Kezdőoldal » Állatok » Kutyák » 7 hónapos kutyám vemhes lett...

7 hónapos kutyám vemhes lett a 7 hónapos kanomtól. Mi van ilyenkor?

Figyelt kérdés
Van egy 7 hónapos havanese szukám, és egy 7 hónapos havanese kanom. A szuka tüzelt, de a kan leszedte a tüzelőbugyit, összeragadtak. Nem akarom ivartalanítani őket, mert tenyésztésre vettem. Tk nincs mondjuk, de az nem is fontos. Ez baj ha ilyen korán lett vemhes?
2009. ápr. 8. 21:59
1 2 3 4 5
 11/43 A kérdező kommentje:
Nem a pénzt látom bennünk, csak szeretem ezt a fajtát és szeretnék velük foglalkozni. ennyi. A kicsiket 15-20ezerét szeretném majd adni, akkor tényleg csak a pénz érdekel? Törzskönyvvel 80-90 ezer ez ilyen kutya. Nem mindenkinek van arra pénze. Ezek a kutyák egészségesek. Tápot kapnak.
2009. ápr. 8. 22:30
 12/43 anonim ***** válasza:
100%
Az én bernipásztorom 1 évesen szült, nem is tudtunk a dologról, a kóbor kutyák szétkapták a kerítést, és úgy. Nem maradtak meg, túl fiatal volt, hogy gondozza őket, 1 hetet bírták.
2009. ápr. 8. 22:31
 13/43 anonim ***** válasza:
100%

Mivel divatos kutya és tele van vele az ország, a törzskönyvesek is csak 20-40,000-be kerülnek.

Itt egy példa:

[link]

2009. ápr. 8. 22:38
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
Nekem tavaly lett vemhes a 7 hónapos kutyám, a kicsik sorra elpusztultak, a kutyám pedig 3 nap múlva meghalt, a doki szerint pont azért mert még túl fiatal volt. Szóval én úgy gondolom elég nagy a baj. :(
2009. ápr. 8. 22:39
 15/43 A kérdező kommentje:
Én az olyan nagy kennelekre gondolok akik fent vannak a havanese.lap.hu-n. Ez az ember biztos csak hamis tk-t szerzett. Én viszont így nem csapom be a vevőket, hanem elmondom hogy a szülőknek sincs tk-ve. Ez így tisztességes. Azoktól a tenyésztőktől akik fent vannak azon az oldalon 80-90 a kutya, tudom, mert felhívtam egy párat. Nem tudom miért ilyen drágák, szerintem pénzéhesek.
2009. ápr. 8. 22:41
 16/43 anonim ***** válasza:
100%

Istenem...

Lehet, hogy tényleg nem a pénz érdekel, hisz a kiskutyusok oltása, féregtelenítése, etetése van 15-20 ezer. De véleményem szerint aki kutyát szeretne, az nem szeretné hetente/havonta állatorvoshoz hordani. Épp ezért kéne csakis igazi tenyésztőtől venni kutyát, biztos háttérrel. Lehet, hogy a te kutyáid egészségesek. De az is elhet, hogy hamarosan elő jönnek betegségek náluk, amit örökíthetnek is. De az is lehet, hogy a kutyáid szüleinek volt valami baja, ami éppen a te kutyáidon nem jön ki, de a kiskutyákon kijöhetnek!

Aki kutyát szeretne az inkább gyűjtögessen vagy legyen olyan szerencséje mint nekem, hogy most veszek kiskutyát tenyésztőtől, de viszonylag elég olcsón, mert van egy olyan színhibája ami miatt nem lehet törzskönyvezni. De én nem akarom tenyészteni, ivartalanítani fogom.

Remélem megérted, hogy nem vagy elég tapasztalt ahoz, hogy "tenyéssz".

Ne haragudj ha megsértettelek, de ez az én véleményem!

2009. ápr. 8. 22:42
 17/43 A kérdező kommentje:
Akkor biztos meghal az anyakutya? Egy ilyen vetéltetés vagy mi az mennyibe kerül?
2009. ápr. 8. 22:43
 18/43 A kérdező kommentje:
Na jó. Meggondolom. De ivartalníttatni nem akarom, mert az kegyetlenség. Én sem örülnék ha kivennék a méhemet vagy a petefészkemet.
2009. ápr. 8. 22:45
 19/43 anonim ***** válasza:
100%

Nem pénzéhesek, hanem megvannak a kutyáknak a szűrővizsgálatai, csak 2 évente elletnek 1 szukát, megvan a tenyésszemléjük. Nem 1 oltással, vagy oltás nélkül adják a kutyát. Számolj már utána!

(Ne értd félre, nekem nagy kutyáim vannak és nem tenyésztek, de a kutyavásárlásnál épp eleget foglalkozom tenyésztőkkel.)

Azt mondod szereted a fajtát. Akkor miért nem tartod be a tenyésztés szabályait. Az ilyen ad hoc párosítások tesznek tönkre egy fajtát. A fene tudja mi az ami a végén lesz belőle. Ezek a kutyafajták nagyon tudatos tenyésztés folyamán lettek kialakítva. Ez szakma, érteni kell hozzá.

Tudom, hogy úgyis azt csinálsz amit akarsz, de legalább legyél vele tusztában és vállald fel amit teszel.

20/43 anonim ***** válasza:
100%
Hozzáteszem, a tenyésztőnél azért kerül annyiba egy kutya, mert ő rengeteg vizsgálatot, tenyészszemlét csináltat, esetleg még kiállításra is hordja kutyáit + minőséggi táppal etet és még kitudja mennyi kiadás. Ez pedig nem kis pénz. És neki is kell valamennyi haszon.
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!