Terhes a pincsim, mi tévő legyek?
Érdekes a helyzet számomra,mert a vérzéses idő alatt a kutya lába megsebesült. Ezután jött a tüzelési időszak , így nem járt sehova,sőt ide sem jártak be kutyák. Szóval olyan lehetetlennek tartottam,hogy terhes legyen,de vhogy csak sikerült neki ... Mára már érzem a kiskutyák mozgását. Az az igazság hogy 2 kisgyerekem van és nem éppen tehetem meg azt hogy doki segítségével szüljön. Mennyire nagy a valószínűsége,hogy nem tudja megszülni magától. A gond az hogyha mennem kell dolgozni (úgy néz ki jövőhéten kezdek) nem lesz felügyelet alatt a kutya. Mi tévő legyek ??? Kb márc 17 körül fog szülni
(Nem kérek olyat,hogy minek a kutya ha nem tudom megfelelően gondozni.) Szülés után mennyivel lehet ivartalanítani ?
11:38
1:Időm nincs, engedd meg ,hogy dolgozzak,mert ha esetleg azt írnám ,hogy esetleg nem dolgozok vagy nem fogok azért kötekednél
2:
Pénzem van,de nem 40 ezer ft-os császármetszére,amiért már egy gyerek megszületik.
3: mi a szart csináljak ha nem csinálnak már a kutyával semmit ???? Mondd már meg ? Igen van autóm,de elhiheted hogy nem fogok elmenni 4után már több 10kilométerre,hogy megkapjam ugyanazt a választ,mert képzeld a gyerekeim akkor érnek haza és én velük szeretném tölteni a napot,és ugye nem utolsó a házimunka sem. Úgyhogy kérlek ne oszd itt az észt. Kövezzetek meg érte,de nem a kutya az első. Így a sors dönt róla,nem fogom a világot bejárni ugyanazért a válaszért. Részemről a téma lezárva! Amúgy is napjai vannak a szülésig.
További szép napot mindenkinek!
Akkor mi a szent sz@rért jöttél ide? Panaszkodni? Vagy vigyázzunk mi a kutyádra amíg te dolgozol és fizessük ki helyetted az állatorvost meg a többit? Tényleg, mire számítottál? Vagy csak együttérző bólogatást szeretnél, hogy "ugyan, nem lesz semmi baj, minden megy majd a maga útján, ne aggódj"? Ezt senki se tudja neked garantálni. Ráadásul sehová se kell feleslegesen elmenned, mert minden állatorvosnak van telefonja. Fel is lehet hívni, hogy elvállalja-e a műtétet.
Kétszer is megismételted a kérdésben, hogy "mi tévő legyek?" Komolyan érdekelne, hogy milyen válaszokat vártál vagy milyen segítséget szeretnél?
Amúgy hidd el, hogy 40 ezerért nem születik meg a gyerek (azt max. te adod a dokinak vagy a szülésznőnek), de a teljes számla főleg császár esetén igencsak efölött van, és nem te fizeted, hanem a TB. Csak ugyebár a kutyáknak nem jár TB támogatás. És pont ezért javasoltuk az ivartalanítást MOST, mert még az autózgatással és a húszezres orvosi költséggel is sokkal olcsóbban kijössz, mintha megszületnek a kicsik. A rosszabbik forgatóköny esetén mit teszel? A gyerekeiddel együtt végig fogjátok nézni az egész drámát?
Tanácsért jöttem ide,hogy ha ellésre kerül a sor,akkor mit tudok segíteni neki. Valamilyen szinten nehéz a felfogásod hogy nem érted,hogy nem vállalják. 2 orvosnak van meg száma annyit hívtam fel,és nemet mondtak.
Amúgy elhiheted hogy 40.ezerét megszületik egy gyerek,mert én nem annyit adtam,hanem annyit kértek! És a kicsikkel gond nem lesz,mert ha visszamegyek dolgozni,lesz erre keret. Szóval nem vitázok tovább! És még egyszer leírom,nem csinálják meg a műtétet ! Nem én nem akarom,hanem ők nem csinálják meg. Lehet már hétvégén kibújnak.
"ha ellésre kerül a sor,akkor mit tudok segíteni neki"
Leírtuk:
"A" eset, otthon vagy: Hívod az állatorvost, ami pénzbe kerül és lehet, hogy császározni fog.
"B" eset, nem vagy otthon: Sehogy. Ha mázlid van valaki(k) túléli(k) közülük.
"Amúgy elhiheted hogy 40.ezerét megszületik egy gyerek,mert én nem annyit adtam,hanem annyit kértek!"
Ha ennyire nem látod át az egészségügy (és a világ) működését, akkor nem csodálom, hogy ilyen válaszokat írsz és ilyen kérdéseket teszel fel. Azért megpróbálom érthetően elmagyarázni. Azt a pénzt te adtad a dokinak zsebbe és nem volt kötelező. Hálapénznek hívják. Az egész gyerek születés a fogantatástól kezdve az összes elvégzett és TB által támogatott vizsgálattal együtt sokszázezer forint, amit a TB fizet ki a procedúrában résztvevő egészségügyi intézményeknek a TAJ számod alapján.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!