Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komolyan chipeltetni kell...

Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?

Figyelt kérdés

Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.

Lehetne valami értelmesebb szabály.

Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...

Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...

A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...

Nem is értem az egészet.

Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?

2012. nov. 29. 21:08
 141/163 anonim ***** válasza:
42%
A szabély most az lesz, h CSAK x kor felett kell. Sokban nem különbözik. Képtelen vagy olyan érvet hozni, vagy olyan alapot, amire egy beadványt el lehetne készíteni. Magyarul: ötleted sincs h hogy kéne, de neked ez nem tetszik, értelem nélkül lázadsz ellene....
2012. dec. 11. 10:25
 142/163 anonim ***** válasza:
70%
Enyhén szólva sokban különbözik, és mást sem tettem eddig, mint azt magyaráztam, hogy miért nem jó a mostani szabály, kik és hányan lesznek áldozatai, javaslatot is írtam az újra, tehát minden kérésnek eleget tettem, de úgy látom, nálad hasztalan, na ennyit az értelem részéről a dolognak, ha már így megemlítetted a szót, de szerintem ne kezdjük újra a személyeskedést. (Tudom, te nem is tetted...) :) Szép hetet és békés adventi készülődést kívánok mindenkinek! :)
2012. dec. 11. 10:42
 143/163 anonim ***** válasza:
23%
Az a baj, hogy ezzel kicsit elkéstél. Volt rá 2 éved, hogy gondolkozz és beadványokat fogalmazz. Nem egyik pillanatról a másikra vezették be a kötelező chipet. Aki akart az fel tudott rá készülni anyagilag is, lelkileg is és akár beadványokkal is.
2012. dec. 11. 11:22
 144/163 anonim ***** válasza:
70%
Itt most nem az idő a fő akadály, hanem egyebek, egyébként is, javítgatni a dolgokat sosem késő.
2012. dec. 11. 12:40
 145/163 anonim ***** válasza:
26%
Na, akkor irány az ügyvéded (vagy a helyi parlamenti képviselőd), írjatok egy beadványt azután számolj be róla, hogy mi történt!
2012. dec. 11. 13:07
 146/163 anonim ***** válasza:
100%

Mióta is beszélnek a közmédiában aktívan a chipeltetésről? 2005, 2006? Tehát mikor merült fel először javaslatként a törvényhozásban, hogy kéne ilyen? Mikor hozták létre azt a bizonyos nyilvántartást, ahol elkezdték regisztrálni a kutyákat?

(Egyik dátumot sem tudom pontosan, azért kérdezem tőletek.) Túl sok éve nem lehetett.

Mindenesetre az lenne most a legkorrektebb a lakossággal szemben, hogy maximum ennek az adatbázisnak az indulása után született kutyákban legyen kötelező a chip! Hisz akik akkortól tartanak kutyát, azok már számolhattak ezzel, akik korábban gondoskodnak kutyáról, azok még nem tudhattak erről.

ÍGy lenne igazságos, és így biztosan nem lennének utcára téve tömegével kutyák.

2012. dec. 13. 11:43
 147/163 anonim ***** válasza:
78%

ma 11:43

Ha valaki egy chip ára miatt utcára teszi a kutyát, ott valami más sem stimmel.

2012. dec. 13. 13:31
 148/163 anonim ***** válasza:
100%

Most lesz épp ez a téma a Kossuth Rádión! 9-től a Napközben műsorában!

[link]

Itt visszahallgatható majd:

[link]

2012. dec. 14. 08:59
 149/163 anonim ***** válasza:
Hallgattam a radiomusort: nagyon agresszivan erveltek mellette, ahogy ezen a forumon is. Viszont tetszettek az ellenervek es a legjobb az utolso mondat volt !
2012. dec. 14. 11:35
 150/163 anonim ***** válasza:
Éppen olvastam a két utolsó hsz-t, csak közben frissítettem, és eltűntek. Annyit láttam, hogy a válaszadó 58%-os volt. Le tudnád írni mégegyszer? Engem érdekelnének az érvek mindkét oldalról, úgyhogy privátban is jöhet.
2012. dec. 27. 17:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!