Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Érdekes a helyzet számomra,mert a vérzéses idő alatt a kutya lába megsebesült. Ezután jött a tüzelési időszak , így nem járt sehova,sőt ide sem jártak be kutyák. Szóval olyan lehetetlennek tartottam,hogy terhes legyen,de vhogy csak sikerült neki ... Mára már érzem a kiskutyák mozgását. Az az igazság hogy 2 kisgyerekem van és nem éppen tehetem meg azt hogy doki segítségével szüljön. Mennyire nagy a valószínűsége,hogy nem tudja megszülni magától. A gond az hogyha mennem kell dolgozni (úgy néz ki jövőhéten kezdek) nem lesz felügyelet alatt a kutya. Mi tévő legyek ??? Kb márc 17 körül fog szülni

(Nem kérek olyat,hogy minek a kutya ha nem tudom megfelelően gondozni.) Szülés után mennyivel lehet ivartalanítani ?

2014. márc. 4. 10:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 31/103 anonim ***** válasza:
72%
Utolsó előtti:igen,megtörténik,hogy gond nélkül leellik a kutya a boglyában.Csak épp erre kevés az esély egy agyonszaporított "fajtánál",amelyiknek pl.a nagy feje is megnehezíti az ellést.
2014. márc. 4. 21:00
 32/103 anonim ***** válasza:
Szerintem nem voltál elég körültekintő, mikor állatorvost kerestél. Én is laktam Miskolc közelében, igaz ennek már vagy 5 éve, de késő vemhes kutyámat simán ivartalanították, ahogy azt a hozzánk csapódott vemhes macskát is, amiben már izegtek-mozogtak a kiscicák, ergó kb napjai lehettek hátra a szülésig. Szerintem neked a mániád, hogy nem akarsz abortuszt, mert nincs rá pénzed, és nem akarod a kicsik halálát, pedig ez nagyon régies, felelőtlen, és bugyuta hozzáállás kutyáknál (az állatorvosok részéről is, bár náluk inkább profithajhász). Tudod egy alom felnevelése nem tízezer forintokban mérhető, hanem százezres nagyságrendű. Tényleg bevállalod úgy, hogy még a szülési komplikációkra sincs pénzed? Mi lesz a kicsikkel, ha megszületnek? Egy keverék kutyának nagyon kicsi az esélye, hogy jó gazdihoz kerül, oltások, és minőségi tápok nélkül (amire gondolom szintén nincs pénzed) még betegesek is lesznek. Oké, értem én, hogy egy kiskutyát mondjuk meg tudsz tartani, de mi lesz a többi, akár 6-7 kölyökkel? Szép kiskutya, drága kiskutya, de hidd el, hogy keverék senkinek nem kell, a szomszéd tanyáról el kellett adogatnom pár kölyköt, akik tényleg cukik voltak, folyton kaptam a kommenteket face-n hogy ennek kell- amannak kell. És tudod mi lett a vége? Sosem jött értük senki, mert midenkinek csak a szája volt nagy, és menhelyen végezte az összes. Valamelyik azóta is ott van, (5 éve), és mivel szegény beteges lett, valószínű, hogy élete végéig ott is marad. Nem lenne jobb, ha világra sem jönnének, minthogy egész életüket szaporítóknál, vagy egy 2*2 négyzetméteres ketrecben töltsék? Vagy épp gazdától-gazdáig vándorolva? Sajnos a magyar ember sajátja, hogy amit ingyé beszerzett, arra nem vigyáz annyira, és sajnos nem csak kutyáknál van ez. Szerintem keress még állatorvost, a MÁSÁval is beszélhetnél, hogy mit tudnak javasolni ilyen helyzetekben, hozzájuk is nagyon sok vemhes kutya kerül be, mégsincs kiskutyadömping (kivétel azok a kicsik, akiket születésük után visznek be), esetleg rákérdezhetsz, hogy befogadnak-e kiskutyákat, de félek erre nem lesz a válasz, hiszen fullon vannak ők is.
2014. márc. 5. 19:33
 33/103 Akiteki ***** válasza:
100%
Persze, előfordul, hogy a szénaboglyában ellik. Meg vizes kenyéren él egész életében és láncra van kötve. Ilyenek is vannak. Csak nem kéne dicsekedni vele, hogy ennyire semmibe veszik egyesek a kutyájukat.
2014. márc. 5. 20:27
 34/103 A kérdező kommentje:
Akiteki miért ítélkezel ismeretlenül más felett?
2014. márc. 6. 05:41
 35/103 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk kistestű szuka ivartalanítása 10-15 között van nem 30-40-vidéki nagyváros.
2014. márc. 6. 07:24
 36/103 anonim ***** válasza:
100%

több dokit felkell hívni, nem egyet

Ha valóban felhívtad akkor idióták, de szerintem felsem hívtál egyet sem mert jujj abortusz-ez egy kutya nem ember

2014. márc. 6. 07:26
 37/103 A kérdező kommentje:
Beszéltem 2-vel ,nem fogom kiírni a nevüket,és már nagy terhesen nem végzik el az ivartalanítási műtétet,de esetleg szívesen megadom a számukat,hogy utánam kérdezősködjél,hogy valóban telefonáltam e. Már ki van a tököm a sok állandóan leszóló észosztó okostojásoktól. Mi a szart kellene már csinálnom? Bizony nem fog elmenni a világvégére egy orvos miatt. Olyan baromira könnyen beszéltek! Megértem a felháborodásotokat,mert rengeteg a kóbor ,és menhelyes kutya,de miből gondoljátok hogy ezek odakerülnek ? Itt már nem lehet kérdezni,mert fejmosást kapsz tanács helyett,undorító! Eszembe sem jutott volna,hogy az a kutya amelyiknek a fáj a lába itthon ül és a fekszik elmegy egy kan kutyához. Most meg már nagy a hasa. És igen! Nem vállalja orvos! Most akasszam fel magam ??? Azt hiszitek mindenkinek van 50-60 ezer forintja kutyára a tartáson kívül ? És ha nincs ne legyen kutya? Álljatok már le picit! Kíváncsi lennék,hogy a sok nagyszájúnak volt e már annyi esze,ha ennyire állatbarátok,hogy kihozzanak a maguknak a menhelyről vagy 2 kutyát ezzel segítve az ő életüket! Mert aztán könnyű dumálni ismeretlenül!
2014. márc. 6. 11:29
 38/103 anonim ***** válasza:
66%

Azt mondd már meg, hogy ha nincs rá pénzed, akkor mégis miből fogod felnevelni a kicsiket? Oltatni, féreghajtani, chipeztetni, etetni? Már ha egyáltalán túléli a kutyád. Ha hajlandó vagy legalább a település nevét elárulni, akkor tuti lesz olyan, aki tud neked a közelben olyan állatorvost ajánlani, aki elvégzi a műtétet!

Nem is értelek. Rengeteg normális választ kaptál, mindenki elmondta, hogy nagyon rizikós így bevállalni ezt az ellést. Gyakorlatilag csak kifogásokat keresel, neked semmi se jó. Időd nincs, pénzed nincs, állatorvosod nincs, az meg már múltidő, hogy nem is figyeltél a tüzelő kutyádra. De ha már nem tudtál előre gondolkodni, akkor legalább most utólag szednéd össze magad és cselekednél végre!

2014. márc. 6. 11:38
 39/103 anonim ***** válasza:
100%
Mi megosztottuk a tapasztalatainkat, hogy miért lenne jobb, de ha az orvos nem csinálja meg, akkor gondolom majd a költségeket is ők fizetik. Neked ez egy jó lecke volt arra, hogy jobban odafigyelj a kutyádra, és ivartalaníttasd.
2014. márc. 6. 11:40
 40/103 anonim ***** válasza:
Én pl.egy faluban gyakorlatilag egyedül csinálom az állatmentést.Egy olyan helyen,ahol az önk.is megöleti a kutyákat,mert sajnálják a pénzt a sintérre.Nekem 2 saját kutyám van,havi 2500 forintos biztosítás van rájuk,ami 200 ezer forintig fedezi az állatorvosi költségeket.És ha kell,bizony tömegközlekedéssel elviszem őket jól felszerelt,képzett orvoshoz.
2014. márc. 6. 12:48
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!