Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Érdekes a helyzet számomra,mert a vérzéses idő alatt a kutya lába megsebesült. Ezután jött a tüzelési időszak , így nem járt sehova,sőt ide sem jártak be kutyák. Szóval olyan lehetetlennek tartottam,hogy terhes legyen,de vhogy csak sikerült neki ... Mára már érzem a kiskutyák mozgását. Az az igazság hogy 2 kisgyerekem van és nem éppen tehetem meg azt hogy doki segítségével szüljön. Mennyire nagy a valószínűsége,hogy nem tudja megszülni magától. A gond az hogyha mennem kell dolgozni (úgy néz ki jövőhéten kezdek) nem lesz felügyelet alatt a kutya. Mi tévő legyek ??? Kb márc 17 körül fog szülni

(Nem kérek olyat,hogy minek a kutya ha nem tudom megfelelően gondozni.) Szülés után mennyivel lehet ivartalanítani ?

2014. márc. 4. 10:08
 51/103 A kérdező kommentje:
Ne osztogass itt nekem észt ismeretlenül,oké ?
2014. márc. 6. 15:08
 52/103 anonim ***** válasza:
62%

Ha annyira fenyegeti az anyagi helyzeted egy kutya, hogy nem bírsz neki kifizetni egy 10-20 ezres sürgősségi műtétet, akkor minek tartod? Az meg hogy csak két állatorvos telószámát tudod, eléggé kamu, mivel írtál ide, felteszem van interneted, és képes vagy használni is, kapásból a gugli vagy 15 állatdoki számát löki ki csak abban a megyében, ahol én lakom.

Mégis mit vártál, mikor a kérdést feltetted? Hogy megnyugtassunk, hogy nem lesz baja a kutyádnak? Hogy tanácsoljuk, hogy borogasd a buksiját, amíg vajúdik? Remélem nem fog elpusztulni szerencsétlen, és tanulsz az esetből. De legalább ne a gyerekek előtt szenvedjen a kutya, és a kicsik sem, nem tudom milyen példát mutatnál nekik, ha kapásból vagy 5 kutya elpusztulna a kezeid között.

2014. márc. 6. 15:20
 53/103 A kérdező kommentje:
Akkor részletezem,havi 130.000 Ftból élünk 4-en ,férjem keres 80.000 ezret én a gyerekekre kapok 50.000 Ftot. Van egy 43.000 Ft.os hitelem,aminek az utolsó részletét e hónap 10-én fogom befizetni. A lányomat iskolába egyenlőre hordanom kell az 20.000 Ft-ba van benne. Nekem van egy 6000 Ft-os előfizetésem. A maradék 61.000 -ból kell fenntartani magunkat. Tehát ebből eszünk,ebből ruházkodnak a gyereket,ebből kell a házat fenntartani. A fiam most kezdte az ovit. A luxus ami van az életünkben a internet és a kutya. Szóval a maradék 61.000 ft-ból nem tudok 40 ezret elvenni császárra. És nem is fogok.
2014. márc. 6. 15:20
 54/103 A kérdező kommentje:
Félreértések elkerülése végett,nem azért írtam le hogy sajnáltassam magam,hisz van akinek ennyi sincs.
2014. márc. 6. 15:21
 55/103 A kérdező kommentje:
Azt az eget! Ezt már nem hiszem el,hogy nem lehet megérteni,hogy nem csinálnak vele semmit. Már nagy terhes ahhoz! 2 visszautasított ne mondd már hogy egy harmadik igent mondd úgy hogy ma felhívom,hogy holnap szedje ki mindenét,mert már a hétvégén lehet,hogy szülni fog
2014. márc. 6. 15:24
 56/103 anonim ***** válasza:
100%
De igen, nem pont ezt ugatja a válaszolók többsége? Én késővemhes kutyát vittem már ivartalanítani, de ha fel sem hívod a dokit, akkor úgyis mindegy (Bár, akkor nem tettél meg érte túl sok mindent a gyk-n sopánkodáson kívül, én, amikor a kutyám szövődményes lett a veszettség oltásra, kb 30 dokival beszéltem, hogy mi a fene van ilyenkor...) Amúgy, engem nem érdekel más anyagi helyzete, de elárulom, én sem állok jobban, csak azt nem értem, hogy minek kell kutya, ha ennyire szűkében vagytok, az nem egy plüssállat, amit a sarokba lehet hajítani szűkösebb időkben.
2014. márc. 6. 15:44
 57/103 anonim ***** válasza:
Mellesleg ne haragudj, de ez a kérdés harmadik napja van kint, és ennyi idő alatt illett volna nem csak itt segítséget kérni, hanem mondjuk menhelytől, több állatorvostól, barátoktól, akárkitől, mert az hogy itt- hogy is fogalmaztad? ja igen-okoskodunk, nem segít sem rajtad, sem a kutyádon, a problémának ténylegesen utánajárni viszont nem kerülne sok időbe és pénzbe sem.
2014. márc. 6. 15:56
 58/103 anonim ***** válasza:
100%

Lássuk be, te magasról pottyantasz arra, hogy a kutya túléli-e vagy sem. Ha számítana a nyomorult élete akkor nem itt vernéd magad, hanem minden követ megmozgatnál (és ez nem abban merül ki hogy a kis telefonba bepötyögök 2 db telefonszámot). Te ide csak azért jöttél, hogy a lelkiismeretedet nyugtatgasd.

Milyen példát mutatsz ezzel a gyerekeidnek? Hogy sz_rjunk bele az egészbe, majd lesz valami? Mit fogsz nekik mondani, ha meghal a kutya és a kölykei? Hogy nyugi, majd lesz másik?! Hát így inkább ne is tarts semmilyen állatot!

Aztán majd véletlenül ne csodálkozz rá, ha öregkorodra netán rászorulnál az orvosi segítségre, a gyerekeid meg azt mondják hogy "bocsi mama, nekünk erre nincs keret, te már fél lábbal amúgy is a sírban vagy, a fiatalabb generációra áldozunk mert a picikénknek Barbie kell". Na akkor majd jusson eszedbe ez a kérdésed és a válaszokat amiket írtál, illetve hogy micsoda "erőfeszítéseket" tettél meg egy ártatlan, magatehetetlen életért.

2014. márc. 6. 16:16
 59/103 A kérdező kommentje:
Ugyan már ! Már kész vicc ez a kioktatás, szívesen megnézném kinek mennyi kutyája van és hogy törődik vele! Na befejeztem tényleg ! Okostojások! 2 nap alatt aztán már meg lehet váltani világot tuti. Kioktattok itt ,holott lehet ti sem vagytok különbek ... Mert ugye messziről jött ember azt mond amit akar. Na hagyjatok !
2014. márc. 6. 16:35
 60/103 anonim ***** válasza:
59%
Az ivartalanítás egyszeri díj lett volna, de ha te "nem vered el rá a pénzt", ahogy fogalmaztál, akkor nem értem, minek neked kutya. Ugyanolyan felelősség, mint egy gyermek, csak szőrösek, és nem tudnak emberi nyelven kommunikálni. Arra nincs időd, hogy esetleg egy másik orvost keress, még ha messzebb is, vagy mástól tanácsot kérj, de arra igen, hogy reagálj a válaszokra. Segíteni akartunk, de te nem fogadod el. És a 2 és fél meg 8 éves gyereket nem lehet kivinni az udvarra arra az időre, amíg a kutya elvégzi a dolgát, ugye? Csak a kifogásokat gyártod, hát hogy segítsünk így neked? Ha félretennél havonta csak egy ezret, már lenne valamennyi pénz a kutyára is külön. Akinek számít a kutyája valamit, az inkább nem eszik, hanem félrerakja szükség esetére. És lehet kérni részletfizetést is.
2014. márc. 6. 16:40

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!