Nézték már a kutyátokat homlokegyenest más fajtának, mint ami valójában? Mit reagáltatok?
Höh, 20-ból 1 ember ha felismeri a mostani kutyámat.
A pireneusimat meg mindenki lekuvaszozta. Na és akkor mi van? Nem mindenki kutyás, én anno meglepődtem azon, hogy alap fajtákat nem ismernek az emberek, de ha eddig nem volt szükségük erre a tudásra, akkor végülis érthető. Engem mindig is érdekeltek, mindig kutyás könyveket bújtam.
Ja és olyan is volt, aki közölte velem, hogy nem fajtatiszta, mert barna a szeme.
Egy ideig próbáltam válaszolni és elmagyarázni, hogy milyen kutya ő, de végül már csak mosolyogtam rajta.
A komondorom volt már óriás puli és nagy fehér keverék.
Bobtail is és hiába magyaráztam, hogy a bobtail 2 színű és kisebb.
Egyszer egy öreg bácsi megállított, hogy "igazi magyar embernek igazi magyar kutyája van! szép a kuvasza!". Ez legalább aranyos volt.
A másik aranyos, mikor egy karon ülő csecsemő brummogott. Anyukája mondta, hogy nem, ez vau-vau. A kisgyerek akkor is tovább brummogott. :-)
Továbbá szokták még sértegetni is a fajtát, amikor nem annyira poénos, inkább gúnyos hangnemben suttyó alakok pokrócnak vagy szőnyegnek nevezik.
A magyar agaramat pedig szintén mondták már sok mindennek, bár arról lerí, hogy agár. De volt már angol agár, olasz agár, whippet, afgán agár, stb....
nekem huskym és német juhászom van.
a nj-t mindenki felismeri de a husky volt már kaukázusi, bernáthegyi(!), corgie, malamut.
A szomszéd lány meg azt hitte, hogy a kan német juhászom szülte a huskymat. Nem akarta elhinni, amikor mondtam hogy nem, aztán meg kiröhögtem,mert nem bírtam tovább.
nem születik mindenki kutyaszakértőnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!