Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » A leszorításos módszer mennyir...

A leszorításos módszer mennyire válik be kutyáknál? Cesar Millan féle, hatalomátvétel, agresszív kutyáknál.

Figyelt kérdés

2012. márc. 7. 21:22
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/75 anonim ***** válasza:
100%
:) Legtöbbünknek épp elég a saját kutyánkat nevelni! Amúgy leginkább magunkat kell figyelni, mert a kutya minket tükröz vissza. Tehát nem elég csak a kutyára koncentrálni a nevelés közben!
2012. márc. 8. 09:22
 22/75 anonim ***** válasza:
3%

Se ki sem ért a kutyaeveléshez, az az anyakutya dolga.

A gazda dolga, hogy olyan parancsokat osztogasson, amit a kutya elfogad. Ha nem íy történik, a parancs a rossz. Mondotta valami hasonlót a király ama bizonyos kishercegneek.

2012. márc. 8. 09:32
 23/75 anonim ***** válasza:
57%

Nálam bevált. Igaz, én nem sajnálok egy-egy flekket sem a kutyától, nem porcelán az. Tudom, most jól lepontoztok és jönnek a "jaj, de buta, megveri a kutyát" szövegek mindenki fejében :)

Én dícsérem a jó viselkdést, de a kifejezetten rosszat büntetem. Az nem baj, ha valami nem sikerül, előfordul, de ha direkt nem csinálja, vagy dikret rosszul viselkedik, vagy olyat csinál, amiről tudja h kifejezetten tiltom, akkor simán elkapom a nyakát és megrángatom.

2012. márc. 8. 09:40
 24/75 anonim ***** válasza:
78%

Cesar módszerei nem rosszak, sőt, én sok mindent alkalmazok, nagy sikerrel. Ideiglenes befogadó vagyok, és sok kutyus megfordult már nálam. Általában 7-8 fős a falkám. És itt jön az, hogy szakember segítsége nélkül ne! Egy kis nevelési gondnál nyugodtan lehet próbálkozni, de egy támadó agresszív domináns kutyánál kell egy szakember, aki kiértékeli, és megmutatja, hogy merre vegyék az irányt, mivel lehet próbálkozni. Nem minden kutya egyforma, épp ezért a sokat alkalmazott módszerei neki sem mindig jönnek be. Egy átlag gazdi ha otthon csinálja az első sikertelen akció után meghátrál, csalódott lesz, így a kutyája még jobban fölé kerekedik, és fordítva sül el a nagy Cesar módszer. Aztán persze lehet szidni.

A leszorítás nagyon jól működhet egy amúgy is követő típusú kutyánál, vagy egy kölyöknél. De egy domináns kutyát leszorítani nagy merészség. Van egy ideiglenes csivi keverékem. Gondolná az ember, megfogom és földhöz vágom. Igen ám, de mire elkaptam a grabancát, többször kőkeményen belemart a kezembe. Az összes cipőm tele van lyukakkal, mert átharapta őket. Nála is segít a leszorítás, de felelőtlenség és veszélyes alkalmazni. Valaki itt írta, hogy a leszorított kutyák reszketnek. Ez így va, de ez nem a félelmi reakció, és nem is a leszorítás miatt van. Ennél az említett kiskutyusnál napi szinten tapasztalom. Az ételnél a legbrutálisabb. Fogom a kezemben a kaját, és ő ilyenkor morogni, és harapni szokott. De látja, tudja, hogy én vagyok a főnök. Nem tudja most mit kellene tennie, és elkezd reszketni, pedig hozzá sem nyúlok. Reszketés után jön az ásítozás, a megnyugvás jele, akkor tudom, hogy kész vagyunk, és odaadatom neki a kaját. Nem muszáj leszorítani őket, határozott fellépéssel, ugyan az végbe megy bennük, és kb. ugyanannyi időbe is kerül a teljes megnyugvás.

2012. márc. 8. 09:51
 25/75 compactegon ***** válasza:
nekem nem vált be, pedig a sok okostojás ezt javasolta. csak olaj volt a tűzre (amstaff szukáról beszélünk). rá kell jönni, miért csinálja (dominancia, bizonytalanság, vay agresszió), és utána ezek alapján hozzáállni. Szízörnek igaza van abban, hogy próbáld a kutyáddal hátulról megközelíteni a másikat, így nem veszi annyira fenyegetőnek, illetve meg tudja szagolni. nekem még az jött be, hogy a "rám figyelsz!" parancsra mindig kap egy kis darab kaját, így akár a világ összes kutyája elmehet mellettünk, a hasáért mindent megtesz :). ki kellett tapasztalni, nem mindegyik kutya azonos vérmérsékletű.
2012. márc. 8. 11:47
 26/75 Szilvi & Argos ***** válasza:
36%

Cesar sikere a promócióban és a mosolyában rejlik :)

De az tény, hogy amit csinál, az működik. A sok hablatyból az a lényeg, hogy a kutya akkor lesz nyugodt, kiegyensúlyozott, ha tudja helyét a falkában, családban, ha a gazdi határozottan és következetesen bánik vele. Ha ideges, félénk és bizonytalan a gazda, akkor a kutya is az lesz, és így nem lehet haladni egyről a kettőre.

Ha itthonról idegesen lépek ki a kutyával, akkor Argos is összehúzza magát, egy egyszerű fekszik parancsot nem csinál meg...mivel érzi rajtam a feszültséget és leblokkol.

Tehát az nagyon is igaz, hogy nyugodt-magabiztos hozzáállás kell a kutyákkal való hatékony foglalkozáshoz.

A leszorítás tekintély nélkül nem működik! Amikor először raktam hanyatt a földre a kutyát, akkor ott kellett tartani fizikailag is, de a többi esetben már úgy maradt az oldalán fekve addig, amíg nem engedélyeztem a felkelést.

De az valóban hülye és túl merész ember, aki egy saját, de akár idegen agresszív, dühöngő kutyát akar leszorítani, lenyomkodni...Ezt inkább ne, ha az illetőnek még szüksége van a végtagjaira

2012. márc. 8. 12:16
 27/75 Szilvi & Argos ***** válasza:
36%
Cesar módszerében az nem tetszik nekem sem, hogy rengeteg helyen, ahol nyugodt-megadó állapotról dumál, a kutya konkrétan be van rezelve, moccanni sem mer...és amikor félelmében harcol, küzd szerencsétlen állat, akkor is pórázzal fojtogatja, rugdossa, és amikor csórikám beletőrödve lefekszik, akkor lám megadta magát...ja, vagy csak belefáradt a küzdelembe
2012. márc. 8. 12:17
 28/75 anonim ***** válasza:
0%
Mé kellett a 22-est lenyomni?
2012. márc. 8. 14:49
 29/75 anonim ***** válasza:
31%

http://www.youtube.com/watch?v=CZsaEF30rdI

Íme egy videó. Bevallom, azért pont ezt választottam a számtalan borzalmas bemutatója közül, mert már a fajtát nem tudták leírni. (Kis segítség, Svájci Juhász, nem fehér nj.)

4:35-től látható a csodálatoska munkája. Kíváncsi vagyok, ti, CM rajongók mit láttok ekkor. Az tény, hogy egy hihetetlenül félős és stresszes kutyáról van szó. Azért hadd legyen egy tippem, ti azt látjátok, hogy a kicsi mexikói lassan, mondjuk nyugodtan közeledik a kutya felé, mire az leül és hagyja, hogy rárakja a pórázt és elvezesse. Közben alatta kellemes, csilingelő zene szól, ami megnyugtatja kicsiny lelketeket és elhiteti veletek, hogy minden szép és jó.

Én azonban azt látom, hogy ő tudtán kívül tolja a kutyát elég keményen. Végig agresszív jeleket küld felé, szemből megy, a testfelületét mutatja, lassan, fenyegetően közelíti meg azt a szerencsétlen kutyát, felveszi a szemetest, még fenyegetőbb lesz. És ehhez jön az állandó szemkontaktus, szemmel verés. A kutyán látszik, tökéletesen érti, a mexikói komolyan fenyegeti őt. A benne lévő stresszet ezerszeresen felerősíti még az a tény és kapitális hiba a kutya hentes részéről, hogy sarokba szorította az ebet és utána még rá is mozdult, mikor a nyakába akasztotta azt a pórázt. Csak egy kis segítség, sarokba szorítani tilos kutyát, főképp félős, rettegős ebet. Hatalmas lelki trauma ez neki, hisz csapdába került. Csoda, hogy nem támadott ki.

Minden kicsit is hozzáértő számára tökéletesen látszik, ahogy szerencsétlen kutya egyre megy össze, egyre inkább pánikba esik és hihetetlenül retteg. Már meg se mer mozdulni. Hogy mennyire káros volt számára ez az incidens azon is látható, mikor a hentes kihúzza őt a sarokból. A kutya egész teste feszültségről, idegességről és hatalmas rettegésről árulkodik. Ez a tökéletes út egy pánikoló, félelmi agressziós kutya létrehozásához.

A gyomrom fordult fel a videó alatt, különösen, mivel nekem is Svájci Juhászaim vannak, tudom milyen érzékeny ez a fajta, mennyire kritikus nekik egy ekkora trauma. Pedig az enyéim még csak nem is ideggyengék, mint a videóban szereplő szerencsétlen állat. Évekig tartó terápiával sem merném biztosra mondani, hogy ez a kutya még valaha is egészséges, fesztelen és nyugodt lehet. Borzalmas, hogy a csodálatos hentes még csak nem is tudja, mit követett el, de valószínűleg nem is érdekli.

Persze, azok akik istenként tekintenek erre a kis mexikói gyerekre, ezek után is imádni fogják, tudom. De ha nekik megfelel ez a "módszer", használják, csak remélem, nem nekem kell majd a kutyájukon segíteni, miután ők kidobták, mert már nem tudták kezelni a problémákat náluk.

2012. márc. 8. 17:16
 30/75 anonim ***** válasza:
60%

nem használ leszorítást, a dominancia pedig nem igazából hatalomátvétel...szóval miről megy itt a vita?

agresszív kutyához meg szakértőt kell hívni és nem tv-show alapján kisérletezgetni, mert az veszélyes!

2012. márc. 8. 21:21
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!