Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
"folyamatosan születnek akarva-akaratlanul újabb kutyák, akiktől majd szépen megszabadul a tulajdonos, ha nem tart rájuk igényt, és erről nem lesz statisztika, mivel titokban fog történni"
Ez most is megtörténik, nap mint nap. Halljuk, te személy szerint mit tettél ennek elkerüléséért?
És arra nagyon kíváncsi vagyok, h akkor te hogy csinálnád? Mondj egy jobb ötletet, és ha tényleg jobb, esküszöm lobbizni fogok érte, még megíratom neked egy állatvédelmi joggal foglalkozó ügyvéddel a beadványt.
Mégis magadra vetted, tehát úgy érzed rád is vonatkozik.
Tessék, egy két, számomra már mocskolódónak számító sor:
"Értelem és szeretet - ez a kettő, ami rohamosan fogy ki az emberből, dehát biztos ennek így kell lennie valamiért."
Ez a mondat kinek szólt? 73%-os, pont mint a te %-od. Talán te is írtad. Aki nem veled egy véleményen van, az már ezek szerint értelmi fogyatékos...
Kb a válaszok 80 %-a a te válaszaidból állnak, itt lobbizol a chip ellen. Mit érsz el vele? Semmit!!!! Be kell adatni és kész. Nem tudom mit vergődtök itt. Tudod mit? Ne adasd be, spórolj 3-4 ezret, aztán adja isten, hogy ne büntessenek meg..Komolyan igazad van, tényleg fogy ki az értelem belőletek...
Little Red:
"Halljuk, te személy szerint mit tettél ennek elkerüléséért? "
Ideiglenesen és örökbe fogadtam be kutyákat. (Régebben volt.) Ezenkívül, ha úgy látom, hogy felelőtlen gazdával állok szemben, akkor nem rátámadok, hanem megpróbálom szeretettel, megértéssel rávezetni, hogy hogyan kellene jobban csinálnia, mert ha fölényes és lekezelő vagyok, esetleg agresszív (vagy fogalmazzunk finomabban úgy, hogy kissé vehemens), akkor azzal az ellenkezőjét váltom ki annak, amit akartam, még inkább ellenállásba taszítom, védekező pozícióba kényszeríteném vele a gazdát, ami ugye nem cél. Egyelőre ennyit tettem.
"Mondj egy jobb ötletet, és ha tényleg jobb, esküszöm lobbizni fogok érte, még megíratom neked egy állatvédelmi joggal foglalkozó ügyvéddel a beadványt."
Ha rákeresel az állatok -> kutyák kategóriában a chip szóra, kiad egy csomó olyan topicot is, amikben ezt tárgyaltuk ki, voltak ötletek, de 100-on felüli hsz számmal, amiket most nem írnék le újból. De ott van minden, csak azt sem akarták sokan elfogadni, mert személyes ügyet csináltak belőle, hogy kinek legyen igaza. Tudom, hosszúak azok a topicok, de érdemes elolvasni.
"Mégis magadra vetted, tehát úgy érzed rád is vonatkozik. "
Tudod, ha valaki azt mondja, hogy a barnahajúak tolvajok, azt magamra fogom venni, de nem azért, mert tolvaj vagyok, hanem mert barna a hajam, tehát aki mondta, engem is rágalmazott a kijelentésével.
Valaki meg tudja fogalmazni röviden, hogy mi a CÉLJA ennek a vitának?
Ilyesmire gondolok:
- egymás meggyőzése (nem fog menni),
- dühünk kiírása magunkból (ez rendben van),
- a törvény megváltoztatásának elérése (nem ez a megfelelő fórum rá de amúgy ez se fog menni)
- stb...
Szóval?
"De csak igazam volt, te mocskolódtál."
Az, hogy az emberekből hiányzik a szeretet és értelem, az nem mocskolódás, hanem sajnos ezt látom, de ezzel NEM AZT MONDOM, HOGY EREDENDŐEN NINCS MEG BENNÜK! Ez fontos! Szerintem mindenkiben megvan alapból, csak valamiért el van nyomva. Te viszont ezt vetted magadra. Most akkor mondjam én is, hogy nem véletlenül?? Hagyjuk már egymás bántását. Én részemről megígérem, nem fogok az értelmi képességekre több megjegyzést tenni, megtartom magamnak az ilyen irányú véleményemet, ami persze attól még megmarad, de legalább nem viszi el a vitát más irányba.
"Valaki meg tudja fogalmazni röviden, hogy mi a CÉLJA ennek a vitának?"
Véleménycsere, mint az összes topicnak itt a fórumon. (Kivéve, ahol tanácsot kérnek.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!