7 hónapos kutyám vemhes lett a 7 hónapos kanomtól. Mi van ilyenkor?
Mivel divatos kutya és tele van vele az ország, a törzskönyvesek is csak 20-40,000-be kerülnek.
Itt egy példa:
Istenem...
Lehet, hogy tényleg nem a pénz érdekel, hisz a kiskutyusok oltása, féregtelenítése, etetése van 15-20 ezer. De véleményem szerint aki kutyát szeretne, az nem szeretné hetente/havonta állatorvoshoz hordani. Épp ezért kéne csakis igazi tenyésztőtől venni kutyát, biztos háttérrel. Lehet, hogy a te kutyáid egészségesek. De az is elhet, hogy hamarosan elő jönnek betegségek náluk, amit örökíthetnek is. De az is lehet, hogy a kutyáid szüleinek volt valami baja, ami éppen a te kutyáidon nem jön ki, de a kiskutyákon kijöhetnek!
Aki kutyát szeretne az inkább gyűjtögessen vagy legyen olyan szerencséje mint nekem, hogy most veszek kiskutyát tenyésztőtől, de viszonylag elég olcsón, mert van egy olyan színhibája ami miatt nem lehet törzskönyvezni. De én nem akarom tenyészteni, ivartalanítani fogom.
Remélem megérted, hogy nem vagy elég tapasztalt ahoz, hogy "tenyéssz".
Ne haragudj ha megsértettelek, de ez az én véleményem!
Nem pénzéhesek, hanem megvannak a kutyáknak a szűrővizsgálatai, csak 2 évente elletnek 1 szukát, megvan a tenyésszemléjük. Nem 1 oltással, vagy oltás nélkül adják a kutyát. Számolj már utána!
(Ne értd félre, nekem nagy kutyáim vannak és nem tenyésztek, de a kutyavásárlásnál épp eleget foglalkozom tenyésztőkkel.)
Azt mondod szereted a fajtát. Akkor miért nem tartod be a tenyésztés szabályait. Az ilyen ad hoc párosítások tesznek tönkre egy fajtát. A fene tudja mi az ami a végén lesz belőle. Ezek a kutyafajták nagyon tudatos tenyésztés folyamán lettek kialakítva. Ez szakma, érteni kell hozzá.
Tudom, hogy úgyis azt csinálsz amit akarsz, de legalább legyél vele tusztában és vállald fel amit teszel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!