Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
Mióta is beszélnek a közmédiában aktívan a chipeltetésről? 2005, 2006? Tehát mikor merült fel először javaslatként a törvényhozásban, hogy kéne ilyen? Mikor hozták létre azt a bizonyos nyilvántartást, ahol elkezdték regisztrálni a kutyákat?
(Egyik dátumot sem tudom pontosan, azért kérdezem tőletek.) Túl sok éve nem lehetett.
Mindenesetre az lenne most a legkorrektebb a lakossággal szemben, hogy maximum ennek az adatbázisnak az indulása után született kutyákban legyen kötelező a chip! Hisz akik akkortól tartanak kutyát, azok már számolhattak ezzel, akik korábban gondoskodnak kutyáról, azok még nem tudhattak erről.
ÍGy lenne igazságos, és így biztosan nem lennének utcára téve tömegével kutyák.
ma 11:43
Ha valaki egy chip ára miatt utcára teszi a kutyát, ott valami más sem stimmel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!