Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?
Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.
Lehetne valami értelmesebb szabály.
Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...
Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...
A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...
Nem is értem az egészet.
Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?
Nem az állítorvos kötelessége betartatni az előírást. Neki annyi volt kiadva, h ha kérik, chip kell a kutyába. Mostantól lesz az kiadva, h KÖTELEZŐ néznie a chipet.
És de, az következik belőle. Mert itt semmit nem tartanak be az emebrek addig, míg nem járnak érte bírságok.
Ilyen szabály már volt, (most is van még), ezért nem kell beadványt írni.
Szóval még egyéb?
Nem, a "mindenkinek jobb lenne" (de csak szerinted) érv nem igazán meggyőző. Se nekem, se a T. Ház számára.
Akkor mindenki írhatna olyan beadványokat h mától legyen ingyen minden, mert az jobb lenne...
A szabály az lenne, hogy CSAK x év alatt kellene.
És részletesen ecseteltem oldalakon keresztül, hogy miért lenne jobb mindenkinek (nem nekem!), mégegyszer nem fogom leírni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!