárolni.
2015. febr. 5. 17:13
 97/101 anonim ***** válasza:
14%
95 ös szövegértelmezésemmel nincs gond csak azzal ahogy tálaljátok a stílus kicsit meg zavar.
2015. febr. 5. 17:14
 98/101 anonim ***** válasza:
0%
ma 12:19 Igen utána lett nézve, és annak a kutyának pontosan nem lett lefagyasztva spermája. olyan könnyen dobálóztok itt a szavakkal, ugy, hogy fogalmatok sincs a dolgokról. és amikor maga a szuka tulajadonos irta ki, hogy figyeljenek oda, mert az a szuka soha nem lett fedeztetve a papiron szereplő kannal!!! Az, hogy van papir, vagy nincs, az a kutya minőségén semmit nem változtat. Semmi mást nem csináltok, csak a szavakon lovagoltok. Két törzskönyves fajtatiszta kutya utódja, ha van papir, ha nincs, nem keverék kutya. Ezzel nem ártana tisztában lenni.
2015. febr. 5. 18:28
 99/101 anonim ***** válasza:
80%
Fajtatisztának sem minősíthető, ha nincs meg a papírja, hiába törzskönyvesek a szülők! A szaporítók szokták azt mondani, hogy azok márpedig fajtatiszták - de mivel bizonyítja be, hogy tényleg az, ha nincs bejelentve az alom?
2015. febr. 5. 18:31
 100/101 anonim ***** válasza:
89%

18:28

És ezt én honnan tudjam? Gondolatolvasó vagyok? Te ott csak azt irtad, hogy láttál egy tk-t, ahol az apa 19 éves. Ebben igy nincs semmi kivetnivaló, mert lehetséges ilyesmi.

Csalók meg mindenhol vannak. Sajnos ebben a témában is. Senki nem mondta, hogy nincsenek. De attól még nem lesz minden tenyésztő az. Ezért kell utána nézni. És ez még nem ok arra, hogy támogassa bárki a szaporitókat.

Nekem is van két tk nélküli kutyám, akik fajtajellegűek, imádom őket, de akkor sem lesznek fajtatiszták. Utcán, ha valaki megkérdezi megmondom, hogy husky és kész. Kit érdekel ez ennél bővebben? Ettől független ivartalanitva vannak, és hobby kutyaként szépen élik az életüket, ahogy az helyes. Én sem tudtam sajnos régebben a különbséget a tenyésztő meg a szaporitó között, nem is olyan környezetben nőttem fel, de idővel rájöttem. Ez lenne a fontos, nem baj az, hogy ha valaki hibázik egyszer, de akkor legalább később lássa már be a hibát és legközelebb ne kövesse el újból... Nem a hülyeségbe kellene foggal körömmel kapaszkodni és idiótázni azokat akik segiteni akarnak.

Azóta van egy törzskönyves kutyám is, rá hivatalosan is lehet mondani, hogy fajtatiszta. Nála ez lényeges is, mert megy majd kiállitásra, szemlére stb.

De a másik kettőnél az, hogy az utcán ki mit szakért meg az kit érdekel?

Azt meg nem értem, hogy a kérdező is honnan tudja, hogy standardnak megfelelő kutyája van, amikor gondolom egy szakértő sem látta.

Én is régen azt hittem.:D Aztán most látom mióta komolyabban foglalkozom a fajtával, kutyákkal, hogy hatalmas különbség van a szapis meg a tenyésztős kutya között. Pedig a két fajta jellegűm szerintem ha szaporitós kutyákat nézünk még a szebbik csoportba sorolhatóak.

De még mindig ezen a lényeg, nem az a legnagyobb baj, hogy valaki hibázik, az a baj, hogy belátni nem képesek sokan ezt... Hiába akar jót az ember meg próbálja elmagyarázni... Legalább is nekem ez a véleményem.

2015. febr. 5. 20:50
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!