Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
ez a post egy szar. nagyon durván irritál a stilusa, ez a tipikus - azthiszem, hogy tudok írni, de közben meg mégsem. megmondom jól!!! - post.
nem fogok vitábaszállni, kijelenetette, hogy a kormányok nem az ebek miatt tetetik be a chipet, ne legyünk naivak. hát akkor miért?
Little Red:
Igaz, hogy egy egészséges, felnőtt ember nem tud csak úgy elveszni, mint egy állat, mivel tud beszélni, tudja a nevét és a címét, és iratokat hord magával. De mi a helyzet egy 0-2 éves kisgyerekkel, akit elrabolhatnak, vagy egy fogyatékossal, aki valahogy elkószál, papírok nélkül, esetleg egy idős alzheimer-kórossal? Őket ugyanúgy nagyobb biztonságban tudnák a hozzátartozóik / gondozóik, ha lenne bennünk mikrochip, tehát mondhatnák, hogy indokolt beléjük ültetni, hiszen az ő érdekükben történne a dolog, az ő biztonságukat szolgálná.
Így is konteo?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!