Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » Komolyan chipeltetni kell...

Komolyan chipeltetni kell minden kutyát Magyarországon? Ha igen, akkor miért nem tájékoztat erről az önkormányzat?

Figyelt kérdés

Nagyon nem akarok most erre többezer forintot kiadni. Bár szerintem is hasznos dolog lenne, szerintem ilyen módon, hogy januártól chip nélkül bünti, ez azért durva.

Lehetne valami értelmesebb szabály.

Kapásból legalább az idős, 10 év feletti kutyáknál nem kellene kötelezővé tenni...

Időpontot illetően pedig igazán lehetne haladék a következő kutyaoltás idejéig...

A chip árán kívül még egy valag pénz kihívni az állatorvost, vagy megfizetni valakit, hogy vigyen el engem és a kutyámat autóval a 15 km-re lévő városba állatorvoshoz...

Nem is értem az egészet.

Mi van, ha megvárom a tavaszt, és eboltáskor kérek chipet az idős kutyámnak? Akkor még büntetést is kell majd fizetni? És az vajon mennyire rúg majd?

2012. nov. 29. 21:08
 131/163 anonim ***** válasza:
42%

Nem az állítorvos kötelessége betartatni az előírást. Neki annyi volt kiadva, h ha kérik, chip kell a kutyába. Mostantól lesz az kiadva, h KÖTELEZŐ néznie a chipet.

És de, az következik belőle. Mert itt semmit nem tartanak be az emebrek addig, míg nem járnak érte bírságok.

2012. dec. 10. 11:24
 132/163 anonim ***** válasza:
100%
Ezt értem, de eddig is kiadhatták volna, hogy x kor alatt kötelező beadni a chipet. És bírság járt volna érte, x kor alatt. Ehelyett x kor felett is kell. Nem ez következik logikailag, hanem az, hogy akik nem tartották be a szabályt, azokat ellenőrizni kell, vagyis kellett volna.
2012. dec. 10. 11:30
 133/163 anonim ***** válasza:
100%
Elnézést, ha kevertem a szavakat (kötelező/ellenőrzés/bírságolás), és ezért rosszul írtam valamit, csak annyi lett volna a lényege, hogy maradt volna a törvény a régiben, csak éppen az érintetteket ellenőrizték és bírságolták volna.
2012. dec. 10. 12:01
 134/163 anonim ***** válasza:
28%
Ha azt mondjuk, hogy "igen, jó lett volna, ha eddig is birságoltak volna" akkor megnyugszol? :) Mi értelme van oldalakon át és napokon keresztül azon rágódni, hogy "mi lett volna ha..."? Nem az történt, és ezen már változtatni nem tudunk. Ami meg most történik, azon szintén nem lehet változtatni.
2012. dec. 10. 13:13
 135/163 anonim ***** válasza:
100%
Nem az a lényeg, hogy én megnyugodjak, hanem az, hogy a lehető legjobb megoldás szülessen! Little Red pedig azt írta, hogy tud intézkedni az ügyben, tud írni egy beadványt! De van egy olyan érzésem, hogy ez nem fog megtörténni soha, bárki, bármit írhat itt. Egyszerűen nem értem, hogy miért ekkora az ellenállás az ellen, amit írok, és hogy hol a hiba benne.
2012. dec. 10. 17:53
 136/163 anonim ***** válasza:
28%
Azt mondtam h ha mondasz olyan érvet, amivel meggyőzöl, illetve mondasz egy jobb ötletet, már készítem is a beadványt. Eddig semmi érdemleges érv nem "hangzott el".
2012. dec. 10. 19:08
 137/163 anonim ***** válasza:
28%
Hol a hiba? Ott, hogy már van egy jogszabály. Elfogadták, így lesz. Ennyi. Amit te szeretnél az a te magán véleményed. Elfogadjuk, tiszteletben tartjuk. Mi is szeretnénk sokmindent de sajna "odafönt a T. Házban" mást szeretnének. Ez van.
2012. dec. 11. 00:14
 138/163 anonim ***** válasza:
100%
Little Red: mást sem írtam, csak érveket, ill. azok részletezését, kifejtését, indoklását, magyarázatát. A lényege az egésznek az lett volna, hogy a fokozatos átállásal (x kor alatti chipeltetés) a kutyák is és az emberek is sokkal jobban járnának, és hogy ezt be lehet tartatni azzal, ha az állatorvos kötelezve van arra, hogy csak chipelt kutyát olthat be x éve alatt, ill. ha nincs chip a kutyában x év alatt, akkor azt jelentenie kell (ill. beletenni). Az egy elenyésző érv, hogy mindenkinek jobb lenne? (Egyesegyedül kivéve azokat, akik zsebébe a bírságok vándorolnak, mert kevesebb lesz a bevételük.)
2012. dec. 11. 09:39
 139/163 anonim ***** válasza:
28%

Ilyen szabály már volt, (most is van még), ezért nem kell beadványt írni.

Szóval még egyéb?

Nem, a "mindenkinek jobb lenne" (de csak szerinted) érv nem igazán meggyőző. Se nekem, se a T. Ház számára.

Akkor mindenki írhatna olyan beadványokat h mától legyen ingyen minden, mert az jobb lenne...

2012. dec. 11. 10:17
 140/163 anonim ***** válasza:
70%

A szabály az lenne, hogy CSAK x év alatt kellene.

És részletesen ecseteltem oldalakon keresztül, hogy miért lenne jobb mindenkinek (nem nekem!), mégegyszer nem fogom leírni.

2012. dec. 11. 10:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!