Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Érdekes a helyzet számomra,mert a vérzéses idő alatt a kutya lába megsebesült. Ezután jött a tüzelési időszak , így nem járt sehova,sőt ide sem jártak be kutyák. Szóval olyan lehetetlennek tartottam,hogy terhes legyen,de vhogy csak sikerült neki ... Mára már érzem a kiskutyák mozgását. Az az igazság hogy 2 kisgyerekem van és nem éppen tehetem meg azt hogy doki segítségével szüljön. Mennyire nagy a valószínűsége,hogy nem tudja megszülni magától. A gond az hogyha mennem kell dolgozni (úgy néz ki jövőhéten kezdek) nem lesz felügyelet alatt a kutya. Mi tévő legyek ??? Kb márc 17 körül fog szülni

(Nem kérek olyat,hogy minek a kutya ha nem tudom megfelelően gondozni.) Szülés után mennyivel lehet ivartalanítani ?

2014. márc. 4. 10:08
 81/103 anonim ***** válasza:
74%
Ha véletlen császározni kell akkor ki tudod fizetni? Az írásodból annyi jön le, hogy akkor szegény kutyádnak kampec, mert nem fizeted ki...
2014. márc. 6. 20:29
 82/103 anonim ***** válasza:
100%

"Sőt az ivartalanítást nem is ajánlotta ,csak a fogamzásgátlót amit fél évente kell beadni neki"

Te tényleg ennyire buta vagy? Ha ez igaz, akkor nem ártana észrevenned, hogy az állatorvosasid le akarnak húzni téged jó sok pénzzel. Elmondtuk, hogy az ivartalanítás lenne a legolcsóbb, minden más eshetőség csak a kiadásaidat növeli. Öt egészségesen, komplikáció nélkül megszületett kiskutya 8 hetes korukig mire gazihoz adhatók alaphangon 100.000 (százezer) forintba kerülnek neked és nem fogod tudni ingyen se elpasszolni őket. Ha komplikáció is van, akkor még drágább. Az állatorvosnak sokkal nagyobb üzlet, ha megszületnek a kiskutyák, mintha ivartalanítja a szukát. A fogamzásgátló injekciót (ez is jó drága) is az etikátlan állatorvosok szokták ajánlani a szemmel láthatóan buta gazdiknak, hiszen egyenes út a gennyes méhgyulladáshoz, amit tízezrekért kezelgetnek, majd végül mégis ivartalanításra kerül a sor.

2014. márc. 6. 21:21
 83/103 A kérdező kommentje:
Őszinte leszek,nem volt még időm utána olvasni az ivartalanítás és az injekció után,én csak azt néztem a neten hogy megcsinálják e vemhesen. Megkérdeztem 3 orvost egyik sem csinálja. Az utolsóval lehetett "értelmesen" beszélni. Igen,azzal vág át amivel akar. De most már rohadt elég volt,abból,hogy jönnek itt gondolom a kis taknyosok hogy minek szültél gyereket, ha a kutyát sem tudod eltartani. Privátba szívesen adok közösségi oldal adatlapot,és utánam lehet nézni. Nem hülyézni folyamatosan,azért,mert fogalmad sincs a dolgokról egyenlőre. Nem lesz könnyű az almot sem felnevelni ezt is tudom, de nem fogjuk eldobálni őket az is biztos. Sosem volt még szuka kutyám,és igen nem tudom,hogy működnek ezek az ivartalanítási dolgot. Hála Istennek volt köztetek segítőkész,és már tudom ha oda kerül a sor,mit fogok csinálni. Köszönöm az eddigi válaszokat!
2014. márc. 7. 05:39
 84/103 anonim ***** válasza:
100%

Nem is azzal van a baj, hogy nincs most pénzed, mert mindenki megszorulhat anyagilag, hanem az, hogy nincs pénzed, a kutyád tüzelt és te nem is figyeltél rá, mert nem gondoltad, hogy a tüzelő kutyádat esetleg érdekelhetik a kanok...:/ Ha nincs pénzed akkor még ezerszer elővigyázatosabbnak kell lenni, mert tudod, hogy ha baj van nem tudsz majd lépni.

De egyébként tudtál volna, mert én a helyedben addig hívogattam volna sorban az orvosokat amíg azt nem mondja valamelyik, hogy vigyem a kutyát és csinálja!

De nem is akkor kezdtem volna hívni őket amikor már a szülés előtti héten, napokban vagyunk hanem amikor már az első jelei mutatkoztak a vemhességnek, mert ugye az sem egy héttel szülés előtt tűnik fel.

De ha már nálam tartunk akkor basszus nem is lett volna vemhes mert én aztán mind az összes szememet a kutyán tartom tüzelésnél és a lehetőségét sem adom meg, hogy ivaros kannal találkozzon.

A te kutyád ivartalanítása kb 10 ezer ft lett volna vagy maximum 15 ezer.

Még azt is megkérdezhetted volna az orvostól, hogy esetleg két részletben kifizetheted-e.

Vagy kérhettél volna kölcsön, akár több embertől pár ezer ft-ot.

Ha az én kutyámnak szüksége lenne sürgősen műtétre és nem lenne pénzem rá, nem érdekelne mennyire megalázó kölcsön kérni vagy bármit megtenni, hogy megoldjam a helyzetet, megoldanám és csússzon egy hónapot a csekkek kifizetése vagy ne egyek annyit vagy olyat amit megszoktam, pont nem érdekelne!

Én például alapból akarom ivartalanítani őket és úgy vagyok vele, hogy ha vemhes lenne valahogy akkor annyi történt, hogy hamarabbi időpontban lesz ivartalanítva, mint terveztem és nem történt óriási katasztrófa....de még így is úgy vigyázok rájuk tüzelésnél mintha az életem múlna rajta! :(

2014. márc. 7. 08:06
 85/103 A kérdező kommentje:
Hát bizony nem fogok kölcsönkéregetni pénzeket. Az orvos azt mondta nem szokott komplikáció lenni a szülésnél. És utoljára mondom,hogy be lehet fejezni,míg valakinek nincs gyereke,addig bizony nem a kutya az első . Ja,de mert valaki többet nézni ,mint a saját gyerekét,de az nem én vagyok ! És ez nem azt jelenti hogy nem szeretjük. Egyszerűen nem csinálják meg a műtétet,mert már lehet megszül a hétvégén,és nekem most már ne dumáljatok messziről. Mert le merem fogadni,hogy nem vagytok családos felnőtt emberek,mert az igenis tudná,hogy család mellett nem a kutya szemmel tartása a legfontosabb,nincs senki a nyomában ,max az aki baromira ráér.
2014. márc. 7. 08:19
 86/103 A kérdező kommentje:
ha már így lenézel,kíváncsi vagy a facebook profilomra,hogy megnézd miként élünk? nagyon szívesen megengedem,hogy beletekints az életembe és meglátod,hogy nem vagyok szar alak.
2014. márc. 7. 08:21
 87/103 anonim ***** válasza:
100%

Nem nézlek le, egyszerűen csak nem tudlak megérteni. Nem érdekel a profilod, azzal nem lesz jobb senkinek.

Nincs gyerekem, nem is lesz, de gyakorin vannak páran családosok is hidd el. A kutyás ismerőseim között is vannak családosok de nekik nem csak a gyerekek fontosak hanem a kutya is.

A legjobb példa a saját családom, a hozzáállásuk közelebb áll hozzád mint a kutyás ismerőseimé. Tesóm még kicsi, nyilván velük él még és mivel sulis nem kevés pénzben van. Van kutyájuk, nem foglalkoznak vele, nem tanítják csak amire nagyon muszáj, nem mehet be a házba, nincs jó élete. De tüzelésnél nagyon nagyon vigyáznak rá, mert nem akarnak se ivartalanításra költeni, se kiskutyákkal nyűglődni, mert tudják jól, hogy keverék senkinek nem kell és rájuk marad. Viszont ha megesik hogy nagyobb pénzt kell rákölteni valami miatt akkor megteszik, nem örömmel, de nem hagyják hogy szenvedjen azt meg pláne nem, hogy meghaljon. Ezért viszont becsülöm őket, hogy hiába kis keverék és hiába nem viszik még sétálni sem, nem gondolják pótolhatónak és az egészségéért mindent megtesznek.

Bizony, hogy lehetnek komplikációk szülésnél. Most is az egyik ismerősöm szaporítani akart, meg is tette de a szukája hajszál híján nem halt bele csak, mert benne maradt pár halott kiskutya. Végig tudnád nézni komolyan, hogy a kutyád lassan, szenvedve meghal? Nem úgy halna meg mint a filmekben, hogy egyszer csak kidől...mindegy, hagyjuk is.

2014. márc. 7. 09:05
 88/103 A kérdező kommentje:
Dehogy tudnám végig nézni ... Csak tudod könnyű kívülről okoskodni, mikor nem látsz bele valaki életébe anyagi helyzetében,az orvost majd lehet hívni,de nem hiszi hogy lenne komplikáció. Lehet hogy lesz,de akkor majd megoldjuk valahogy,mert már sajnos nem lehet mit tenni. Ha úgy alakul nem tudom mi lesz egyenlőre,de vhogy csak megoldjuk,annyit mondott hogy a kórházban 40-50 ezer ha beavatkoznak a szülésnél. Nálunk a kutya nincs elhanyagolva csak nem egész nap van foglalkozva vele. szóval ez nem azt jelenti hogy rossz helye van . Sztem nagyon ritka az ha valaki az egész életét éjjel nappal a kutyákra szánja.
2014. márc. 7. 09:13
 89/103 anonim ***** válasza:
100%
Én mondjuk pont azok közé az okoskodók közé tartozom, akik írtak már neked, és van családom képzeld. Itt nem arról van szó, hogy a kutyám fontosabb a gyerekeimnél, vagy a férjemnél, hanem arról, hogy ha felelősséget vállalok egy állat iránt (ami amúgy a legkevésbé sem kötelező), akkor bizony a legjobbat nyújtom neki, tekintet nélkül mindenben. A gyerekek utáni rohangálás, meló stb. mellett képzeld akad napi pár órám, amikor a kutyával foglalkozhatok, és nekem emberfia ne mondja, hogy nem tud legalább egy másfél órát a kutyájára szánni, mert lehet spórolni bőven mondjuk az alvással is (igen, van, hogy 4 órát alszom, azért, mert a napi programomból a kutyát bizony ki nem felejtem), vagy mondjuk akár az internetezéssel, mert manapság a legnépszerűbb sport a klaviatúrán pötyögés ugyebár. Csak akarás kérdése az egész, olyan színes határidőnaplót vezetek, amire ha ránéznél, azonnal retinasorvadást kapnál, mégis jut idő családra, kutyára egyaránt, és még szabadidőm is akad. Mellesleg, nem feltétlen a szülés előtt pár nappal kellett volna feltűnnie, hogy vemhes a kutyád, és akkor simán lehetett volna ivartalanítani időben. Azt, hogy erre nem figyeltél oda, nem tudod már utólag kimagyarázni semmilyen angyali facbook profillal, mert tényleg csak ennyi kellett volna. Utánaolvasni a tüzelésnek, és a vemhesülésnek, és figyelgetni a kutyust, elég hamar kiszúrtad volna, hogy valami nem stimmel. Ami az anyagi helyzetet illeti, mi sem vagyunk kőgazdagok, de ha mondjuk a gyerektől megvonom a burger kinges kajálásokra szánt pénzét, és főzök neki, akkor simán egy-egy 1000 forintot félre tudok tenni, mert hiába egészséges a kutyám, bizony ahogy öregszik, elő fognak jönni betegségek, amikre majd a dokinál költeni kell. Ez van, ezt tudni kell, ez a felelősséggel jár, ha valaki még ezt sem engedheti meg magának, akkor nem kell pluszban bevállalnia még egy állatot is.
2014. márc. 7. 11:00
 90/103 anonim ***** válasza:
100%

Én azonnal lecserélném azt az "állatorvost"a nagy tudásával,aki szerint 8 hónapos kutyánál nem szokott komplikáció lenni.

Biztos hogy valami falusi lódoktor,én nem engedném a kutyám közelébe.

2014. márc. 7. 12:44

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!