Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
"És amíg nem volt kötelező, miért nem hőzöngött ellene senki, és most, hogy kötelező lett, miért ez a nagy felháborodás?"
Mert addig nem volt kötelező.
Egyébként alapjában véve szerintem is jó dolog a chip, akár a kutya megtalálása, akár kutyatámadás esetén az azonosítás véget... De! Ez így nonszensz, hogy 4 hónap felett az összes kutyában lennie kell januártól... Az öreg kutyákra nem kellett volna bevezetni. Kellett volna egy "kifutási idő" rájuk, mondjuk úgy, hogy a 2003.január 1 előtt született kutyákra ne legyen kötelező...
De nyilván így sokkal több pénzt tud beszedni az állam, nyilván mellőzték az értelemet a törvényhozásnál. Kell valamiből finanszírozni a politikusok és haverjaik palotaépítési projektjeit...
"Valaki meg tudja fogalmazni röviden, hogy mi a CÉLJA ennek a vitának?"
Részemről egy kérdést tettem fel, abban minden benne van, nem vitatémának szántam.
Ez 2 éve így van, h a kölykök chipelve adhatóak. 2 év alatt a kutyatartók elenyésző százaléka chipeltette a kölyköket. Ha nem megy szép szóval (akkor még megvolt a lehetőségük, h nekiálljanak normálisan, és akkor az idős kutyások mentesülnek), akkor majd megy így.
Én nem engedném h csak 3500 legyen, mindenki fizesse a régi árat. Aki önként lemond a kutyáról, attól átvenni, és összeállítani egy adatbázist róluk. Az adott személy ÉLETE VÉGÉIG eltiltásban részesülne az állattartástól. Ha mégis tart egy állatot a tiltás ellenére, nyakába sóznék legalább 2 millió forintos bírságot. Utópisztikus vágyaim vannak....
Sziasztok! Mi már azóta bele tetettük a chipet a kutyánkba (amúgy is fiatal még), úgyhogy személyes érdekeltségem nincs ebben a chip témában, ettől függetlenül továbbra is jobb ötletnek tartom, hogy x éves kor alatt tegyék csak a kutyákba.
Little Red, ha jársz még erre, és olvasod a topicot, akkor megírod erről a véleményed? Évekkel ezelőtt a tenyésztők nem tartották be a szabályt a kölyökkutyáknál, ezt értem, de ebből nem az következik, hogy akkor mindenkire vonatkozzon a szabály, hanem az, hogy őket kell ellenőrizni.
"Az adott személy ÉLETE VÉGÉIG eltiltásban részesülne az állattartástól. Ha mégis tart egy állatot a tiltás ellenére, nyakába sóznék legalább 2 millió forintos bírságot."
Erről továbbra is az a véleményem, hogy ha az ember egy nemes cél érdekében akar küzdeni, akkor nem a rossz ellen, hanem a jó mellett kell küzdeni, mert a bosszúvágy kiélése meg a vérgőzös gyűlölködés nem vezet jóra hosszútávon (se). Teréz anya mondta: "Soha nem vettem részt háború ellenes tüntetésen, ha lesz majd béke-tüntetés, hívjál meg."
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!