Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Amelyik kutyának nincs tkja...

Amelyik kutyának nincs tkja szerintetek az keverék?

Figyelt kérdés
csak mert azért mert van egy német juhászkutyám , akinek a szüleinek volt törzskönyve de neki nincs. akkor ö nem is német juhászkutya csak keverék? azért kérdezem mert mióta megvan már több mint 100 ember biztos leállított az utcán és tett rá megjegyzést hogy milyen szép és milyen jó a kiállása , hol vettem stb... illetve állatorvos is mondta hogy hozza a fajta jelleget. Ha legközelebb valakivel erről beszélek akkor tettesem magam hülyének és vesszek vele össze hogy ez nem is német juhászkutya? illetve lehet hogy nem is kutya hanem farkas?
2015. febr. 4. 21:40
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/101 anonim ***** válasza:
58%
Felőlem te kitalálhatsz erre egy harmadik szót, ha a keverékkel bajod van, csak továbbra sem értem, hogy mi ennek az értelme. Kinek, miért és milyen papírt akarsz mutogatni arról, hogy a te kutyád ugyan nem törzskönyves, de ettől még olyan fajta? Mert itt papírokról beszélünk, szóban vagy egy fórumon te bárkinek, bármikor mondhatod, hogy a kutyád német juhász. A fajtatiszta kifejezés az, aminek van konkrét jelentősége egy kutyára nézve és ez csak olyan kutyára mondható, aki törzskönyvvel igazolhatóan az is, mert csak így van értelme. Nincsen jelentősége annak, hogy egy törzskönyv nélküli kutya fajtatiszta-e vagy nem. A fajtatiszta azt jelenti, hogy _biztosan_ adott fajtájú szülei vannak. Ha nincs erről papír, akkor meg hogy lenne biztos?
2015. febr. 4. 22:45
 22/101 anonim ***** válasza:
44%
Azt tanúsíthatom ,hogy ez a fajtajellegű keverék csak itt terjed ,illetve olvastam még egy kettő kutyás fórumon, de gondolom aki ott azt írta is itt láthatta. Életben én sem találkoztam vele.
2015. febr. 4. 22:47
 23/101 anonim ***** válasza:
79%

Én meg a saját fülemmel hallottam az állatorvosnál, amikor egy szaporító kölykeinek az oltásiába azt írta, hogy "kínai meztelen kutya jellegű keverék", mire a gazdik szívbajt kaptak, hogy ezt miként fogják megmagyarázni a vevőknek, hiszen azok "fajtiszta" kutyára számítanak.

Amúgy meg totál mindegy minek nevezitek a törzskönyv nélküli kutyákat, egy biztos, hogy fajtatisztának nem lehet nevezni, mert a fajtatiszta kutyák definíció szerint a törzskönyves kutyák.

2015. febr. 4. 22:53
 24/101 A kérdező kommentje:
én nem akarom bizonygatni csak fúra hogy vannak ilyen beszűkült látás módú emberek . most nem akarok bele menni hogy ismertem olyant aki törzskönyves kutyát vett és 2 évesen elpusztult diszpláziába illetve ismerek olyant akinek általatok nevezett fajta jellegű keverék kutyája van 12 éve él boldogan az a gazdájával... lényeg hogy az i re az állatkórházba fognak pontot tenni mikor megkérdezem hogy valóban bűnöznek e a dokik.
2015. febr. 4. 23:00
 25/101 anonim ***** válasza:
Elnézést de hallottam tv ben , de annál a kutyánál abszolút lehetett látni , hogy keverék, de az általuk megnevezett fajtára hajazott ergo ezért lett, xy fajta jellegű keverék. Tehát 100%ban állítható volt róla, hogy keverék.
2015. febr. 4. 23:06
 26/101 anonim ***** válasza:
68%

Nem igazán értem a problémát, de..

anyja-apja német juhász --> kölyök is német juhász.

DE, attól, hogy német juhász, még nem mehetsz vele szemlére, nem tenyésztheted német juhászként, mert nincs törzskönyve.

Mivel nincs törzskönyve, ezekből ki van zárva. ( mármint pl a német juhászok tenyésztéséből.)

Ilyen szempontból, _papír szerint_ keverék.

Az utcán, ha megállítanak, akkor miért ne mondhatnád azt, hogy német juhász? - Elvégre, az.

( ami úgy néz ki, mint egy kacsa, plusz hápog és totyog, akkor az kacsa...)

Ez épp olyan, mintha mondjuk, lenne tk-e csak mondjuk rejtett heréjűség vagy bármi más "kizáró ok" miatt szintén nem lehetne továbbtenyészteni és/vagy show-ra vinni. Annyi a különbség, hogy ez esetben van papír, bizonyítható a kutya származási vonala. De tulajdonképpen, ugyanolyan megkötések vannak vele, mint a fajta tiszta ( fajta jellegű, ha jobban tetszik) de tk nélküli állatnál.

Ez a tk. dolog olyan, mint a nyelvvizsga. Ha van, akkor szinte biztosan ismered az adott nyelvet, de ha nincs, az nem jelenti automatikusan, hogy nem tudsz.

2015. febr. 4. 23:11
 27/101 anonim ***** válasza:
80%
Szerintem te vagy a beszűkült. Nekem egy labradorom van és ő se törzskönyves, de én labradornak hívom és ez nem izgat senkit. És természetesen más is labradornak hívja. Egyszerűen nem értem, mit akarsz, ennyi. Gyakorlatilag egyetlen helyen találkozhatsz ezzel a fajta jellegű keverék dologgal, az oltási könyvben, ez ennyire számít?
2015. febr. 4. 23:12
 28/101 A kérdező kommentje:
27 de ez az te hol élsz ? neked azt írták hogy fajta jellegű keverék és azt hiszed minden hol mindenkinek ezt írják ? na . meg fogom kérdezni és kész , de nem írok majd ide hisz nem BIZONYÍTHATOM mit mondtak :)
2015. febr. 4. 23:28
 29/101 anonim ***** válasza:
Nem hiszek semmit. Mondom, egyszerűen nem értem, mit akarsz. Ki szerint kellene kötetlen beszélgetésben fajta jellegű keveréknek hívni a kutyádat?
2015. febr. 4. 23:32
 30/101 A kérdező kommentje:
mindenki előtt ... hisz azt írod az a hivatalos megnevezés. de nekem magával a keverék szóval van bajom hisz azt sem tudom bizonyítani hogy keverék akkor hogy mondhatom azt rá hogy keverék? annyi még oké lenne hogy fajta jellegű.
2015. febr. 4. 23:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!