Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
A cosmodisk anyámnak is jót tett....Erről ennyit.
Nekem meg azt nem veszi be a gyomrom, h nem lőhetem fejbe azt, aki nem szimpi. Akkor most gyűjtsek hasonló gondolkodású embereket és kezdjek el lövöldözni, mondván, majd úgyis megváltoztatják a törvényt?
"majd fizeti akkor a büntit a chip helyett :D"
És te ennek örülsz? A te szemszögedből nézve inkább elszomorítónak kellene lennie, ha a kutya nem kap chipet. Most a bosszúállásról szól ez vagy a kutyákról? Csak a vigyorgó szmájlid miatt kérdeztem.
"valódi érték létrehozása nélkül"
Szerintem ez egy nagyon komoly érték, hogy beazonosíthatók lesznek a kutyák! Szóval csak nézőpont kérdése. Olyan törvényket nem lehet hozni, ami mindenkinek tetszik. Sőt, mostanában jellemzően olyanokat hoznak, ami a legtöbb államplgárnak nem tetszik. Talán az új állatvédelmi törvény az egyetlen, amivel személy szerint egyetértek. Ennek örülök. Ráadásul a társadalom nagy része is örül neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!