SEGÍTSETEK! Hogy nyugtassam meg?
Van egy husky-m és most tüzel..elvettem tőle a panda maciját (ami hasonlít rá) mert azt hitte gyerekének..azzal ment mindenhova és nyüszít,most hogy elvettem tőle még jobban nyüszít,de én már mindennel próbálkoztam..ha fésülgetem elmegy,ha becsukom a kennelbe még jobban ordít mert kiskorába nem szoktattuk hozzá,ha kiviszem a kertbe pórázon akkor elkezd futni és elránt,de ha elengedném akkor a csirke ólnál basztatná azt a szegény 2 csirkét :D
most a kapunál nyüszít,vonyít(sír)a ház előtt elsétáló emberek meg néznek hogy ezzel meg mivan?! hogy nyugtassam meg? NEM SZERETNÉNK KISKUTYÁKAT! :)
Aki a házát akarja őriztetni vegyen riasztót vagy strázsáljon felőle ő :D
Annyira átjön még így gépen is hogy milyen primitív emberek próbálják védeni a kis igazukat .:")
Egy nemzet nagyságát az mutatja meg hogyan bánnak állataikkal.
Szégyen hogy itthon még mindig ilyen szörnyű a kutyás helyzet.
Menj és olvass ahelyett hogy itt véded a kis elméleted.
Nah itt aztán jó nagy vita lett.
Nyugi emberek... Senki se lát bele a másik helyzetébe, nem kell szétszedni egymást.
Én is elég rossz körülmények között élek, mármint úgy értve, hogy faluban, a kutyák 80 százaléka, ha nem több láncon van, rengeteg a kóbor kutya, akik nem épp mindig kezes bárányok, meg kis termetűek és sajnos elég soka rossz kerités, vagy nyitva van a kapu és tökre letojják, hogy kijön e kutyájuk vagy sem, mert az úgyis, csak házőrzésre van.
Persze ehhez hozzáteszem, hogy én viszem mindennap a kutyáimat sétálni, egyszerre két huskyt, igaz az egyik még kölyök.:) És én is az mellett vagyok, hogy jó dolog a séta, a gazdának is,a kutyának is. Mindig nagyon boldogok mikor meghallják, hogy veszem elő a pórázt, azt az örömet nehéz felülmúlni. Velem alszanak a szobába, most is itt fekszenek velem. Nem hinném, hogy belelehetne kötni abba ahogyan tartom őket.
De.. a kérdező most 13 éves, egy gyerek. A kutya már 3 éves, amikor hozzájuk került még csak 10 éves volt a kérdező. Nem őt kéne szidni meg felelősségre fogni, hanem max. a szülőket. Hozzám 17 évesen került az első kutyám, szóval egy kis korkülönbség van és ez sokat is számit. Majdnem kaptam már 10 évesen is egy malamutot,de SZERENCSÉRE akkor nem sikerült, aminek mostanra nagyon örülök, mert úgysem tudtam volna vele bánni 10 éves fejjel és az én szüleim sem vitték volna el sétálni. Aztán ha nincsen szocializálva ti is tudjátok mennyi probléma lehet vele és ez szintén nem egy 13 éves gyereknek való. És itt konkrétan gondolok a másik válaszolóra is, aki irta, hogy hozzá is 10 évesen került. Ő azt mondta, hogy boldog volt úgy a kutyája, hát csak ő látta nem? Azt nem mondta, hogy most mikor már idősebb nem vinné el sétálni. Biztosan elvinné. Igaz?
Szóval itt csak a szülőket lehet felelősségre vonni, és ne egy gyereket bántsatok. Ha sok a kóbor kutya szerintetek nem félhet? kiküldenétek egy 13 éves gyereket kutyával kóborok közé? Egy oylan kutyával aki nincsen szocializálva? Igen kéne a kutyának a nevelés, meg sokkal jobb lenne ha eltudná vinni sétálni rendszeresen és talán tényleg jó lenne hozzá egy szakember, de ha ő nem tud hivni? Nem ő dönt még ezekről, hanem a SZÜLŐK...
Szóval kedves kérdező tényleg jó lenne, ha eltudnátok vinni sétálni, vagy ha tudnátok egy szakembert kérni, vagy valakit aki ért a fajtához és a kutyákhoz, hogy segitsen javitani a helyzeten. Ha ezt nem tudjátok megvalósitani, vagy a szüleid nem engedik, akkor sem jó bezárni, avval csak rontassz a helyzeten, főleg igy, hogy mondtad, hogy nincs is hozzá szoktatva. Az óllal próbáljatok valamit csinálni.
Sajnálom a helyzetet, mert ez igy a kutyának is nagyon rossz, főleg most, hogy tüzel, meg gondolom neked is kellemetlen a helyzet és nem tudsz vele mit kezdeni.
A többiek meg tényleg kicsit higgadjanak le és inkább próbáljatok segiteni, ne csak okoskodni meg szidni, hiszen csak egy gyerekről van szó és nem azért irta ki a kérdést, hogy osztást kapjon, hanem valami tanácsot. Ebből is látszik, hogy ő legalább próbálna javitani a helyzeten.
és elég szomorú,hogy ma ez az ÁLTALÁNOS mentalitás állattartás tekintetében. Ott a kert,rohangásszon a szánhúzó,futásra és felfedezésre termedt ,intelligens,önálló ,társasági fajta . De olyan cuki,mindnekinek az kell ,olcsón és legyen kék a szeme.
vagy tökmindegy milyen,de kell egy kutya,lehetőleg fizetni ne kelljen érte,eléljen moslékon ,és lehetőleg foglalkozni is minél kevesebbet kelljen vele, persze ettől függetlenül ne basztassa a többi állatot,ne rongáljon unalmában,és még a házat is úgy őrizze mint egy rendőrkutya .
Jó lenne már,ha az emberek felfognák hogy egy kutya nem játék,és nem kertitörpe,hanem egy társas,érző lény és neki is vannak igényei a gazdája felé,nem csak fordítva működik. Persze az,hogy nem döglik meg a kertben egyedül 0 foglalkozással máris azt jelenti ,hűdecsodajól érzi magát,meg nem akar sétálni,hogyne a farkas leszármazottja nem akar barangolni,új szagok és ingerek sem kellenek neki. Más túlélni,meg más boldogan leélni egy életet.
Be kéne vágni mindenkit aki így gondolkodik,egy kert méretű kennelbe 15 évre,majd utána elmondhatjátok miylen hűdejól éreztétek magatokat.
ma 16:43-as vagyok.
Nem értem mi rosszat irtam a válaszomban. Le is irtam, hogy nálam, hogyan van tartva a kutya.
Azt is, hogy fontos a séta, meg, hogy kennelbe semmiképp ne rakják, hanem az ólat kéne megcsinálni.
Ha nem nekem irtad az utolsó két választ, akkor vedd úgy, hogy meg sem szólaltam.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!