7 hónapos kutyám vemhes lett a 7 hónapos kanomtól. Mi van ilyenkor?
Nem értek egyet veled, előttem szóló, ebben (és nagyon sok hasonló) esetben a legjobb megoldás az ivartalanítás vemhesen is.
(Nemhiába ezt teszik az állatvédők, menhelyek is)
Örülök hogy igy döntöttél, a legjobbat teszed a kutyusoddal.
Nagyon jó, hogy vannak ilyen értelmes emberek is mint Te.
de elolvassuk majd!
drukkolok a kutyusnak,hogy minden rendben legyen!!
helyesen döntöttél,sajnos a havaneseket is kidobják,mostanában az állatvédő szervezetek naponta fogdosnak össze havaneseket,nem kell még több..
aki tenyészt az törzskönyves,kiállításra hordott,a fajta standartjának 100%osan megfelelő kutyákkal teszi,több 10 éves tanulás után,öröklődéstani,szaporodásbiológiai stb. ismeretek birtokában,egy-egy párosítás nagyon átgondolva,a kutyájához legmegfelelőbbet keresve,szűrések után...
ahhhoz,hogy tenyésztő lehess sokat kell tanulnod,de aki valóban tenyészt (és nem szaporít)annak ráfizetés az egész..ezt itt tudod megnézni,ezt a honalpot tenyésztők,állatvédők készítették : www.olcsokutya.uw.hu
járj kutyakiállításokra,ismerkedj meg a fajta itthoni neves tenyésztőivel,ismerd meg a standartot,járj tenyésztői tanfolyamra és vegyél egy elismert kennelből egy szuper párosításból egy kölyköt ,azzal járj kiállításra stb...és akkor talán elkezdhetsz tenyészteni,de ehhez sokat kell tanulni!!
az ivartalanítás egyébként hasznos dolog,érdemes lenne a kan kutyát is megműteteni,mert őt is megvéded a here-és prosztataráktól és ős is tovább fog élni.
az én havanesem is ivartalanítva lett,ő sem törzskönyves,és mivel önkéntes voltam egy menhelyen ,láttam,hogy hány fajtatiszta kutyát adtak le(gyakran egész almokat!!),találtak,így fel sem merült,hogy kölykei legyenek..
jól viselte a műtétet,a 3. nap után már rohangált,házat őrzött...
gallért mindenképpen kérjetek,hogy ne piszkálja a sebét,főleg ha már gyógyulgat,akkor viszketni fog neki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!