Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Terhes a pincsim, mi tévő legyek?

Figyelt kérdés

Érdekes a helyzet számomra,mert a vérzéses idő alatt a kutya lába megsebesült. Ezután jött a tüzelési időszak , így nem járt sehova,sőt ide sem jártak be kutyák. Szóval olyan lehetetlennek tartottam,hogy terhes legyen,de vhogy csak sikerült neki ... Mára már érzem a kiskutyák mozgását. Az az igazság hogy 2 kisgyerekem van és nem éppen tehetem meg azt hogy doki segítségével szüljön. Mennyire nagy a valószínűsége,hogy nem tudja megszülni magától. A gond az hogyha mennem kell dolgozni (úgy néz ki jövőhéten kezdek) nem lesz felügyelet alatt a kutya. Mi tévő legyek ??? Kb márc 17 körül fog szülni

(Nem kérek olyat,hogy minek a kutya ha nem tudom megfelelően gondozni.) Szülés után mennyivel lehet ivartalanítani ?

2014. márc. 4. 10:08
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/103 A kérdező kommentje:

11:38

1:Időm nincs, engedd meg ,hogy dolgozzak,mert ha esetleg azt írnám ,hogy esetleg nem dolgozok vagy nem fogok azért kötekednél

2:

Pénzem van,de nem 40 ezer ft-os császármetszére,amiért már egy gyerek megszületik.

3: mi a szart csináljak ha nem csinálnak már a kutyával semmit ???? Mondd már meg ? Igen van autóm,de elhiheted hogy nem fogok elmenni 4után már több 10kilométerre,hogy megkapjam ugyanazt a választ,mert képzeld a gyerekeim akkor érnek haza és én velük szeretném tölteni a napot,és ugye nem utolsó a házimunka sem. Úgyhogy kérlek ne oszd itt az észt. Kövezzetek meg érte,de nem a kutya az első. Így a sors dönt róla,nem fogom a világot bejárni ugyanazért a válaszért. Részemről a téma lezárva! Amúgy is napjai vannak a szülésig.

További szép napot mindenkinek!

2014. márc. 6. 13:35
 42/103 A kérdező kommentje:
12:48-as még nem hallottam kutyabiztosításról,esetleg ha privátba írnál róla több infot megköszönném
2014. márc. 6. 13:41
 43/103 anonim ***** válasza:
100%

Akkor mi a szent sz@rért jöttél ide? Panaszkodni? Vagy vigyázzunk mi a kutyádra amíg te dolgozol és fizessük ki helyetted az állatorvost meg a többit? Tényleg, mire számítottál? Vagy csak együttérző bólogatást szeretnél, hogy "ugyan, nem lesz semmi baj, minden megy majd a maga útján, ne aggódj"? Ezt senki se tudja neked garantálni. Ráadásul sehová se kell feleslegesen elmenned, mert minden állatorvosnak van telefonja. Fel is lehet hívni, hogy elvállalja-e a műtétet.

Kétszer is megismételted a kérdésben, hogy "mi tévő legyek?" Komolyan érdekelne, hogy milyen válaszokat vártál vagy milyen segítséget szeretnél?

Amúgy hidd el, hogy 40 ezerért nem születik meg a gyerek (azt max. te adod a dokinak vagy a szülésznőnek), de a teljes számla főleg császár esetén igencsak efölött van, és nem te fizeted, hanem a TB. Csak ugyebár a kutyáknak nem jár TB támogatás. És pont ezért javasoltuk az ivartalanítást MOST, mert még az autózgatással és a húszezres orvosi költséggel is sokkal olcsóbban kijössz, mintha megszületnek a kicsik. A rosszabbik forgatóköny esetén mit teszel? A gyerekeiddel együtt végig fogjátok nézni az egész drámát?

2014. márc. 6. 13:52
 44/103 A kérdező kommentje:

Tanácsért jöttem ide,hogy ha ellésre kerül a sor,akkor mit tudok segíteni neki. Valamilyen szinten nehéz a felfogásod hogy nem érted,hogy nem vállalják. 2 orvosnak van meg száma annyit hívtam fel,és nemet mondtak.

Amúgy elhiheted hogy 40.ezerét megszületik egy gyerek,mert én nem annyit adtam,hanem annyit kértek! És a kicsikkel gond nem lesz,mert ha visszamegyek dolgozni,lesz erre keret. Szóval nem vitázok tovább! És még egyszer leírom,nem csinálják meg a műtétet ! Nem én nem akarom,hanem ők nem csinálják meg. Lehet már hétvégén kibújnak.

2014. márc. 6. 14:12
 45/103 anonim ***** válasza:
100%

"ha ellésre kerül a sor,akkor mit tudok segíteni neki"

Leírtuk:

"A" eset, otthon vagy: Hívod az állatorvost, ami pénzbe kerül és lehet, hogy császározni fog.

"B" eset, nem vagy otthon: Sehogy. Ha mázlid van valaki(k) túléli(k) közülük.

"Amúgy elhiheted hogy 40.ezerét megszületik egy gyerek,mert én nem annyit adtam,hanem annyit kértek!"

Ha ennyire nem látod át az egészségügy (és a világ) működését, akkor nem csodálom, hogy ilyen válaszokat írsz és ilyen kérdéseket teszel fel. Azért megpróbálom érthetően elmagyarázni. Azt a pénzt te adtad a dokinak zsebbe és nem volt kötelező. Hálapénznek hívják. Az egész gyerek születés a fogantatástól kezdve az összes elvégzett és TB által támogatott vizsgálattal együtt sokszázezer forint, amit a TB fizet ki a procedúrában résztvevő egészségügyi intézményeknek a TAJ számod alapján.

2014. márc. 6. 14:35
 46/103 A kérdező kommentje:
Ez igaz! de jobban figyeltek rám,mint arra aki nem ad senkit. Ezt tudhatnád.
2014. márc. 6. 14:46
 47/103 anonim ***** válasza:
Ha nincs pénzed a császárra,hagyod meghalni nagy szenvedések között a kutyát?Mert otthon,házilag nem fogod tudni megoldani.
2014. márc. 6. 14:50
 48/103 anonim ***** válasza:
Nem kötekedésből, de azt írtad, h idézem: "a gyerekeim akkor érnek haza" Ebből arra lehet következtetni, hogy nem annyira kicsik, hogy folyton figyelni kell rájuk, szóval arra az 5-10 percre akár ki is mehetnének veled, míg a kutya elvégzi a dolgát, és tudtál volna rá figyelni. És igen, mindig kell lennie tartalék összegnek, mert sosem lehet tudni, mi történik a kutyával. Ha esetleg a kutyád nem éli túl a szülést, akkor a következőt mindenképp ivartalaníttasd, és akkor nem lesz legközelebb probléma. Akinek kutyája van, ezekkel is számolnia kell. Esetleg próbáld megbeszélni az orvossal, hogy az ellés idejére hadd legyen a rendelőben.
2014. márc. 6. 14:55
 49/103 A kérdező kommentje:
Gyerekeim 2,5 és 8 évesek... Kint van a kutya napközben,aludni bejár,addig a macskával játszik,főleg amióta jó az idő. Nem kell őt őrizni ... És igaz én rontottam el ,hogy tüzeléskor nem figyeltem rá,de nem gondoltam volna hogy fájós lábbal elmegy kajtatni kan után... Szinte végig bent volt. Különben elég felháborítónak tartom,hogy ilyen összegeket elkérnek a kutya gondozásáért cserében. Mert akinek nincs császárra pénze ,és hirtelen orvos kellene,nem lesz és nincs más választása a kutyának,mint belehalnia,és ez azért az orvosok problémája is. Ezért is van ennyi kóbor és menhelyes kutya.
2014. márc. 6. 15:02
 50/103 A kérdező kommentje:
Bármennyire is neked nem tetsző a válsz,sajnos igen ... Mert nem fogom a gyerekeim megélhetését emiatt kockáztatni
2014. márc. 6. 15:04
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!