Egy néptelen úton sétáltattam a kutyámat (1km-en belül senki), majd felbukkant egy közterületes, hogy kössem meg, különben 30 ezres bírságot kapok. Mik a jogaim ilyenkor?
én biztos megkértem volna, hogy próbáljom meg akármit is csinálni a kutya jelenlétében, akár csak megbüntetni is.
Nem járt volna jól....
Ezek szerint a kutyatartás szabályaival sem vagy tisztában...
Szó nélkül meg is bírságolhatott volna
Köszönd meg,hogy nem tette meg!:) ez a jogod közterületen...
Az én technikám: nagy kerek szemek és "tééényleg? nahát, mik vannak, pedig nézze csak milyen jól nevelt, nem is gondoltam volna, hogy nem szabad. Elnézést kérek, természetesen pórázra veszem, máskor figyelni fogok erre" Valami láványos behívás, lábhoz kerüléssel, pórázra rakás, és amint kellő távolságban vagyunk újra elengedés. Engem sem büntettek meg soha, de még a rendőrökkel autós szabálysértésnél is működik ha előkapod a megbánó nézést, és biztosítod róla, hogy többet nem fordul elő, most is csak azért esett meg, mert nem tudtad, hogy nem szabad. Aztán következőre persze ugyanúgy csinálod, de akkor már nem lesz ott.
Amúgy ha gyerek vagy, megsúgom, hogy szülőknél is működik :)
1999. évi LXIII. törvény a közterület-felügyeletről
15. § (1) A felügyelő feljelentés megtétele vagy egyéb jogszerű intézkedés céljából az érintettet személyazonosságának megállapítása érdekében igazoltathatja. A személyazonosság igazolására alkalmas minden olyan hatósági igazolvány, amely tartalmazza az érintett nevét, születési helyét és idejét, az állampolgárságát, valamint az arcfényképét és a saját kezű aláírását. A felügyelő az általa ismert vagy más jelenlévő, ismert személy közlését is elfogadhatja igazolásként.
(2) Az igazoltatás - az igazoltatás okának egyidejű közlésével - csak a személyazonosság megállapításához szükséges ideig tarthat. A személyazonosság megállapításáig az érintett feltartóztatható.
(3) Azt a személyt, aki személyazonosságát nem igazolja, annak megállapítására a legközelebbi rendőri szervhez a felügyelő előállíthatja. Ellenszegülés esetén az előállításhoz a Rendőrségről szóló törvény szerint a rendőrség segítségét kell kérni. A rendőrség megérkezéséig a felügyelő az érintett személyt feltartóztatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!