Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Érdekes a helyzet számomra,mert a vérzéses idő alatt a kutya lába megsebesült. Ezután jött a tüzelési időszak , így nem járt sehova,sőt ide sem jártak be kutyák. Szóval olyan lehetetlennek tartottam,hogy terhes legyen,de vhogy csak sikerült neki ... Mára már érzem a kiskutyák mozgását. Az az igazság hogy 2 kisgyerekem van és nem éppen tehetem meg azt hogy doki segítségével szüljön. Mennyire nagy a valószínűsége,hogy nem tudja megszülni magától. A gond az hogyha mennem kell dolgozni (úgy néz ki jövőhéten kezdek) nem lesz felügyelet alatt a kutya. Mi tévő legyek ??? Kb márc 17 körül fog szülni

(Nem kérek olyat,hogy minek a kutya ha nem tudom megfelelően gondozni.) Szülés után mennyivel lehet ivartalanítani ?

2014. márc. 4. 10:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/103 Imola Ágnes ***** válasza:
100%
Nem az első 24 órában kell velük lenni, hanem az eslő 2 HÉTBEN napi 24 óra felügyelet. Bármi megeshet...legutóbb, a tenyésztőnk egyik kölyke, kb 9 naposan túl sok tejet evett..és elkezdte kihányni...ha nem vagyunk ott mellette, könnyen megfulladhat..és ez csak egy banális eset. Ivartalaníts, most...hidd el, mindenkinek sokkal jobb lesz....
2014. márc. 4. 11:24
 12/103 anonim ***** válasza:
72%
Nincs külön vérzése a kutyának,az a tüzelés egyik tünete.Vagyis vemhesülhet már akkor is.A legtöbb kutya magától is ellik,nem okoz gondot,hacsak nem túl nagyok a kölykök..A kérdés az,hova tudod elosztogati a kölyköket,meg miből látod őket el.Az ivartalanítás késő vemhesen is elvégezhető és nem ér újabb meglepetés.
2014. márc. 4. 12:07
 13/103 anonim ***** válasza:
100%
Értem én, hogy sajnálod a kölyköket, de ha józan ésszel belegondolsz, akkor nincs más ésszerű lehetőség, mint most ivartalanítani. Gondolj bele, meg fog születni 5-6 kiskölyök, akikről pluszban gondoskodni kell és annak nem 30-40000 forint lesz a költsége, hanem 130-140 000. Először is, a vemhes szukának teljesen más étrendre van szüksége, plusz vitaminok és ásványi anyagokra van szüksége, ahhoz, hogy ő is és a kiskutyák is megfelelően fejlődhessenek. Aztán mi van, ha az anyakutya nem fogadja el a piciket? Akkor neked kell őket etetni cumisüvegből, speckó tápszerrel, aminek kilója 5-8000 forint körül kezdődik. Ezen kívül ügyelni kell a kiskutyákra, ahogy többen írták előttem az első 2 hétben non stop figyelni kell rájuk, pont ahogy a csecsemőre. Aztán jönnek az oltások költségei, a féreghajtás és chippezés költsége, illetve 4-5 hetes kortól szoktatni kell őket a szilárd táplálékhoz, ami nem lehet akármi, csak kifejezetten kölyök táp. 8 hetes korukig nem válaszhatók el az anyjuktól, ezért 8 hetes korukig neked kell gondoskodni róluk és az nem 40.000 forint lesz. Egy oltás ára min. 8000 forint / kölyök, és nem egy oltás kell, hanem legalább 3-mat kell kapniuk 8 hetes korukig. A chip ára 3000 forint körül van, szóval nem olcsó mulatság a kölyök nevelés. Arról nem is beszélve, hogy a mamakutyát mennyire le fogja terhelni, neki még sokáig speciális étrendre lesz szüksége, hogy regenerálódjon. Aztán a másik kérdés, hogy lesz-e gazdájuk a kölyköknek? Még ha el tudjátok helyezni jó helyre a kiskutyákat szerencsétek van, de mi van ha nem? Akkor bizony továbbra is neked kell róluk gondoskodni. Na és mi van ha mégsem olyan jó helyre kerülnek a kicsik és később az utcán, vagy menhelyen végzik? Megéri? Szerintem nem...
2014. márc. 4. 12:34
 14/103 anonim ***** válasza:
61%

Ok akkor nézzük reálisan....

Nincs 30-40 ezred erre a bulira és szerinted rohad.k a helyzet.

Milyen rohad.k lesz a helyzet amikor ott lesz a nyakadon 4-5-6 kiskutya, akiket 8-9-10 hetesen még mindig nem tudsz elpasszolni de oltani, chippezni és etetni kell őket, ami nem 30-40 lesz a végére...igaz, nem egyszerre kell kiadni :oP

és milyen rohad.k lesz az a helyzet, ha majd ezek a kiskutyák hasonlóan "jaj nem tudom h lett vemhes" továbbszaporodnak, így 1-2 éven belül a te egyetlen kutyád miatt +25 kutya jön a világra....hatványozás, ismerheted. Bár az ugye már nem a te rohad.k helyzeted, így mosod kezeid...

és milyen rohad.k az a szitu ha az el is ajándékozott kutya rossz helyre kerül, esetleg kidobják, továbbajándékozzák stb...de ugye az sem a te problémád már...

Álszent dolognak tartom azon sírni h nincs erőm elvinni ivartalanítani most, h érzem, h mozognak...amikor a jövőjüket sem tudod biztosítani, azt meg pláne nem, h az ő kölykeikkel mi lesz...

És igen veheted baszogatásnak, de ha túlléptél azon a részén h mennyire szemét vagyok h ezzel jövök, talán elgondolkozhatsz az igazságtartalmán.

2014. márc. 4. 13:35
 15/103 Akiteki ***** válasza:
100%

Egy kistestű kutya ivartalanítása nem 30-40 ezer, hanem a fele. Írd be a googleba, most is van több helyen akció is.

Az alom felnevezése szintén nem 30-40 ezer, hanem az ötszöröse. Akkor majd arra lesz pénzed? Beszéld meg az állatorvossal, hogy részletben tudsz fizetni.

Ha azt sem vetted észre, hogy felcsinálták, honnan tudod, hogy mikor fog szülni?

Nem kell megnézned a kölyköket, az az állatorvos dolga. Humánusabb most elaltatni őket, mint később a menhelyen.

2014. márc. 4. 13:52
 16/103 anonim ***** válasza:
100%
...mint később a menhelyen miután előtte kétszer lefialt vagy 100X felcsinált más szukákat....
2014. márc. 4. 13:57
 17/103 anonim ***** válasza:
100%
Lehet én vagyok hülye, de ez nekem magas. Gondolom a dolgát elvégezni csak kiengedted, nem? Ha már tüzel a kutya, jobban oda kell rá figyelni. Annak, h megtudja szülni egyedül, kicsi az esélye. Én is az abortuszt javaslom, így lesz a legjobb.
2014. márc. 4. 14:20
 18/103 A kérdező kommentje:
Most úgy írtok,mintha ki tudja milyen szar ember lennék,azért,mert nem veszem el a gyerekektől a császármetszés árát. Sőt felháborítónak tartom,hogy ennyi pénzeket elkérnek érte,nálunk itt Borsodban,egy nő szül ennyiért. Lehet igazatok van,hogy most kellene ivartalanítani,ennek ma vagy holnap utána is járok. Sosem adnám a kicsiket szar helyre,ha úgy alakulna hogy megmaradnak ... Szóval értem amit mondtok,de ez szar helyzet... És igenis vérzik a kutya tüzelés előtt,és akkor nem enged még magára egy kutyát sem. Vagyis a miénk tuti nem !
2014. márc. 4. 14:59
 19/103 A kérdező kommentje:
Ja és igen ki jár a kutya elvégezni a dolgát,de mint mondtam a fájós lába miatt,nem engedett közel magához kutyát. Vagyis mégis! És igen, 2 gyerek mellett nem őrzöm éjjel nappal a kutyát,mert egyenlőre a gyerekek az elsők ... Nekem legalábbis. Köszi a válaszokat,kérek gyors egy állatorvostól tanácsot,mi tévő legyek
2014. márc. 4. 15:02
 20/103 anonim ***** válasza:
100%
Senki nem írta, hogy szar ember vagy, csak azt próbáljuk elmagyarázni, hogy így lesz a legjobb mindenkinek, ha nem születnek meg a kölykök. Szerintem szinte mindent leírtunk amit tudnod kell; a kiskutyázás kockázatos és iszonyat drága. Az ivartalanítás sokkal olcsóbb, a kutya súlyától függően maximum 10 ezer forint, de vannak helyek ahol még olcsóbb, tán ingyen is csinálják valahol. És nem teszed kockára a szukád életét, nem kell utána rettegni hogy mikor mászik rá egy kitudja kiféle-miféle kan.
2014. márc. 4. 15:07
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!