7 hónapos kutyám vemhes lett a 7 hónapos kanomtól. Mi van ilyenkor?
Ha nem elletsz, akkor felelőtlenség nem ivartalanítani. Teljesen biztos az álvemhesség, a gennyes méhgyulladás, daganat.
Nekem nagyon gondosan, tenyésztőtől vásárolt nagyon drága kutyáim vannak. Ivartalanítva. Mert nem akarok tenyészteni, csak hobbykutyák. Igy megóvom őket egy csomó betegségtől.
22.50: Megkérdezhetem milyen kutyáid vannak? Csak kíváncsiságból.
Rendben, akkor ivartalanítás lesz, bár nagyon sajnálom. És akkor vetessem el a kölyköket és utána ivartalanítsak? vagy ha vemhes akkor is lehet?
Figylej csak.. a kutyáknak nem élvezet a párosodás, ők ösztönből teszik ezt. És ők nem tervezik el előre ha gyereket szeretnének úgy mint az ember. Neki egyáltalán nem hiányzik majd se a méhe sem a petefészke, sőt csak jót teszel vele neki. Tudom vannak sokan akik az ivartalanítás ellen vannak, mert, hogy ez nem természetes meg stb. De ha ivartalanítasz eyg kutyát, azzal meghosszabítod az életét, és leveszed a tüzelés terhét róla.
Remélem sikerül helyesen döntened ezek után.
Utolsó vagyok.
Örülök, helyesen döntöttél!:)
Szerintem kérdezd meg erről az állatorvost. Ő jobban ért hozzá mint itt bárki, de szerintem nem kell előtte vetéltetni is.
Én is köszönöm, ha helyesen döntesz! A kutyáidnak arra van szüksége, hogy: -jó, gondoskodó gazdijuk legyen, aki minél többet foglalkozik velük
-egészségesek legyenek és minél tovább élhessenek.
(több százezer fajtatiszta és keverék kiskutya van ma Magyarországon gazdi nélkül. az legyen a célunk közösen, hogy az ő esélyeiket javítsuk és elsősorban őket juttassuk jó gazdikhoz!)
Sziasztok! Voltunk reggel orvosnál. A doki jövő hét hétfőre adott időpontot a kislány kutyusom ivartalanítására. Remélem minden rendben lesz!
Még egyszer köszönöm hogy felnyitottátok a szemem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!