A leszorításos módszer mennyire válik be kutyáknál? Cesar Millan féle, hatalomátvétel, agresszív kutyáknál.
Én évek óta hasonló módon nevelem a kutyáimat, mint CM, tökéletesen működik.
Nyilván aki nem tudja alkalmazni, az adagolja csak a jutalomfalatot a kutyának, vagy bármit, ami beválik neki.
Nem kell mindenkinek ugyanúgy nevelni a kutyát.
5. vagyok
no igen, egy támadó kutyával én baromira kerülnék minden fizikai kontaktot. az enyém sohasem agresszív vagy támadó irányomban, csak néha azt gondolja, h inkább én értsem meg, h ő ezt meg akarja csinálni, mint hogy ő azt, h ezt nem szabad. amikor velem szemben csahol, az sosem támadó, inkább egyfajta kommunikáció, mintha azt mondaná, hogy "de ez nekem fontos, most engedj te és hadd csináljam tovább". ilyenkor szorítom le és kivétel nélkül mindig elfogadja.
Egy mellérendelt küzdelembe visz bele, semmi dominancia értéke nincs, csupán a kutya megfélemlítésére szolgálhat, ha sikerül. De javulni semmi nem fog. Viszont olyan nagy stresszet raksz ezzel szerencsétlen állatba, amiből ha nem tudod kioldani megfelelően a bünti után, könnyen lehet egy pár hónapos kitérő terápián szegény kutyával. Nézz meg pár videót, a CM által közölt "megadó, nyugodt" pózban a kutyák többsége reszket idegességükben és rettegésükben.
Csak úgy mellékesen, akkora baromságokat csinál és mond néha CM, hogy néha nem tudom, a fejemet verjem falba vagy kiröhögjem a gazdákat, amerikaiakat és TV nézőket, hogy ennyire át lehet mosni az agyukat. Azért látszik, hogy a kutyákhoz csak annyira ért, amennyit a kutyakozmetikai munkássága alatt tanult. Nagyon keveset tud. (OFF, egy példa, egyszer csinált egy falkából kizárást, egész jól, sok hibát követett el közben, de az alap megvolt, utána azzal magyarázta, hogy mivel juhászkutyáról volt szó, ugyan azt kell vele csinálni, mint amire őt tenyésztették, vagyis terelni. Amikor ezt az okfejtést végighallgattam köpni nyelni nem tudtam döbbenetemben. Na akkor kikapcsoltam a TV-t.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!