Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » SEGÍTSETEK! Hogy nyugtassam meg?

SEGÍTSETEK! Hogy nyugtassam meg?

Figyelt kérdés

Van egy husky-m és most tüzel..elvettem tőle a panda maciját (ami hasonlít rá) mert azt hitte gyerekének..azzal ment mindenhova és nyüszít,most hogy elvettem tőle még jobban nyüszít,de én már mindennel próbálkoztam..ha fésülgetem elmegy,ha becsukom a kennelbe még jobban ordít mert kiskorába nem szoktattuk hozzá,ha kiviszem a kertbe pórázon akkor elkezd futni és elránt,de ha elengedném akkor a csirke ólnál basztatná azt a szegény 2 csirkét :D

most a kapunál nyüszít,vonyít(sír)a ház előtt elsétáló emberek meg néznek hogy ezzel meg mivan?! hogy nyugtassam meg? NEM SZERETNÉNK KISKUTYÁKAT! :)

2012. aug. 8. 08:38
1 2 3 4 5 6 7
 11/67 A kérdező kommentje:

mit nem értessz azon hogy NEM AKAR KIMENNI?-.-:O

ha nem akar akkor nem erőltetjük...nem kényszerítjük semmire.(:

2012. aug. 8. 09:28
 12/67 anonim ***** válasza:
80%

Ha valamit az ember elhatároz, olyan nincs, hogy a kutya nem akarja, jutalomfalattal, labdával, bármivel, amivel motiválható el lehet és el KELL érni, amit az ember szeretne. Persze az más kérdés, ha ez így kényelmesebb is, hogy a kutya nem akar sétálni menni, akkor nem megyünk..

Mennyi idős a kutya?

2012. aug. 8. 09:28
 13/67 A kérdező kommentje:
3 éves :)
2012. aug. 8. 09:29
 14/67 anonim ***** válasza:
90%

Oh, remek.

Egyébként a sétára szüksége van, nem fogja magát lemozgatni a kertben, emellett az ingerek is kellenek.

A kutyám a legelső eső alkalmával nem volt hajlandó kimenni, szerinted hagytam? Nem. Szép is lett volna, ha esőben nem lett volna hajlandó sétálni. És nem erőszakkal vittem ki, hanem jutalomfalattal.

2012. aug. 8. 09:33
 15/67 anonim ***** válasza:
87%
Esetleg már kölyökkorában is mozgatni kellett volna, már akkor vinni kellett volna szerencsétlent sétálni! Persze, hogy így fél és retteg a külvilágtól, ami csak még borzasztóbbá, súlyosabbá teszi a helyzetet. Gratulálok, hogy sikerült tönkre tennetek ezt a szegény párát! Ilyennek minek kutya! Csak elhanyagoljátok. Ennek a fajtánál kegyetlenség, hogy csak a négy fal közé van bezárva. Ez hasonló, mint ha az életed során soha nem engedtek volna ki a szobádból, nem érintkezhettél volna másokkal, nem ismerhetted volna meg a világot, nem mozoghattál volna. Csak a kutya esetében ez sokkal súlyosabb, lévén, őt arra tenyésztették, hogy egész nap mozogjon és dolgozzon. Undorító, hogy ilyen felelőtlen és ostoba emberek tarthatnak kutyákat.
2012. aug. 8. 09:34
 16/67 anonim ***** válasza:
91%

Az lehet, hogy elültettétek benne, hogy az utca rossz, meg fél az idegen helyektől, mert a kerten kívül semmit nem ismer, de ettől még szüksége van a sétára. Ha egyszer megértetitek vele, hogy az jó dolog, imádni fogja. Nem ő tehet róla, hogy ingerszegény környezetben nőtt fel.

A kóbor kutyák pedig nem gyilkológépek, sőt; én kifejezetten örülök nekik, ők legalább kint vannak az utcán, van kivel játszania a kutyámnak.

Egyébként miért vettetek olyan kutyát, amivel nem bírtok el? Keressetek fel szakembert, aki segít megtanítani nektek, hogyan tudtok boldog és kiegyensúlyozott kutyát faragni belőle. Ugyanabba a kertbe bezárva lenni egy életen át nem buli. Próbáld ki, hogy meddig bírod bezárva a nappaliban.

És igen, ivartalaníttassátok, ne stresszeljétek még a tüzeléssel is szegényt, főleg ha ilyen rosszul viseli. Ráadásul álvemhes is, és az erre hajlamos kutyáknál sokkal magasabb bizonyos betegségek kockázata, amikbe aztán akár bele is halhat.

2012. aug. 8. 09:34
 17/67 anonim ***** válasza:
85%
És ne pontozzál le mindenkit azért, mert Neked nem tetszenek a válaszok.
2012. aug. 8. 09:38
 18/67 anonim ***** válasza:
90%

Jézusom :O Szerencsétlen kutya. Megvettétek mert szép mi? Az hogy milyen igényei vannak ennek a fajtának(meg úgy minden kutyának) az nem érdekes.

Lehet az a kutya egy német dog is ha tanítva van simán elsétáltatnád. Az meg nem kifogás hogy sok a kóbor kutya.

Az olvasottak alapján nagyon ajánlanék egy kutyasulit de minimum olvass könyveket a kutyatartásról mert nem állapot hogy egy HUSKY-t nem sétáltattok. Ne csodálkozz ha bekattan.

2012. aug. 8. 09:50
 19/67 A kérdező kommentje:
ne engem szidjatok ezekkel a hozzászólásokkal..ami utcánkba senki se sétáltatja a kutyáját...szóval nem egyedül én vagyok aki nem sétáltat..Nem sétáltatnak ebbe az utcába akitát,pulikat,német juhászokat,rotit,keverékeket..hónapokkal ezelőtt tesóm barátnője elhozta ő is a lány huskyját és az én kutyámat apa fogta és az én kutyám majdnem megtámadta a másikat,pedig régen az én kutyám rengetek kutyával játszott (német juhász,westie,pincsi..)
2012. aug. 8. 10:45
 20/67 anonim ***** válasza:
85%

Persze, ezért kéne rendszeresen kutyák közé vinni, arról nem beszélve, ha a kutya szemében a vezető szerepet ti töltenétek be, akkor tök mindegy kit vittetek volna oda, a kutya elfogadná, ez mutatja azt is egyébként, hogy a kutya nem hajlandó kimenni a kerítésen kívül. Ő a falkavezér, ő hozza a döntéseket. Ha nem így lenne, a kutya bízna bennetek és nem stresszelne, nem érezné azt, hogy neki kell eldöntenie ki mehet be és ki nem.

Attól, hogy más nem sétáltatja a kutyát, nem jelenti azt, hogy senkinek sem kell.

Ha a szomszéd rottis, nj-s, pulis írta volna ki ugyanezt, ugyanezek a válaszaim lettek volna nekik is.

2012. aug. 8. 11:24
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!